Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κίνητρα για γιατρούς σε ακριτικές περιοχές δίνει ο Μητσοτάκης, μετά τις αντιδράσεις

Με τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας να παραμένουν δυσθεώρητες και τα κέντρα υγείας να παραμένουν «γυμνά» από γιατρούς και νοσηλευτές, όπως επαληθεύτηκε και το καλοκαίρι του 2024, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε κίνητρα για γιατρούς σε ακριτικές περιοχές.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνει λόγο για στήριξη των γιατρών του ΕΣΥ, ανακοινώνοντας οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση και παραμονή τους σε άγονες περιοχές.

Επισημαίνει πως με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε, καθιερώνεται επίδομα από 200 έως 600 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με την περιοχή και την ειδικότητα.

Τονίζει, δε, ότι έχει δεσμευθεί για τη βελτίωση του ΕΣΥ, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός συστήματος υγείας αντάξιο των προσδοκιών των πολιτών.

Το μέτρο, που ελήφθη μετά από ασφυκτική πίεση που άσκησαν οι υγειονομικοί, αναμένεται να κριθεί στην πράξη, από τα αποτελέσματά του, την ίδια στιγμή που τα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένουν μεγάλα και άλυτα, ενώ η ενίσχυση των μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση έχει μείνει στα χαρτιά.

Η σχετική ανάρτηση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης:

«Σε 2 μέρες θα βρεθώ στο βήμα της ΔΕΘ, όπου θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα. Θέλω, όμως, σήμερα να αναφερθώ ξεχωριστά σε κάτι πολύ σημαντικό που έχει να κάνει με την επιβεβλημένη στήριξη των ιατρών του ΕΣΥ.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα, καθιερώνουμε επιπλέον οικονομικό κίνητρο για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές ή άγονες περιοχές. Το νέο αυτό επίδομα, ανάλογα και με την κατηγορία της περιοχής που θα ασκεί υπηρεσία ο ιατρός, ξεκινά από τα 200 ευρώ και για συγκεκριμένες ειδικότητες μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ μηνιαίως.

Έχω πει πολλές φορές -και δεν θα κουραστώ να το λέω- ότι η στήριξη του ΕΣΥ είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες χρόνων. Όμως δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για ένα καλύτερο ΕΣΥ, αντάξιο των προσδοκιών όλων των πολιτών».

Related posts

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως κράτος-πειρατής

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας για το Συνέδριο

admin

Προαναγγελία αποχώρησης από Ευκλείδη Τσακαλώτο

admin

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

admin

Απών ο Τσίπρας από τις προγραμματικές δηλώσεις

admin

Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα δημοψηφίσματα φέρνουν αποχωρήσεις

admin

Τουρκία: Στα άκρα ο Ερντογάν με διπλή πρόκληση

admin

Τρεις παρεμβάσεις για τα καμένα της Πεντέλης

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Δείτε φωτογραφίες και βίντεο απο την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

admin