Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εκλογές το 2027, η ΝΔ έφερε κοντά δεξιούς και κεντρώους

Στο 2027 επιμένει να θέτει τον ορίζοντα της εθνικής κάλπης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνησή του πήρε «μήνυμα» από την ευρωκάλπη: περισσότερη δουλειά για χειροπιαστό αποτέλεσμα. «Εχουμε μπροστά μας τρία χρόνια, πρέπει να εστιάσουμε στις μεταρρυθμίσεις με μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Τα επόμενα χρόνια πρέπει να έχουν ως στόχο να συγκλίνουμε με την Ευρώπη, θα κριθούμε στην ολότητα για όσα κάναμε στη δεύτερη θητεία μας» είπε σε συζήτηση με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και εισηγητή της ΕΕ για το μέλλον της ενιαίας αγοράς στο πλαίσιο του συνεδρίου Economist. Ο Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είναι «εξαιρετική» η έκθεση Λέτα, θεωρώντας σημαντικό για τις επιχειρήσεις να υπάρχει μια ένωση κεφαλαιαγοράς που θα τους επιτρέψει να λειτουργήσουν καλύτερα, αλλά και να επιτρέπει στους επενδυτές να επενδύσουν σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Στον απόηχο της ηχηρής παρέμβασης των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή και με συνεχιζόμενες τις εσωκομματικές συζητήσεις για τη «διεύρυνση» για κάποιους, «μετάλλαξη» για άλλους της ΝΔ, ο Μητσοτάκης επέμεινε στην έως τώρα στρατηγική του.

Στις ευρωεκλογές δεν άλλαξαν οι θεμελιώδεις πολιτικοί συσχετισμοί που δημιουργήθηκαν το 2023, όπως επεσήμανε, «και καταφέραμε

να δείξουμε ότι έχουμε ένα κεντροδεξιό κόμμα με ευρεία απήχηση», το οποίο μπορεί, όπως τόνισε ο ίδιος, «να φέρει κοντά» ανθρώπους οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί και ως μετριοπαθείς κεντρώοι.

«Μήνυμα ανησυχίας»

«Δεν φταίει μόνο η κόπωση» των ψηφοφόρων για την αποτυχία της ΝΔ να πιάσει τον εκλογικό στόχο της, σημείωσε, παραδεχόμενος ότι οι πολίτες επέλεξαν τις ευρωεκλογές για να εκπέμψουν μήνυμα ανησυχίας. Και αυτό έχει να κάνει, κατά τον ίδιο, και με το κόστος ζωής. Για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό τερέν σχολίασε ότι η Ακροδεξιά «πήγε ελαφρώς χειρότερα από ό,τι μερικοί πιστεύουν» αλλά έκανε αισθητή την παρουσία της σε Γαλλία και Γερμανία.

Οσο πιο γρήγορα κλείσει η εκκρεμότητα των κορυφαίων θέσεων στην ΕΕ «τόσο καλύτερα για την Ευρώπη», ανέφερε, ώστε να ξεκινήσει η δουλειά για τις επείγουσες προκλήσεις: την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και θέματα όπως η μετανάστευση και η άμυνα. «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προστατέψουμε την ήπειρό μας» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να προσδιοριστούν ευρωπαϊκά πρότζεκτ που θα εξυπηρετούν κοινούς στόχους.

Related posts

Μητσοτάκης: Είμαι συντετριμμένος από την αποτρόπαια επίθεση στην Πράγα

admin

Τσίπρας: Για να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά χρειάζονται πολιτικές και ιδεολογικές ρήξεις

admin

Σύνδεση των προσφύγων με την αγορά εργασίας θέλει και το Μαξίμου

admin

Το «Πεντάγωνο» ετοιμάζεται για τον χορό των κρίσεων

admin

Θεσμικό χάος στην Ευρωπαϊκή Ενωση;

admin

Ανδρέας Λοβέρδος: Αυτοί είναι οι 14 πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος του

admin

Oι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., οι ανατροπές και το… σούσουρο

admin

Υπέρ του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ο Βέμπερ: «Να το εξετάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»

admin

Εισαγγελική έφοδος στην ΕΥΠ για τα αρχεία παρακολουθήσεων

admin