Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κόκκαλης: Το 2024 στο Χρηματιστήριο η Ευρώπη Ασφαλιστική

«Πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας μας και θα ενισχύσουμε την παρουσία μιας ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας σε μια αγορά όπου υπάρχει ένα κύμα εξαγορών από ξένες εταιρείες», τόνισε ο Σωκράτης Κόκκαλης στη Γενική Συνέλευση της Intracom, αναφορικά με την εξαγορά της «Ευρώπη Ασφαλιστική».

«Νομίζω ότι και η κυβέρνηση και η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από την ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στον ασφαλιστικό κλάδο, διότι πρόκειται για έναν κλάδο με μεγάλη υστέρηση σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά στην ΕΕ και στις ΗΠΑ. Κατά συνέπεια, έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης», είπε με νόημα.

Μάλιστα σημείωσε ότι οι Έλληνες δεν έχουν ακόμα ασφαλιστική συνείδηση σαν αυτή που έχουν οι χώρες με τις οποίες συνδεόμαστε με οικονομικές συμφωνίες. «Στην Ελλάδα είναι ποσοστό 2,55% του ΑΕΠ ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ξεκινάει από 7-8% και φτάνει και το 12%».

Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο κ. Σ. Κόκκαλης είπε: «Οι διάφορες ζημιές που προκαλούνται από φυσικές αιτίες είναι πολύ μεγάλες και τώρα που υπάρχει και το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Δεν θα μπορούν οι κυβερνήσεις να καλύπτουν τις καταστροφές που προκαλούν οι κλιματικές συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αυξηθεί η ασφαλιστική κάλυψη και να προκύπτει από ιδιωτικά κεφάλαια».

Επεσήμανε ότι η «Ευρώπη» είναι από τις πολύ λίγες εταιρείες που έχουν παραμείνει σε ελληνική ιδιοκτησία και έχει πάρα πολύ καλή πορεία. «Υπάρχει ένα σχέδιο που επεξεργάζονται τα στελέχη των δύο εταιρειών, με στόχο η εταιρεία μέσα στο 2024 να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο, και αυτό θα είναι μια πολύ καλή εξέλιξη για τους μετόχους και για την Intracom που θα είναι μεγάλος επενδυτής», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, κεφάλαια περίπου 70 εκατ. ευρώ θα μπουν στα ταμεία της «Ευρώπη», με στόχο την ανάπτυξη νέων ασφαλιστικών προϊόντων.

«Διατηρούμε πάνω από 150 εκατ. ευρώ σε διαθέσιμα κεφάλαια, στοχεύοντας σε νέες επενδύσεις κυρίως στον τουρισμό», κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

Related posts

Νέα υπηρεσία διανομής φέρνει στην Ελλάδα τo Shopflix.gr

admin

Συνεργασία Τέρνα με την Entersoft για τη διασύνδεση με την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

admin

Καθαρά κέρδη 2,9 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο για την SunriseMezz

admin

Alpha Trust: Στις 29/6 η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

admin

AVAX: Η ακτινογραφία του 2022 και οι εκτιμήσεις για τη φετινή χρονιά

admin

ΟΤΕ: Η West Network Invest υποψήφιος αγοραστής της Telekom Romania Mobile

admin

Προσλήψεις ΔΕΔΔΗΕ: Ανάρτηση οριστικών πινάκων

admin

Νέα πρόεδρος του ΣΕΠΑΝ η κα Λένα Μπέλση

admin

Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 15χρονο με αυτισμό στην Καλιφόρνια

admin