Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης στο Mega: «Με εμένα το ΠΑΣΟΚ άλλαξε πίστα»

Με το τοπίο, όσον αφορά τον αριθμό των υποψηφιοτήτων, να παραμένει θολό (και εν αναμονή αποφάσεων και ανακοινώσεων από τουλάχιστον δύο ακόμα πρόσωπα), στο ΠΑΣΟΚ κινούνται πλέον κανονικά σε προεκλογικούς ρυθμούς – με τα μέχρι σήμερα υφιστάμενα στρατόπεδα να συγκεντρώνουν δυνάμεις και να χαράσσουν στρατηγική. Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Mega ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε πως με τον ίδιο στο τιμόνι «το ΠΑΣΟΚ άλλαξε πίστα», σημειώνοντας πως όταν το ανέλαβε βρισκόταν στο 8% και σήμερα έχει φτάσει στο 13%. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για επικοινωνιακές αδυναμίες και θολό μήνυμα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ωστόσο εκτιμάει πως η αντίδραση μετεκλογικά από τα στελέχη του ήταν «ασύμμετρη». Παρότι αρνήθηκε να σχολιάσει τους συνυποψηφίους του, ο Ανδρουλάκης επεσήμανε πως όλοι θα κριθούν «από τις προτάσεις, τις θέσεις και τις συμπεριφορές τους», περιγράφοντας τα γεγονότα των τριών εβδομάδων που προηγήθηκαν ως τέτοια που «απαξιώνουν την προσπάθεια της παράταξης». Επεσήμανε, δε, τη σημασία της αυτονομίας στην πολιτική («εμένα δεν με πήρε κανένα χέρι να με κάνει πρόεδρο»), δεδομένο που αποτελεί και κύριο σημείο της επιχειρηματολογίας από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Βολές και αιχμές μεταξύ συνυποψηφίων

n Τις δημόσιες παρεμβάσεις συνέχισε και ο Χάρης Δούκας, στον οποίο θεωρήθηκε πως απευθύνεται η αιχμή του Ανδρουλάκη για τις «συμπεριφορές» που θα κριθούν, αλλά και τις «δεσμεύσεις που δόθηκαν». Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων όταν ρωτήθηκε (newsbomb) για το αν επιλέγει να βάλει «δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη», με την προεδρία και τη δημαρχία της πρωτεύουσας, απάντησε πως το καρπούζι είναι «ένα και μεγάλο»: «Οι πολιτικοί, αν δεν μπορούμε να πάρουμε τη μεγάλη ευθύνη, να πάμε σπίτια μας» επεσήμανε. «Το πρόβλημα δεν είναι με ποιον θα κυβερνήσουμε αλλά πού θα πάμε τη χώρα. Αν η ατζέντα μας γίνει πλειοψηφική, θα είμαστε εμείς το πρώτο κόμμα και θα έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων» επεσήμανε για τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα. «Ο Ανδρουλάκης μας έφτασε εδώ, τώρα χρειαζόμαστε κάτι διαφορετικό για να γίνουμε κυβέρνηση» σχολίασε για τον πρόεδρο του κόμματος και σημερινό του συνυποψήφιο – τις επόμενες μέρες, ο Δούκας θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για επαφές με στελέχη της Βόρειας Ελλάδας.

n Από την πλευρά του, ο Παύλος Γερουλάνος έχει ξεκινήσει να συλλέγει τις 5.000 υπογραφές που απαιτεί το καταστατικό του κόμματος με διαδικτυακή πλατφόρμα, ενώ ρίχνει τις βολές του τόσο προς την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη («υπήρξαν οργανωτικά προβλήματα, δεν αξιοποιήθηκαν όλοι. Εγιναν και επικοινωνιακά λάθη») όσο και προς αυτήν της πλατείας Κοτζιά («εγώ είπε ότι θα μείνω στην Αθήνα τέσσερα χρόνια και έμεινα τέσσερα χρόνια»).

n Την πρώτη της δημόσια παρέμβαση έκανε και η Μιλένα Αποστολάκη (Open): «Νιώθω ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, ως προς το μήνυμα και την ελπίδα που γεννάει. Θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για να υπηρετήσω αυτόν τον στόχο της ετοιμότητας» ανέφερε, σχολιάζοντας πως η ίδια νιώθει έτοιμη.

Related posts

Τα κριτήρια των αρχηγών και οι λεπτές ισορροπίες

admin

Διπλή αντίδραση για την τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο

admin

Αρειος Πάγος: Εισαγγελέας ζήτησε άρση ασυλίας για όλους τους βουλευτές των Σπαρτιατών

admin

Εκλογές 2023: Ποιοι ίδρυσαν το νέο κόμμα Βολτ Ελλάδας και τι πρεσβεύουν

admin

Η Αθήνα δηλώνει παρούσα για τη Γάζα

admin

Πλαίσιο

admin

Η πρώτη δημοσκόπηση με το νέο κόμμα των «11»

admin

Αρχηγοί στα χαρακώματα για την ακρίβεια

admin

Δείτε live την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

admin