Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024-Ποδόσφαιρο γυναικών: Αφαίρεση έξι βαθμών από τον Καναδά και αποκλεισμός ενός έτους στην προπονήτρια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22:59

Βαρύτατη “καμπάνα” επέβαλε η FIFA στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Καναδά, λόγω της υπόθεσης με την “κατασκοπία” μέσω drone της προπόνησης της Νέας Ζηλανδίας, λίγες ημέρες πριν την αναμέτρησή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024”.

Η διεθνής ομοσπονδία τιμώρησε με τον Καναδά με αφαίρεση έξι βαθμών από την κατάταξη του Ολυμπιακού τουρνουά, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη τη διάκρισή του στη φετινή διοργάνωση, ενώ παράλληλα επέβαλε αποκλεισμό ενός έτους την προπονήτρια της ομάδας, Μπεβ Πρίστμαν (η οποία έχει ήδη απομακρυνθεί από την ομοσπονδία της χώρας).

Ανάλογη ποινή ενός έτους επιβλήθηκε και σε δύο αξιωματούχους της καναδικής ομάδας, τον Τζόζεφ Λομπάρντι και την Τζαζμίν Μάντερ.

H Ολυμπιακή Επιτροπή του Καναδά έκανε γνωστό ότι εξετάζει την περίπτωση έφεσης, κατά της απόφασης αφαίρεσης έξι βαθμών επέβαλε η FIFA στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Καναδά, λόγω της υπόθεσης με την “κατασκοπία” μέσω drone της προπόνησης της Νέας Ζηλανδίας, λίγες ημέρες πριν την αναμέτρησή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024”.

“Εξετάζουμε το δικαίωμα έφεσης σχετικά με την αφαίρεση έξι βαθμών για την γυναικεία ομάδα στο ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή.

-

Related posts

Αίγυπτος: Οι εκλογές που… δεν επιλύουν τίποτε

admin

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη του γερουσιαστή Ρ. Μενέντεζ για διαφθορά

admin

Ουκρανία: Υπό σφοδρά ρωσικά πυρά το Χάρκοβο, εκατοντάδες άμαχοι απομακρύνθηκαν

admin

Γαλλία – Υπ. Οικονομικών Λεμέρ: Η TotalEnergies θα διατηρήσει το πλαφόν στις γαλλικές τιμές καυσίμων για το 2024

admin

Lockheed Martin: Αυξημένη κερδοφορία στο τρίμηνο με φόντο την ισχυρή ζήτηση όπλων

admin

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ διατάσσει τη μείωση του αριθμού αδειών για ανάβαση στο Έβερεστ

admin

G20: Φόβοι ότι οι συνομιλίες για το κλίμα θα καταλήξουν σε αδιέξοδο

admin

Γάζα: Είκοσι νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Νουσεϊράτ

admin

Τζακ Γουάιτ: Βγάζει σε δημοπρασία το Tesla αυτοκίνητό του με τιμή $32,500

admin