Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν $3,5 δισ. στρατιωτικής βοήθειας προς στο Ισραήλ για όπλα

Η Ουάσιγκτον θα παράσχει στο Ισραήλ 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την αποδέσμευση των χρημάτων να γίνεται λίγους μήνες αφότου το Κογκρέσο των ΗΠΑ είχε δεσμεύσει τα συγκεκριμένα κονδύλια κατά τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το υπουργείο ενημέρωσε το Κογκρέσο την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση σκοπεύσει να αποδεσμεύσει στρατιωτική χρηματοδότηση αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Ισραήλ.

Το CNN είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να απελευθερώσουν τα συγκεκριμένα κονδύλια, τα οποία αποτελούν τμήμα ενός νομοσχεδίου συμπληρωματικής χρηματοδότησης ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Ισραήλ που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο τον Απρίλιο.

Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή έχουν ενισχυθεί δραματικά και υπάρχουν φόβοι για διεύρυνση του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση.

Ο κίνδυνος κλιμάκωσης του πολέμου στη Γάζα σε έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή είναι ιδιαίτερα ισχυρός μάλιστα μετά τις πρόσφατες δολοφονίες του αρχηγού της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια  στο Ιράν και του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό οι οποίες προκάλεσαν απειλές για αντίποινα κατά του Ισραήλ.


 

Related posts

Ερντογάν: Πρόταση στην Ελλάδα για παροχή ενέργειας από πυρηνικό εργοστάσιο – Δεν χρειαζόμαστε εμπλοκή τρίτων στον διάλογο

admin

Ιράκ: Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά από το πλήγμα στην βάση Άιν αλ Άσαντ

admin

ΗΠΑ: Η διάσωση της Ουκρανίας απαιτεί οι Δημοκρατικοί να στηρίξουν έναν υπερσυντηρητικό Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής

admin

Αργεντινή: Ο άκρως φιλελεύθερος Χαβιέρ Μιλέι νέος πρόεδρος της χώρας

admin

Ευρωπαϊκό φρένο στην κατάσχεση των κερδών από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

admin

Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο στα ανοικτά της Ολλανδίας: Η ρυμούλκηση είναι σε εξέλιξη

admin

Ford: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα τριμηνιαία αποτελέσματα, ενισχύει το μέρισμα

admin

Ο κεντρικός τραπεζίτης των Φιλιππίνων κρατά ανοιχτή την πόρτα για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων

admin

Εισαγγελέας θα απαγγείλει κατηγορίες στον γιο του Μπάιντεν για παράνομη οπλοκατοχή

admin