Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορυφώνεται η μάχη των μνηστήρων στο ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τα 50ά γενέθλιά του – Τα καλέσματα και τα στοιχήματα

Στον δρόμο, στις προετοιμασίες σποτ και μηνυμάτων για τα γενέθλια της 3ης Σεπτεμβρίου και στο… TikTok επιδίδονται οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ. Ενώ έχει αρχίσει πλέον να διαφαίνεται και μια επιθετικότητα σε κάποιες τοποθετήσεις, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί και στο ντιμπέιτ τους. Αν όμως το στοίχημα της επόμενης ημέρας περιλαμβάνει και την ενότητα, τότε οι υποψήφιοι πρόεδροι θα κριθούν και για το κατά πόσο μοιάζουν ικανοί και πρόθυμοι να την εγγυηθούν.

Παύλος Γερουλάνος

Ανοιχτές πόρτες σε κάθε προοδευτικό πολίτη

«Θέλω την ευθύνη να οδηγήσω το ΠΑΣΟΚ ξανά στη νίκη» δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος (μιλώντας στο DNews), εκτιμώντας, όπως είπε, ότι «είναι μεγάλη η ανάγκη ύπαρξης ενός πόλου, προοδευτικού, που θα κερδίσει τη ΝΔ» και «θα περνάει μέσα από ένα κυρίαρχο και ανοιχτό ΠΑΣΟΚ, που θα ανοίξει τις πόρτες του σε κάθε προοδευτικό πολίτη, από την Αριστερά και το Κέντρο, μέχρι τις παρυφές της Δεξιάς».

Απευθυνόμενος, δηλαδή, και σε απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ, ο υποψήφιος πρόεδρος επανέλαβε ότι «οφείλουμε να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας, στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να λειτουργήσει ως κινητήριος άξονας αυτής της προσπάθειας».

Ερωτηθείς τι διαφορετικό έχει να δώσει, σε σχέση με τους άλλους υποψήφιους προέδρους, απάντησε «σχέδιο, ενότητα, εμπειρία», προσθέτοντας ότι «η διαδρομή μου, η προσήλωσή μου στο ΠΑΣΟΚ και τα σύμβολά του και οι σχέσεις μου με όλα τα στελέχη, εγγυώνται την ενότητα». Τόνισε, μάλιστα, ότι «δεν θα ακούσετε από εμένα αρνητική προσωπική κουβέντα για κανέναν από τους συνυποψηφίους μου».

Αννα Διαμαντοπούλου

Για κάθε νομό τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα

Επίσκεψη στη Φλώρινα πραγματοποίησε χθες η υποψήφια Αννα Διαμαντοπούλου, για ομιλία και συναντήσεις στα γραφεία του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας. Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Φλώρινας, αναφέρθηκε ειδικότερα στην απολιγνιτοποίηση, ένα θέμα που αφορά όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Επισημαίνοντας ότι η Φλώρινα, χάρη στο ιδιαίτερο πλεονέκτημα του φυσικού πλούτου της, θα μπορούσε να εξελιχθεί ως ένας τόπος εναλλακτικού τουρισμού που θα δέχεται τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μίλησε επίσης για τα πανεπιστημιακά τμήματα στη Φλώρινα, το Παιδαγωγικό, το Γεωπονικό και τη Σχολή Καλών Τεχνών, προτείνοντας την περαιτέρω σύνδεσή τους με την ψηφιακή εποχή.

Τέλος, σημείωσε την ανάγκη ύπαρξης για κάθε νομό ενός τοπικού αναπτυξιακού προγράμματος που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και θα μπορεί να υποστηρίζεται από τα κοινοτικά ταμεία, από το κεντρικό κράτος και από νέες χρηματοδοτήσεις. Σήμερα η υποψήφια πρόεδρος αναμένεται να πραγματοποιήσει ομιλία στα Γρεβενά και την Πτολεμαΐδα, ενώ το Σάββατο θα βρεθεί στα Σέρβια Κοζάνης.

Χάρης Δούκας

Κάλεσμα για «μια νέα μεγάλη Αλλαγή»

«Σε αυτή την κρίσιμη ώρα, αντί να “κάτσω στα αβγά μου” όπως με προέτρεπαν κάποιοι, επέλεξα να αναλάβω τις ευθύνες μου και να καταθέσω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των προοδευτικών πολιτών» δήλωσε ο Χάρης Δούκας (σε συνέντευξη στο περιοδικό Parallaxi της Θεσσαλονίκης) υποστηρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενώσει κοινωνικές δύναμεις «για μια νέα μεγάλη Αλλαγή». Προσδιορίζοντας πως το κάλεσμα αυτό αφορά «όλους όσοι είναι προοδευτικοί στην πράξη και όχι στα λόγια και δεν αντέχουν τη βαθιά συντηρητική πολιτική της ΝΔ».

Ερωτηθείς για το ποια είναι σήμερα η ιδεολογική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ, ο δήμαρχος και  υποψήφιος προεδρος απάντησε αιχμηρά πως «τα κόμματα δεν είναι στρατιωτικός λόχος» και δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς ανοιχτό διάλογο. «Το ζητούμενο είναι πώς όλη αυτή η διαδικασία λήψης αποφάσεων θα γίνεται με τρόπο δημοκρατικό, συντεταγμένο και όχι με τρόπο που δεν μεταδίδει μια εικόνα σοβαρής λειτουργίας» με «ένα νέο μοντέλο ηγεσίας, που δεν θα βασίζεται στην “ενός ανδρός αρχή”».

Νίκος Ανδρουλάκης

Κριτική στην κυβέρνηση για το Ταμείο Ανάκαμψης

Στη Βέροια βρέθηκε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα. Η χθεσινή μέρα είχε ειδικά πολλές συζητήσεις με αυτοδιοικητικούς της Ημαθίας και τον δήμαρχο Βέροιας, Κώστα Βοργιαζίδη. Τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών στάθηκαν αφορμή για να επαναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την κριτική του στην κυβέρνηση, με αιχμή τον σχεδιασμό του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Η Ευρώπη έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε φθηνά δάνεια και επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων, ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ΕΣΥ και ένα συνεκτικό σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης» είπε, «παρ’ όλα αυτά δεν έγινε καμία συζήτηση, αλλά όλα ήταν αποτέλεσμα κεντρικών κυβερνητικών επιλογών… Δεν έγινε και δείχνει πώς πραγματικά αντιλαμβάνεται η ΝΔ τον θεσμό. Ηταν μία επιλογή περιφρόνησης όλων των βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Οσο για σήμερα, ύστερα από μια μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα των περιοδειών του ο Ανδρουλάκης θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα επισκεφθεί το νοσοκομείο, για συνάντηση με εκπροσώπους των υγειονομικών και θα δώσει ομιλία.

Μιχάλης Κατρίνης – Νάντια Γιαννακοπούλου

Στο επίκεντρο η ακρίβεια

Στο Μεσολόγγι περιόδευσε ο Μιχάλης Κατρίνης που έχει καθιερώσει το «μοντέλο» των ανοιχτών συζητήσεων στις πόλεις που επισκέπτεται. Το θέμα που επικρατεί στις ανησυχίες των πολιτών είναι, βεβαίως, η ακρίβεια και ο υποψήφιος πρόεδρος σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης προκαλεί τους έλληνες πολίτες, παρουσιάζοντας μια πλασματική εικόνα για την ακρίβεια. Προφανώς στη σφαίρα που ζει και κινείται ο κ. Μητσοτάκης δεν υπάρχει ακρίβεια», τονίζοντας ότι πρέπει «να μπει ένα τέλος στα καρτέλ που λεηλατούν τη χώρα και το εισόδημα των πολιτών».

Τέλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου ολοκλήρωσε την περιοδεία της στην Αιτωλοακαρνανία, όπου είχε συνομιλίες με πολίτες στο Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και τη Ναύπακτο, σχολιάζοντας συμπερασματικά ότι «η ακρίβεια, τα προβλήματα που ανακύπτουν λόγω της κλιματικής κρίσης, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας, η κατάσταση του ΕΣΥ πλήττουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της περιφέρειας».

Related posts

Καρέκλες και οφίτσια δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ, είπε ο Τεμπονέρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Το παρασκήνιο μιας υπογραφής

admin

Ανδρουλάκης για υποψηφιότητα Μπελέρη: «Η θέση του είναι εκεί που τον ψήφισε ο λαός της Χιμάρας»

admin

Αλέξης Τσίπρας: Ευρωπαϊκό τείχος απέναντι στην ακροδεξιά, τους πολέμους, τον νεοφιλελευθερισμό

admin

Συνάντηση Μπάιντεν – Μητσοτάκη: Oλα όσα συζητήθηκαν για την αγορά των F-35 και τις τουρκικές προκλήσεις

admin

Συνωμοσία για να χτυπήσουν «τον πιο πετυχημένο πρωθυπουργό» βλέπει ο Βορίδης στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

admin

Ανασχηματισμός: Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο υπό τη νέα του σύνθεση

admin

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Προς παραίτηση η Μαρία Κεφάλα

admin

Στρατηγική υποχώρηση των Βρυξελλών απέναντι στους αγρότες

admin