Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΟΤΕ: Καθαρό μέρισμα 0,68552 ευρώ- Στις 10 Ιουλίου η καταβολή

ΟΤΕ: Καθαρό μέρισμα 0,68552 ευρώ- Στις 10 Ιουλίου η καταβολή

Τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,71 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. («ΟΤΕ Α.Ε.» ή «Εταιρεία») που έλαβε χώρα στις 28/06/2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης:

Το ποσό του μερίσματος που θα καταβληθεί τελικώς διαμορφώνεται στο μικτό ποσό των 0,7216 ευρώ ανά μετοχή, προσαυξημένο με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 6.693.906 ίδιες μετοχές που θα κατέχει η Εταιρεία την 4η Ιουλίου 2024 (ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις (άρθρο 64 του ν.4172/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει), το προς διανομή μέρισμα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για Μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις).

Συνεπεία αυτού, το καθαρό προς είσπραξη ποσό από τους Μετόχους θα ανέλθει στο ύψος των 0,68552 ευρώ ανά μετοχή.

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς δικαίωμα στο ως άνω μέρισμα (ημέρα αποκοπής του δικαιώματος στο μέρισμα). Δικαιούχοι του εν λόγω μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι Μέτοχοι της Eταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» κατά την 5η Ιουλίου 2024 (Record Date).

Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 από την πληρώτρια τράπεζα “ΤΡ-ΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E.”, ως ακολούθως:

  1. Μέσω των συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρίες), ήτοι οι δικαιούχοι θα εισπράτουν το μέρισμα μέσω των συμμετεχόντων τους, σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ.
  2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.T., υπό τον χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μέσω του δικτύου της «Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε.» μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων.

Μερίσματα τα οποία δεν θα εισπραχθούν εντός 5ετίας, δηλαδή μέχρι 31-12-2029, παραγράφονται και περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο.

#ΟΤΕ_ΑΕ #διανομή_μερίσματος

Related posts

Η Euroxx αρχίζει την κάλυψη της Lamda Development

admin

Είσοδος ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο: Οι στόχοι για την «πτήση» ανάπτυξης

admin

Euroxx: Τιμή στόχος τα 5 ευρώ για την Τράπεζα Κύπρου

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στα €448,7 εκατ. τα έσοδα στο εννεάμηνο

admin

Quest: Διανομή καθαρού μερίσματος €0,2090/μετοχή

admin

Motor Oil: Έκτακτη ΓΣ για το 25% της Anemos

admin

Πωλητές οι ξένοι επενδυτές στο Χρηματιστήριο-Εκροές άνω του μισού δισ.

admin

Doppler: Έκτακτη ΓΣ στις 31/5 για ΜΟΔ €4 εκατ.

admin

Ομολογιακό δάνειο €10,5 εκατ. υπέγραψαν η Noval και η EBRD

admin