Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών , Γιώργου Γεραπετρίτη και του Τούρκου ομολόγου του, Χακάν Φιντάν, στο περιθώριο της ‘Ατυπης Συνάντησης Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα και πραγματοποιήθηκε λίγο πριν το γεύμα εργασίας του Τούρκου Υπουργού με τους 27 ομολόγους του, της ΕΕ,που τον έχουν προσκαλέσει .

Κατά τη διάρκεια του γεύματος αυτού, αναμενόταν να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση των ευρωτουρκικών σχέσεων και για περιφερειακά και παγκόσμια θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδίως τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, αλλά και το Κυπριακό. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα συμπεράσματά του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι: “Η ΕΕ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επανέναρξη και την πρόοδο των συνομιλιών για τη διευθέτηση του ζητήματος της Κύπρου, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας”.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, υπογράμμισε σήμερα προσερχόμενος στο Συμβούλιο, ότι είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που προσκαλείται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε άτυπο Συμβούλιο της ΕΕ και ευχαρίστησε όλους όσους επέτρεψαν να ληφθεί αυτή η απόφαση. “Είναι σημαντικό για την Τουρκία να κατανοήσει τον ρόλο της ΕΕ με σεβασμό στη θέση των κρατών-μελών μας – της Κύπρου – που έχει δύσκολες σχέσεις με την Τουρκία”, δήλωσε ο Ζ. Μπορέλ , σημειώνοντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να προσπαθήσουμε να λύσουμε την κατάσταση είναι ο διάλογος.

Related posts

Ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή η εκτόξευση του ρωσικού διαστημοπλοίου Soyuz MS-25

admin

Ισραήλ: Οργή συγγενών ομήρων κατά του Νετανιάχου

admin

Συναντήσεις Σούνακ στο Κάιρο με Σίσι και Αμπάς

admin

Ερντογάν: Ο Μπάιντεν είναι θετικός για τα F-16

admin

ΗΠΑ: Ο γιος του Μπάιντεν, Χάντερ, διώκεται για παράνομη οπλοκατοχή

admin

ΔΟΑΕ: Ενέκρινε το σχέδιο της Ιαπωνίας για απόρριψη στον ωκεανό επεξεργασμένων ραδιενεργών υδάτων

admin

Πρωθυπυργός Ιράκ: Τα αμερικανικά πλήγματα σε ιρακινές στρατιωτικές θέσεις θα οδηγήσουν σε “ανεύθυνη κλιμάκωση”

admin

Γαλλία: Στους 169 ανέρχονται οι υποψήφιοι βουλευτές που αποσύρονται από τον β’ γ’υρο

admin

Συνολικά 50 ενόπλους της Χαμάς σκότωσε μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα ο ισραηλινός στρατός

admin