Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο βραχυκύκλωμα για τα «μαύρα χρήματα»

Το βραχυκύκλωμα στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται – και έχει στο επίκεντρό του τη διαμάχη μεταξύ των στελεχών που πρόσκεινται στον Αλέξη Τσίπρα και εκείνων που τάσσονται στο πλάι του Στέφανου Κασσελάκη, με φόντο τις κατηγορίες για «μαύρα χρήματα» στα ταμεία των κομμάτων ακόμα και από την πλευρά του βουλευτή Επικρατείας Ευάγγελου Αποστολάκη, αλλά και τις υπόνοιες για οικονομική κακοδιαχείριση που οδήγησαν στην απόφαση κλεισίματος της καθημερινής έκδοσης της «Αυγής».

Αυτή ακριβώς η αίσθηση σύγκρουσης έγινε πιο εμφατική από τοποθετήσεις στελεχών όπως η Ολγα Γεροβασίλη («Περιμένω να γυρίσει από τις ΗΠΑ, να συνεδριάσουν τα όργανα και να πάρουμε απαντήσεις, καθαρές απαντήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ»), ο Χρήστος Σπίρτζης («Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν είναι στρατός ούτε ναυτικό. Είναι πολιτικό κόμμα και θα λέμε την πολιτική μας άποψη όποτε και όπου θέλουμε») και ο Κώστας Ζαχαριάδης («Ούτε οι πιο σκληροί αντίπαλοι του Τσίπρα δεν αμφισβήτησαν την εντιμότητά του») που τοποθετούνται στην εσωκομματική αντιπολίτευση. Οι απανωτές δημόσιες παρεμβάσεις ήρθαν λίγο αφότου έγινε γνωστό πως ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Αντώνης Κοτσακάς και ο Χάρης Τσιόκας παραιτούνται από τα όργανα στα οποία συμμετέχουν. «Δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι, για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη, αντί για μετεξέλιξη, με την οποία διαφωνούμε», ανέφεραν σε επιστολή που θα κατατεθεί και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στις 7 Ιουλίου – οξύνοντας τις διαφορές τους για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαφωνία τους με τις επιλογές της Κουμουνδούρου για την επόμενη ημέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συλλογή υπογραφών

Η πλευρά των στελεχών που θεωρούνται πιο κοντά στον Τσίπρα επέλεξε να μη σηκώσει παραπάνω τους τόνους· ενδεικτικό είναι πως κανείς εξ όσων τοποθετήθηκαν δημόσια δεν επικρότησε τις παραιτήσεις των Τεμπονέρα – Κοτσακά – Τσιόκα, ωστόσο τέθηκε εμφατικά το ζήτημα της συνεδρίασης των οργάνων. Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ξεκίνησαν να διακινούν χθες και κείμενο συλλογής υπογραφών για την άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής – από τις ΗΠΑ, ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης κινήθηκε γρήγορα και όρισε για την ΠΓ συνεδρίαση την ερχόμενη Πέμπτη και για την ΚΠΕ την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου. Τα στελέχη που βρίσκονται στο περιβάλλον του προέδρου επιχείρησαν να χαμηλώσουν τους τόνους και να αλλάξουν τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί από τα λεγόμενα Κασσελάκη για την περίοδο Τσίπρα, με πρώτο τον ίδιο τον Αποστολάκη, ο οποίος διευκρίνισε πως με τη φράση «ξέρετε εσείς κανένα κόμμα που δεν έχει πάρει μαύρα χρήματα;» δεν εννοούσε τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα. «Δεν έχουμε πει ποτέ ότι υπήρχαν μαύρα στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε, σε αυτό το μήκος κύματος, και η Βούλα Κεχαγιά. «Εμείς λέμε ότι επειδή δεν θέλουμε να έχουμε εξαρτήσεις από μαύρα, για αυτό έκανε την περιγραφή στον δικό του αξιακό ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε (Mega). Από τις ΗΠΑ, μιλώντας σε ραδιοσταθμό της Ομογένειας, ο ίδιος ο Κασσελάκης επεσήμανε πως τα όσα έχει πει για τα «μαύρα χρήματα» τα έχει πει και προεκλογικά, ενώ σχολιάζοντας τις παραιτήσεις των τριών είπε πως «δεν μπορεί να αναγκάσει κάποιον να παραμείνει». Για το «κλείσιμο» της «Αυγής» επεσήμανε πως ήταν απόρροια της οικονομικής στενότητας, μιας κατάστασης που δεν έδινε «πολλές επιλογές», ενώ προσφέρθηκε στους εργαζόμενους να αναλάβουν οι ίδιοι το φύλλο, κάτι που «δεν εισακούστηκε».

Related posts

Γιατί η Αγκυρα (ξανα)ανεβάζει τους τόνους

admin

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία – Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες διπλωμάτες

admin

Πρώτο δείγμα στην αρένα των εννέα κομμάτων

admin

Ο χάρτης των εκλογικών αποτελεσμάτων – Ποιοι έκαναν… περίπατο, ποιοι πάνε σε β΄ γύρο

admin

Ξεκίνησε η συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων – Στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Κυβέρνηση: χαμηλό βαρομετρικό μεν, αλλά με άγνωστη διάρκεια δε

admin

«Πυρ ομαδόν» κατά Τουρκίας για το παράνομο τουρκολιβυκό «μνημόνιο»

admin

Τελευταία μέρα του συνεδρίου της ΝΔ με ομιλίες Μητσοτάκη, Φον ντερ Λάιεν

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Στη Θεσσαλία το δεύτερο περιφερειακό συνέδριο εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων

admin