Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερο»

Στην τελευταία στροφή για την 9η Ιουνίου, στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να αποτελέσουν τη βασική αντιπολιτευτική επιλογή για τους προοδευτικούς ψηφοφόρους – διεξάγοντας στην πραγματικότητα διπλή μάχη, μια με τη ΝΔ ως μετωπικό, ιδεολογικό αντίπαλο και μια με τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπαρξιακό, μια και με την Κουμουνδούρου διεκδικούν τον ίδιο ρόλο και το ίδιο εκλογικό ακροατήριο. Σε αυτό το πλαίσιο, αξιοποιεί δύο όπλα στη φαρέτρα του: αυτά που αφορούν την Ευρώπη και την ελληνική παρουσία στο Στρασβούργο, με μηνύματα που εκπέμπονται από την ισχυρή παρουσία των Σοσιαλιστών απέναντι στην ενίσχυση της Ακροδεξιάς, αλλά κυρίως την επόμενη μέρα εντός συνόρων – θέτοντας τη δεύτερη θέση ως ενισχυτική της προσπάθειας που θα κάνει η Κεντροαριστερά να διεκδικήσει την διακυβέρνηση της χώρας το 2027.

Αξιόπιστη αντιπολίτευση

«Ζητώ να στηρίξετε την προσπάθεια που κάνουμε, γιατί μπορεί να καρποφορήσει και σε πρώτο βαθμό ως μια ισχυρή, σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση που την έχει ανάγκη ο τόπος. Οχι αυτό το lifestyle, το σόου το οποίο είναι διέξοδος διαφυγής για τον κ. Μητσοτάκη» ανέφερε σε αυτό το μήκος κύματος χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την περιοδεία του στην Κύμη. «Αλλά και σε δεύτερο χρόνο, στις εθνικές εκλογές, να υπάρχει μια κυβερνητική επιλογή στους πολίτες για να μπορεί να αντικαταστήσει τη Νέα Δημοκρατία» τόνισε, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή του να αναλάβει τέτοιου είδους πρωτοβουλία την επόμενη μέρα – επιμένοντας στην κριτική τόσο προς την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη (σχολιάζοντας ξανά την «κυβερνητική αλαζονεία») όσο και προς αυτήν του Στέφανου Κασσελάκη. Στο ύφος της αντιπολίτευσης που στη Χαριλάου Τρικούπη διατείνονται πως ασκεί το ΠΑΣΟΚ, τα κεντροαριστερά στελέχη δίνουν έμφαση στον προγραμματικό λόγο του κόμματος, με βασικό επιχείρημα την επόμενη μέρα, επιμένοντας σε θέματα καθημερινότητας, ακρίβειας και ασφάλειας, αλλά και στα εθνικά. Περιγράφοντας τη δική τους τακτική επί της ουσίας ως πιο σοβαρή και θεσμική από αυτή της Κουμουνδούρου. Η εβδομάδα, με αλλεπάλληλες εμφανίσεις του Ανδρουλάκη, είναι αφιερωμένη σε περιοχές-κάστρα της Δημοκρατικής Παράταξης (αύριο στη Ρόδο και την Παρασκευή στην Πάτρα), στα οποία το ΠΑΣΟΚ θέλει να πετύχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Στην τελική ευθεία, η Χαριλάου Τρικούπη μπαίνει για τα καλά και στη μάχη της επικοινωνίας. Με κεντρικό σύνθημα «μπορούμε και αξίζουμε περισσότερο στην Ελλάδα και την Ευρώπη», αναμένεται να βγουν στη δημοσιότητα το σποτ του κόμματος αλλά και οι σχετικές διαδικτυακές καμπάνιες. Στην κόντρα με τη ΝΔ, ο Ανδρουλάκης σχολιάζει επικριτικά και το σύνθημα της καμπάνιας της κυβερνητικής πλευράς («σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη»), λέγοντας πως αποπνέει «βαλκανικό επαρχιωτισμό», μιλώντας για δείκτες ευημερίας στους οποίους αποκλίνει η χώρα λόγω ΝΔ και Μητσοτάκη.

Related posts

Στουρνάρη- Κουμουνδούρου: το βράδυ του πρώτου γύρου για την μάχη του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Ρεύμα: Κλείδωσαν τα νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

admin

Στο υπ. Περιβάλλοντος ο Μητσοτάκης

admin

Τσαβούσογλου: «Το τουρκολιβυκό μνημόνιο θα καθορίσει τις ισορροπίες στην Αν. Μεσόγειο»

admin

Οι «Σπαρτιάτες» και το κύρος των εκλογών

admin

Ψάχνουν κέρδη στα… σημεία

admin

Στο ΣτΕ η αίτηση Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές – Τι ζήτησε ως παρακολουθούμενος

admin

Χριστοδουλίδης: Τα «συγχαρητήρια» και η πρόσκληση από τον Μητσοτάκη

admin

«Κρινόμαστε όλοι καθημερινά, με πρώτο εμένα»

admin