Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Είναι υποχρέωσή μας να απαντήσουμε στο Ιράν και θα το πράξουμε – “Ντροπή του Μακρόν” η πρόταση περί εμπάργκο όπλων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.42

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε προηχογραφημένο βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι καμία χώρα δεν θα μπορούσε να δεχθεί μια επίθεση κατά των πολιτών της όπως αυτή του Ιράν στο Ισραήλ.

“Το Ισραήλ έχει την υποχρέωση και το δικαίωμα να αμυνθεί και να ανταποδώσει αυτές τις επιθέσεις και αυτό θα κάνουμε”, δήλωσε ο Νετανιάχου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι ο στρατός κατάφερε να καταστρέψει “ένα μεγάλο μέρος” του οπλοστασίου της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και να αλλάξει την πορεία του πολέμου κατά του ισλαμιστικού κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu stated in his Video Speech earlier to the Israeli Public, “Iran launched Hundreds of Missiles against us in one of the Largest Attacks in History. No Country in the World would accept such an Attack, Israel will not accept it either.… pic.twitter.com/SoRMpUzJmy

— OSINTdefender (@sentdefender) October 5, 2024

“Καταστρέψαμε μεγάλο μέρος του οπλοστασίου των πυραύλων και ρουκετών που έχει κατασκευάσει η Χεζμπολάχ με την πάροδο του χρόνου”, δήλωσε ο Νετανιάχου στο μήνυμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, προσθέτοντας: “Αλλάξαμε την πορεία του πολέμου”.

Έπειτα από εβδομάδες σφοδρών βομβαρδισμών που είχαν στόχο τη Χεζμπολάχ, το Ισραήλ εξαπέλυσε χερσαία επίθεση τη Δευτέρα στον νότιο Λίβανο, ένα από τα προπύργια του ένοπλου κινήματος.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επέκρινε τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επειδή ο τελευταίος είπε ότι οι αποστολές όπλων στο Ισραήλ που χρησιμοποιούνται στη σύγκρουση στη Γάζα πρέπει να σταματήσουν ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για εξεύρεση πολιτικής λύσης.

“Ντροπή τους”, είπε ο Νετανιάχου για τον Μακρόν και άλλους δυτικούς ηγέτες που έχουν ζητήσει αυτό που περιέγραψε ως εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ.

“Το Ισραήλ θα κερδίσει με ή χωρίς την υποστήριξή του”, είπε στη δήλωσή του, προσθέτοντας ότι η έκκληση για εμπάργκο όπλων ήταν ντροπή.

Ο Μακρόν είχε δηλώσει νωρίτερα στο ραδιόφωνο France Inter ότι η προτεραιότητα ήταν “να επιστρέψουμε σε μια πολιτική λύση (και) να σταματήσει η ροή όπλων που χρησιμοποιούνται για τη μάχη στη Γάζα. Η Γαλλία δεν στέλνει κανένα”.

“Προτεραιότητά μας τώρα είναι να αποφύγουμε την κλιμάκωση. Ο λιβανέζικος λαός δεν πρέπει με τη σειρά του να θυσιαστεί, ο Λίβανος δεν μπορεί να γίνει μια άλλη Γάζα”, πρόσθεσε.

Η Γαλλία δεν είναι σημαντικός προμηθευτής όπλων για το Ισραήλ, στέλνοντας στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ πέρυσι, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του υπουργείου Άμυνας για τις εξαγωγές όπλων.

Διαβάστε ακόμη

Related posts

Ισραήλ: Παραιτήθηκε ο αστυνομικός διευθυντής του Τελ Αβίβ επικαλούμενος πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο του

admin

Με αναμμένες μηχανές το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν – Αναμένει “σινιάλο” Ερντογάν για την κυπριακή ΑΟΖ

admin

“Επί ποδός” το Ισραήλ για τα αντίποινα του Ιράν – Οι πιθανοί στόχοι και οι δυτικές πληροφορίες για την ημερομηνία

admin

Τουρκία: Δασική φωτιά κοντά σε τουριστικό θέρετρο – Τεράστια επιχείρηση πυρόσβεσης

admin

Κινέζικο τάνκερ επλήγη από πύραυλο των Χούθι της Υεμένης

admin

Μπάιντεν: Θα εξέταζα εναλλακτικές λύσεις από το χτύπημα στις πετρελαιοπηγές του Ιράν αν ήμουν στη θέση του Ισραήλ

admin

Η βελγική Avesta Battery εξετάζει επένδυση 1,1 δισ. ευρώ στη Βουλγαρία για παραγωγή μπαταριών

admin

ΗΠΑ: Ρωσία, Κίνα και Ιράν προσπαθούν να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές, λέει αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών

admin

Πέθανε ο άνθρωπος που άλλαξε τον τρόπο που επενδύει ο Μπάφετ

admin