Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νεοκλασικά και ιστορικά ακίνητα for sale – Από την Αθήνα και το Πήλιο, στην Κέρκυρα και τη Ρόδο

Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν, αλλά εκείνα στέκουν για δεκαετίες όρθια και συνήθως παραδομένα στη φθορά του χρόνου. Για ορισμένα όμως νεοκλασικά και ιστορικά

ακίνητα

, όσα τουλάχιστον γλίτωσαν από το «στρώσιμο» της Αθήνας με το γκρίζο τσιμεντένιο «χαλί» των πολυκατοικιών, ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για μια δεύτερη ζωή.


Τα νεοκλασικά και ιστορικά ακίνητα, τα οποία έχουν υποστεί ριζική ανακαίνιση, αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία στην αγορά και ασφαλώς απευθύνονται σε ένα ιδιαίτερο κοινό που, εκτός από την οικονομική δυνατότητα, διαθέτει τη γνώση ώστε να γοητευτεί από το παρελθόν τους.


Τα περισσότερα βρίσκονται σε δημοφιλείς περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπως η Πλάκα, το Θησείο, το Κολωνάκι, ενώ κάποια άλλα, που μετρούν ακόμη και δύο ή τρεις αιώνες ζωής, σε νησιωτικούς προορισμούς, όπως η Κέρκυρα, η Σύρος, η Ρόδος, αλλά και ηπειρωτικούς, όπως το Πήλιο.Τα ακίνητα αυτά προσφέρονται από μεγάλα μεσιτικά γραφεία με διεθνές εκτόπισμα και σε υψηλές τιμές. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι ξεχωρίζουν σε σχέση ακόμη και με πολύ ακριβότερα σύγχρονα ακίνητα, κουβαλώντας μέσα τους μια ολόκληρη ιστορία, αλλά και το αποτύπωμα των ανθρώπων που τα έφτιαξαν και τα έζησαν στο παρελθόν.






«Μεσοτοιχία» με το Μουσείο




Στην κατηγορία των πιο προνομιακών ακινήτων που πωλούνται σήμερα στην πρωτεύουσα ανήκει σίγουρο το Elysian View, το οποίο βρίσκεται σε… μεσοτοιχία με το Μουσείο της Ακρόπολης. Δικαίως χαρακτηρίζεται ως «ένα από τα πιο μοναδικά νεοκλασικά κτίρια της Αθήνας», το οποίο φέτος συμπληρώνει 101 χρόνια ζωής. Αρχικά χτισμένο ως οικογενειακή κατοικία το 1923, και έχοντας υποστεί «σχολαστική μεταμόρφωση» το 2021, το κτίριο στεγάζει τρία ξεχωριστά διαμερίσματα και χώρους για το προσωπικό. Με εμβαδόν 465 τ.μ., διαθέτει 6 υπνοδωμάτια και 4 μπάνια.







akinita-ef-5-Elysian

€12,8 εκατ.: Tο Elysian View, κατασκευής 1923, βρίσκεται σε… μεσοτοιχία με το Μουσείο της Ακρόπολης, εκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα και καταλήγει σε βεράντα 108 τ.μ. με θέα 360 μοιρών στην Ακρόπολη

Στην ίδια περιοχή και στους πρόποδες της Ακρόπολης βρίσκεται το Rosette, που προτείνεται από την Greece Sotheby’s International Realty. Πρόκειται για μια προσεκτικά ανακαινισμένη, διατηρητέα κατοικία, λίγα βήματα μακριά από το Ηρώδειο και τον πεζόδρομο της Δ. Αεροπαγίτου. Με τιμή 3,3 εκατ. ευρώ (12.088 ευρώ/τ.μ.), έχει εμβαδόν 273 τ.μ. με αυλή 90 τ.μ. και roof garden 78 τ.μ. με ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη, ενώ περιλαμβάνει 5 δωμάτια και 3 μπάνια.


«Κάθε λεπτομέρεια αυτής της κατοικίας έχει μελετηθεί προσεκτικά και έχει αποκατασταθεί αριστοτεχνικά, όπως οι περίτεχνες γυψοσανίδες που κοσμούν τις οροφές, τα ξύλινα πατώματα και τα παραδοσιακά πλακάκια, ενώ τα μπάνια είναι ντυμένα με τα περίφημα μάρμαρα του Διονύσου, προσθέτοντας μια πινελιά αιώνιας πολυτέλειας», όπως τονίζεται. Από το ίδιο γραφείο λανσάρεται και το Aeolis στην περιοχή της Πλάκας και κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης, με τιμή 5,1 εκατ. ευρώ.


Πρόκειται για ένα art-deco αρχοντικό του 1930, με εμβαδόν 840 τ.μ., σε οικόπεδο 343 τ.μ. Διαθέτει 14 δωμάτια, 9 μπάνια και σήμερα λειτουργεί ως ξενώνας. Το εξωτερικό του ακινήτου χαρακτηρίζεται «προστατευόμενο», ενώ οι εσωτερικοί χώροι αποτελούνται από ισόγειο, τρεις ορόφους και υπόγειο. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, θα μπορούσε να μετατραπεί σε πολυτελές boutique hotel, κάτι που το καθιστά «ιδανική επενδυτική ευκαιρία», ή εναλλακτικά να γίνει το ένα μοναδικό οικογενειακό σπίτι.


akinita-ef-2-Aeolis

€5,1 εκατ.: Το Aeolis, ένα art-deco αρχοντικό του 1930 στην Πλάκα

Στην Ακρόπολη από το 1830

Στους πρόποδες της Ακρόπολης είναι ιδανικά τοποθετημένη μια μοναδική νεοκλασική κατοικία, χτισμένη πάνω στα αρχαία τείχη του Ριζόκαστρου (το τείχος της μεσαιωνικής οχύρωσης της Αθήνας, που ονομάστηκε έτσι γιατί βρίσκεται στη ρίζα του κάστρου), τα οποία μάλιστα είναι εμφανή σε διάφορα σημεία της. Είναι χαρακτηριστικό ότι 270 αρχαιολογικά ευρήματα έχουν αποκαλυφθεί και αναδειχθεί κατάλληλα, ενώ άλλα 82 έχουν συλλεχθεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.







akinita-ef-3-akropoli

€3,3 εκατ.: Νεοκλασική κατοικία χτισμένη το 1830 στους πρόποδες της Ακρόπολης

Το ίδιο μεσιτικό προτείνει και το La maison Du Village, στην Πλάκα, αντιπροσωπευτικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, κηρυγμένο ως διατηρητέο στην πρόσοψή του. Κατασκευάστηκε το 1920, αναπτύσσεται σε οικόπεδο 374 τ.μ., εκτείνεται σε 3 επίπεδα με συνολικό εμβαδόν 360 τ.μ., ενώ διαθέτει 6 υπνοδωμάτια, 4 μπάνια, 2 μεγάλες σαλοτραπεζαρίες και 2 κουζίνες. Το ακίνητο προσφέρει επίσης αυτόνομο διαμέρισμα προσωπικού (service quarter), μεγάλη αυλή, θέση πάρκινγκ και 2 ξεχωριστές εισόδους. Η τιμή του είναι στα 1,8 εκατ. ευρώ.


Φωλιασμένη στην ιστορική καρδιά της Αθήνας, σε έναν ήσυχο δρόμο, βρίσκεται «μια μεγαλοπρεπής νεοκλασική κατοικία που συνδυάζει αβίαστα τη διαχρονική κομψότητα με τη σύγχρονη άνεση». Χτισμένη το 1935, αυτή η κατοικία τριών επιπέδων εκτείνεται σε 285 τ.μ., προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία διαβίωσης σε μία από τις πιο περιζήτητες γειτονιές της πόλης κοντά στον λόφο Φιλοπάππου και σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη και τον πεζόδρομο του Κουκακίου.







«Νεοκλασικό και μίνιμαλ» χαρακτηρίζει το ίδιο γραφείο ένα ακόμη ακίνητο στο Θησείο με τιμή 1,6 εκατ. ευρώ, το οποίο χρονολογείται από το 1910. Βρίσκεται σε γειτονιά με νεοκλασικές μονοκατοικίες, είναι διαμπερές και αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα. Εχει εμβαδόν 374 τ.μ., διαθέτει 3 υπνοδωμάτια και 3 μπάνια, δύο τζάκια, πισίνα, χώρο στάθμευσης, ενώ στη βεράντα του τελευταίου ορόφου «σας περιμένει η πανοραμική θέα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, στον λόφο του Λυκαβηττού και στην απέραντη έκταση του αστικού τοπίου».






Ανάκτορα και Κολωνάκι






akinita-ef-4-anaktora

€5,8 εκατ.: Διαμέρισμα στην περιοχή των Ανακτόρων. Η πολυκατοικία ανεγέρθηκε το 1935-1936

Για όποιον θέλει να βρίσκεται κοντά στην… εξουσία, το ίδιο μεσιτικό προτείνει ένα «σπάνιο διαμέρισμα δίπλα από το Μέγαρο Μαξίμου» στα 5,5 εκατ. ευρώ. Κατασκευής του 1938 και επιφάνειας 320 τ.μ. χαρακτηρίζεται από μοναδική κομψότητα και φινέτσα, ενώ διαθέτει 4 κρεβατοκάμαρες, 3 μπάνια και μεγάλους χώρους υποδοχής, ένας εκ των οποίων με αυθεντικό τζάκι της δεκαετίας του ’30, αλλά και τρεις αποθήκες στο υπόγειο του κτιρίου.





Σε προνομιακή τοποθεσία, σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Κολωνακίου και τον μελλοντικό σταθμό του μετρό, προσφέρεται για μπουτίκ, πολυτελές εστιατόριο, εταιρικά κεντρικά γραφεία ή έναν κομψό χώρο γκαλερί. Εχει εμβαδόν 633 τ.μ.,διαθέτει 4 υπνοδωμάτια, 5 δωμάτια, 4 μπάνια και η τιμή του είναι στα 4,5 εκατ. ευρώ.


Στις πολλές προτάσεις της Greece Sotheby’s International Realty ξεχωρίζει το Mayson, που βρίσκεται στην καρδιά του Κολωνακίου. Πρόκειται για «ιστορικό κτίριο του 1930, που περιβάλλεται από εμβληματικά μνημεία και προσφέρει απαράμιλλες δυνατότητες μετατροπής σε ιδιωτική κατοικία». Αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου ενός ισόγειου χώρου με ξεχωριστή είσοδο και μιας σοφίτας, διαθέτει ένα μεγάλο χολ εισόδου, ψηλά ταβάνια με εξαιρετικές αυθεντικές λεπτομέρειες και κομψό ξύλινο δάπεδο ψαροκόκαλο.


Το συνολικό εμβαδόν των 470 τ.μ. περιλαμβάνει 420 τ.μ. χώρους κατοικίας και 50 τ.μ. βοηθητικούς. «Διανύοντας σχεδόν έναν αιώνα, το Mayson αποτελεί μαρτυρία του χρόνου, διατηρώντας έναν πλούτο ιστορικών στοιχείων που ψιθυρίζουν ιστορίες για την αξιοσημείωτη κληρονομιά του», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Η τιμή του είναι στα 2,9 εκατ. ευρώ.


Από το ίδιο γραφείο προσφέρεται το Eaton στην Πλατεία Μαβίλη, απέναντι από την αμερικανική πρεσβεία και το Μέγαρο Μουσικής. Ενα διαμέρισμα του 1930, στον τελευταίο όροφο, που παραπέμπει στην εποχή της Grande Société της Ευρώπης. Εχει εμβαδόν 273 τ.μ., και η τιμή του είναι στα 1,13 εκατ. ευρώ.


akinita-ef-6_Eaton

€1,13 εκατ.: Το Eaton, διαμέρισμα του 1930 στην Πλατεία Μαβίλη

Επίσης, στις ξεχωριστές προτάσεις περιλαμβάνεται και το «διάσημο» Madison στην περιοχή της Κυψέλης. Διάσημο καθώς, όπως σημειώνεται, «είναι συνυφασμένο με το πολιτιστικό μωσαϊκό της πόλης και τον κόσμο του διεθνούς κινηματογράφου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αφού έχει χρησιμεύσει όλα αυτά τα χρόνια ως σκηνικό για πολυάριθμες κινηματογραφικές και βιντεοσκοπικές παραγωγές». Εχει επιφάνεια 350 τ.μ., διαθέτει 5 υπνοδωμάτια και 3 μπάνια, ενώ «οι γενναιόδωρες διαστάσεις κάθε δωματίου αντανακλούν το αρχιτεκτονικό μεγαλείο της δεκαετίας του 1930». Η τιμή του είναι στα 980.000 ευρώ.


akinita-ef-7_Madison

€980.000: Το Madison στην Κυψέλη, διάσημο από κινηματογραφικές ταινίες

Πειραιάς – Κηφισιά

Κατηφορίζοντας προς τα νότια, η Barnes προβάλλει ένα πλήρως ανακαινισμένο νεοκλασικό δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και τον νέο σταθμό του μετρό. Το ακίνητο καταλαμβάνει συνολικά 845 τ.μ. κύριας χρήσης και αποτελείται από ισόγειο 177 τ.μ., 1ο όροφο 161 τ.μ., 2ο και 3ο όροφο 177 τ.μ. έκαστος, 4ο όροφο 153 τ.μ. και υπόγειο 177 τ.μ. Θεωρείται επενδυτικό ακίνητο με πολλές δυνατότητες αξιοποίησης και η τιμή του είναι στα 3,6 εκατ. ευρώ.


Ανηφορίζοντας προς τα βόρεια η Ploumis Sotiropoulos (Christie’s International Real Estate) προτείνει μια νεοκλασική διατηρητέα μονοκατοικία κοντά στον σταθμό της Κηφισιάς. «Το αρχιτεκτονικό αυτό κόσμημα επιφάνειας 252 τ.μ. κτίστηκε το 1892, εκτείνεται σε δύο επίπεδα και ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2022», όπως αναφέρεται. Αποτελείται από δύο μεγάλους χώρους υποδοχής, μια ευήλια σάλα με τζαμαρίες που βγαίνει στον κήπο, τρία άνετα υπνοδωμάτια με ensuite μπάνια, ένα WC ξένων και μια αποθήκη. Ο κήπος είναι επιφανείας 516 τ.μ., ενώ υπάρχει επίσης parking για δύο αυτοκίνητα. Oσο για την τιμή, είναι στα 1,15 εκατ. ευρώ.






Στην περιφέρεια

Ιστορικά ακίνητα-διαμάντια δεν υπάρχουν μόνο στην Αττική, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Ξεκινώντας από το περίφημο Antico Rosso στην Κέρκυρα που προσφέρεται από την Greece Sotheby’s International Realty στην τιμή των 8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα κτήμα εντυπωσιακής ομορφιάς, που κάποτε ανήκε σε μία από τις πιο επιφανείς οικογένειες της Κέρκυρας και το οποίο έχει επανέλθει στην αρχική του αίγλη από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του.


Tο ακίνητο είχε περάσει το 2020 στην ιδιοκτησία του Χένρι Χόλτερμαν, επικεφαλής του ολλανδικού επενδυτικού ομίλου Reggeborgh και βασικού μετόχου της Ελλάκτωρ. Η κατοικία του 17ου αιώνα, που κατασκευάστηκε πάνω στα ερείπια ενός μοναστηριού του 13ου αιώνα, έχει υποστεί όλες τις δύσκολες εργασίες ανακαίνισης, έχει δύο ορόφους με εμβαδόν 1.750 τ.μ., ενώ διαθέτει εσωτερική πισίνα 20 μέτρων. Η κατοικία περιβάλλεται από κτήμα 100 στρεμμάτων με αρχαίο ελαιώνα και πλήθος άλλων δένδρων.


akinita-ef-1-Antico-Rosso

€8 εκατ.: Το Antico Rosso, κτήμα με κατοικία του 17ου αιώνα, που ανήκε σε μία από τις πιο επιφανείς οικογένειες της Κέρκυρας

Στην Κέρκυρα, στα περίχωρα του χωριού Κομπίτσι, βρίσκεται και το Venetian Campanile, που χρονολογείται από το 1742 και ανακαινίστηκε πριν από 30 χρόνια. Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα παραδοσιακά κερκυραϊκά αρχοντικά. Το ακίνητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μεμονωμένη κατοικία ή ως boutique hotel. Διαμορφωμένο σε τρεις πτέρυγες, με επιφάνεια 800 τ.μ., διαθέτει 10 υπνοδωμάτια, 7 από τα οποία με ιδιωτικό μπάνιο. Αναπτύσσεται σε οικόπεδο 5.964 τ.μ. και πωλείται στα 2,5 εκατ. ευρώ.


akinita-ef-9_Venetian

€2,5 εκατ.: Το Venetian Campanile, παραδοσιακό κερκυραϊκό αρχοντικό του 1742 στην Κέρκυρα

Στην αριστοκρατική Σύρο υπάρχουν αρκετά ιστορικά ακίνητα, όπως το Château, που αναπτύσσεται σε κτήμα 4.240 τ.μ. Με 5 υπνοδωμάτια, ψηλά ταβάνια με δοκάρια και πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το Chateau «αναδεικνύει τη διαχρονική ομορφιά της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού του». Βρίσκεται στην περιοχή της Ποσειδωνίας, στο εσωτερικό του έχει επιφάνεια 646 τ.μ. και διαθέτει εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Η τιμή του είναι στα 3 εκατ. ευρώ.


akinita-ef-8_Chateau

€3 εκατ.: Το αριστοκρατικό Château, που αναπτύσσεται σε κτήμα 4.240 τ.μ. στη Σύρο

Σκαρφαλωμένο στην κορυφή της Ανω Σύρου, ακριβώς κάτω από τη Μονή του Αγίου Γεωργίου, το Syrah, που προσφέρεται από το ίδιο γραφείο, αποτελεί ένα ιστορικό ακίνητο με την είσοδό του να χρονολογείται από τα τέλη του 12ου, αρχές του 13ου αιώνα. Κατασκευασμένο ως φρούριο για την προστασία από πειρατικές επιθέσεις, διαθέτει πανοραμική θέα προς την Ερμούπολη και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Οι πέτρινοι τοίχοι του παραπέμπουν σε παλιές εποχές, αλλά συνδυάζονται με τις σύγχρονες ανέσεις του σήμερα. Στα 220 τ.μ. του διαθέτει 4 υπνοδωμάτια και 4 μπάνια, και η τιμή του είναι στα 1,7 εκατ. ευρώ.


Στην καρδιά της Ερμούπολης, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ένα γωνιακό νεοκλασικό κτίριο προτείνεται από την Barnes. Αποτελεί υπόδειγμα αστικής αρχιτεκτονικής του τέλους του 19ου αιώνα και είναι πλήρως και στατικά ανακατασκευασμένο με σεβασμό στον τοπικό χαρακτήρα.


Η τοποθεσία του θεωρείται εξαιρετικά προνομιακή καθώς είναι το πρώτο σπίτι στα σκαλάκια της Ερμούπολης, επιτυγχάνοντας την πρόσβαση με αυτοκίνητο και την ησυχία του πεζόδρομου. Το κτίριο των 286 τ.μ. εκτείνεται σε οικόπεδο 130 τ.μ. και χωρίζεται σε 2 ιδιοκτησίες. Η ισόγεια κατοικία των 108 τ.μ. αποτελείται από ένα άνετο σαλόνι, μια μεγάλη κουζίνα με τραπεζαρία, 2 υπνοδωμάτια, 1 μπάνιο και 1 WC. Η κατοικία του α’ ορόφου και δώματος είναι 156 τ.μ. και έχει ανεξάρτητη είσοδο. Οσο για την τιμή του, είναι στις 990.000 ευρώ.






Η Aurelia στην Ερμιόνη

Επιπλωμένη πωλείται από τη Sotheby’s η αρχοντική Aurelia, στην Ερμιόνη Αργολίδας. Μια εξαιρετική εξοχική κατοικία του 19ου αιώνα, που αναπτύσσεται σε κτήμα 21 στρεμμάτων. Το ακίνητο των 341 τ.μ. διαθέτει 6 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια και ευρύχωρα σαλόνια. Η τιμή του είναι στα 2,5 εκατ. ευρώ.


Αλλο ένα ιδιαίτερο ακίνητο που προτείνεται από το ίδιο μεσιτικό είναι το Metropolis στη Ρόδο. Βρίσκεται μέσα στην πόλη, χρονολογείται από το 1899 και έχει ανακαινιστεί ριζικά σύμφωνα με το νεοκλασικό στυλ και τα αυστηρά πρότυπα που απαιτούνται για ένα διατηρητέο κτίριο. Η τιμή του είναι στα 650.000 ευρώ.






Αρχοντικό στο Πήλιο

Στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού της Μακρινίτσας στο Πήλιο βρίσκεται ένα ξεχωριστό αρχοντικό που λανσάρεται από την Ploumis Sotiropoulos. Με επιφάνεια 416 τ.μ., έχει χαρακτηριστεί με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού ως έργο τέχνης, ενώ απολαμβάνει μαγευτική θέα στον Βόλο και όλο τον Παγασητικό Κόλπο. Χτίστηκε το 1780 και περιλαμβάνει έναν μεγάλο χώρο υποδοχής με 14 παράθυρα, δοκάρια από καστανιά, ψηλά ταβάνια, 6 υπνοδωμάτια, εκ των οποίων τα τρία με δικό τους τζάκι, δύο πλήρη λουτρά, 2 WC.


Στο ισόγειο ένας καθιστικός χώρος για την οικογένεια με τραπεζαρία, κουζίνα και μια αποθήκη, συμπληρώνουν τους εσωτερικούς χώρους. Ο εξωτερικός χώρος, επιφάνειας 674 τ.μ., περιλαμβάνει έναν ανεξάρτητο οικίσκο και κήπο φυτεμένο με λουλούδια κι οπωροφόρα δένδρα. Εχει πλακόστρωτες αυλές για εξωτερικά καθιστικά και τραπεζαρία. Το ιστορικό αυτό ακίνητο πωλείται επιπλωμένο με τίμημα 575.000 ευρώ.






Ειδήσεις σήμερα:





Δημήτρης Σταρόβας: Έχασα 40 κιλά – Από τις πιο σημαντικές και τρομακτικές εμπειρίες, δήλωσε για το εγκεφαλικό





Πυροβόλησε τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση, αποφυλακίστηκε και συνελήφθη για διακίνηση ροζ κοκαΐνης





Μαρία Ιωαννίδου: Είχα σχέση με τον Γιώργο Νταλάρα, δεν θέλαμε να γίνει γνωστό γιατί τότε ήταν με τη Βέρα Κρούσκα

Related posts

Πώς θα πάρουν μείωση προκαταβολής φόρου οι επιχειρήσεις

admin

Τι θα γίνει με τις αιτήσεις και τους δικαιούχους του market pass

admin

Έρευνα ΙΕΛΚΑ: Σχεδόν 400 ευρώ τον χρόνο το όφελος από το «κυνήγι» προσφορών στα σούπερ μάρκετ

admin

Υπουργείο Οικονομικών: Ο κατώτατος και ο μέσος μισθός στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί περισσότερο από ό,τι οι τιμές τα τελευταία 5 χρόνια

admin

ΕΥΔΑΠ: Βιώσιμη Ανάπτυξη με Εταιρική Υπευθυνότητα

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Ενίσχυση του ΑΕΠ β’ τριμήνου – Στο 2,7% η ετήσια ανάπτυξη

admin

ESM: Πράσινο φως στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ

admin

Χωρίς προσωπικό οι τουριστικές επιχειρήσεις – «Βροχή» οι καταγγελίες για «μαύρη» εργασία

admin

Ελεύθεροι Επαγγελματίες: Ανοιξε η πλατφόρμα για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για το 2023

admin