Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν από Ισραήλ: Η Χαμάς χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος – Φαίνεται ότι για το νοσοκομείο ευθύνεται η Ισλαμική Τζιχάντ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ουάσιγκτον θα παράσχει στο Ισραήλ όλα όσα χρειάζεται για να αμυνθεί καθώς διεξάγει πόλεμο εναντίον της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Ο κ. Μπάιντεν, ο οποίος προσγειώθηκε στο Ισραήλ την Τετάρτη το πρωί και λίγα λεπτά αργότερα πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, είπε ότι η Χαμάς αποδεικνύεται χειρότερη κι από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) μέσα από τις δολοφονίες Ισραηλινών αμάχων κατά την αιφνιδιαστική επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου που πυροδότησε την τελευταία ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ότι είναι “λυπημένος και εξοργισμένος” από την έκρηξη σε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας την Τρίτη, στην οποία σύμφωνα με τη Χαμάς έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι, ωστόσο πρόσθεσε ότι φαίνεται ότι η “άλλη οργάνωση” είναι υπεύθυνη, αναφερόμενος στη σύμμαχο της Χαμάς, Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ακόμη ότι 31 Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται μεταξύ των 1.300 Ισραηλινών που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Related posts

Η Γερμανία θα φιλοξενήσει το 2024 διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

admin

Τουρκία: Βαθαίνει ο εξισλαμισμός της παιδείας

admin

Οι Χούθι στόχευσαν την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ με βαλλιστικούς πυραύλους

admin

Συνάντηση Φιντάν με Επίτροπο Διεύρυνσης ΕΕ: “Οπισθοδρομήσεις στο τουρκικό κράτος Δικαίου ανέστειλαν τις διαπραγματεύσεις”

admin

Ζ. Μπορέλ: Η Ρωσία δεν θα διαπραγματευτεί όσο προσπαθεί να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

admin

Ιταλικό νοσοκομειακό πλοίο θα φτάσει τις επόμενες ημέρες στην Αίγυπτο για να συμβάλει στην θεραπεία των παιδιών της Γάζας

admin

Βόρεια Μακεδονία: Στη Βουλή η πρόταση για την τροποποίηση του Συντάγματος

admin

Ρωσία: Τα επίπεδα ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια παραμένουν εντός των φυσιολογικών ορίων

admin

Επικοινωνία Ερντογάν με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι

admin