Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα δίωξη κατά του TikTok από την αμερικανική κυβέρνηση

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατέθεσε νέα προσφυγή κατά του TikTok, στην οποία κατηγορεί την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι συλλέγει παράνομα τα προσωπικά δεδομένα παιδιών και εφήβων και ότι δεν απάντησε στους γονείς που προσπάθησαν να διαγράψουν τους λογαριασμούς των παιδιών τους.

Η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι οι πρακτικές της εταιρείας ισοδυναμούν με “μαζική” παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των παιδιών, κατά παράβαση της σχετικής αμερικανικής νομοθεσίας που απαιτεί από τις διαδικτυακές εταιρείες να λαμβάνουν γονική συναίνεση πριν τη συλλογή δεδομένων για άτομα κάτω των 13 ετών.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η εταιρεία και η μητρική εταιρεία ByteDance ήταν “επαναλαμβανόμενοι παραβάτες”, παραπέμποντας σε ανάλογη προσφυγή εναντίον τους που είχε ασκηθεί το 2019.

Ωστόσο το TikTok αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς τους και δήλωσε ότι είναι “υπερήφανο” για τις προσπάθειές του να προστατεύσει τα παιδιά.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας πρόσθεσαν επίσης ότι αφαίρεσαν προληπτικά από την εφαρμογή ανήλικους χρήστες και ότι εφάρμοσαν οικειοθελώς διάφορα μέτρα προστασίας, όπως προεπιλεγμένα όρια χρόνου οθόνης και πρόσθετους προφυλακτήρες απορρήτου για ανηλίκους.

“Διαφωνούμε με αυτούς τους ισχυρισμούς, πολλοί από τους οποίους σχετίζονται με γεγονότα και πρακτικές του παρελθόντος που είναι πραγματικά ανακριβείς ή έχουν αντιμετωπιστεί”, είπε ένας εκπρόσωπος. “Είμαστε περήφανοι για τις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε τα παιδιά και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε και να βελτιώνουμε την πλατφόρμα”.

Η καταγγελία εντείνει την πίεση στην TikTok και την κινεζική μητρική εταιρεία ByteDance, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση προωθεί νομοθεσία που απειλεί να απαγορεύσει τη λειτουργία της εφαρμογής εντός των ΗΠΑ. Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης ζήτησαν από το δικαστήριο να διατάξει τη διακοπή των λειτουργίας του TikTok και να καθορίσει ποινές για κάθε παράβαση.

“Αυτή η ενέργεια είναι απαραίτητη για να αποτρέψουμε τους κατηγορούμενους, οι οποίοι είναι επαναλαμβανόμενοι παραβάτες και λειτουργούν σε μαζική κλίμακα, να συλλέγουν και να χρησιμοποιούν προσωπικά δεδομένα μικρών παιδιών χωρίς καμία γονική συναίνεση ή έλεγχο”, δήλωσε ο κύριος αναπληρωτής βοηθός γενικός εισαγγελέας Μπράιν Μπόιντον. 

Το TikTok είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, έχοντας περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως και περισσότερους από 170 εκατομμύρια στις ΗΠΑ.

Έρευνες της Pew Research διαπίστωσαν ότι περισσότερο από το 60% των εφήβων των ΗΠΑ ηλικίας 13-17 ετών χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς σε καθημερινή βάση.


 

Related posts

Ισραήλ: “Όχι” σε κατάπαυση του πυρός που αφήνει τη Χαμάς στην εξουσία

admin

“Άλμα” 12% για την Nvidia – Στα $850 και $925 βλέπουν τη μετοχή JPMorgan και Bank of America αντίστοιχα

admin

Μπλίνκεν: Οι φωτογραφίες από την επίθεση της Χαμάς “δείχνουν τη χειρότερη δυνατή διαστροφή”

admin

Ελβετία: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς

admin

Ταραχές στο Μπανγκλαντές: Διαδηλωτές εισέβαλαν σε φυλακή και απελευθέρωσαν κρατουμένους – Τουλάχιστον 105 οι νεκροί

admin

Τουσκ: Οι θάνατοι εργαζομένων ανθρωπιστικής οργάνωσης στη Γάζα προκαλούν δικαιολογημένη οργή

admin

Η Σουηδία θέλει να επιτρέψει στην αστυνομία να χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου

admin

Ο βασιλιάς Κάρολος εισήχθη στο νοσοκομείο για μια προγραμματισμένη επέμβαση προστάτη

admin

Πολωνία: Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών στα σύνορα με την Ουκρανία

admin