Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό προτείνει ο Παππάς

Πρόταση εκλογικής συνεργασίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πραγματοποίησε ο τομεάρχης Οικονομίας και Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Παππάς, «υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση η οποία να έχει ορίζοντα την εκλογική διαδικασία».

Ο τομεάρχης Οικονομίας και Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διευκρινίζοντας όσα ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» τόνισε πως θα επρόκειτο περί ενός κοινού ψηφοδελτίου σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων, με έναν κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό.

«Υπάρχει τρόπος να υπάρχει συνδυασμός που θα εμπίπτει στις πρόνοιες του νόμου», επισήμανε και πρόσθεσε για μια κατά τον νόμο «ένωση κομμάτων, όχι διάλυση», φέρνοντας ως παράδειγμα το «λαϊκό μέτωπο» της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο θεώρησε «απίθανο» το άνοιγμα στην Πλεύση Ελευθερίας, ενώ για τη Νέα Αριστερά έκανε λόγο για «έδρες που εκλάπησαν και κακό προηγούμενο».

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορεί να πυροδοτήσουν εξελίξεις»

Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε πως «υπάρχουν δύο μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μπορούν να πυροδοτήσουν τις εξελίξεις. (…) Εάν αυτοί οι δύο χώροι δεν πάρουν την απόφαση να καθίσουν στο τραπέζι, δεν υπάρχει πολιτικό γεγονός».

Τόνισε ότι «είναι άλλο πράγμα να πεις ότι καταργούνται δύο κόμματα και γίνονται ένα και άλλο η εκλογική μια εκλογική τακτική που απαντά σε ένα μείζον ζητούμενο, που είναι για εμάς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με δεδομένο τον εκλογικό νόμο και επειδή δεν έχουμε εκλογική τακτική, άλλη μέθοδος από την εκλογική συνεργασία δεν υφίσταται. Και όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, τελικός κριτής όλων πρέπει να είναι η βάση της προοδευτικής Αριστεράς».

Παράλληλα είπε πως «το θεμέλιο μιας τέτοιας συνεργασίας πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα που απαντά στα ζητούμενα».

Βλάχος: Είμαστε ένα βήμα πίσω

Για την πρόταση του Νίκου Παππά τοποθετήθηκε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό το μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει και στις χειρότερες στιγμές του τα τελευταία χρόνια πως αναζητούσε τις πολιτικές συνεργασίες. Αλλά εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε ένα βήμα πιο πίσω. Προέχει να διαχειριστούμε αυτό που έχει προκύψει στο κόμμα μας, να έχουμε έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη του τι θα κάνουμε εμείς και κατά πόσο αυτή η συζήτηση για το πώς μπορεί να διερευνηθεί ο χώρος της δημοκρατικής παράταξης, θα αφορά και την συνεργασία μας με άλλα κόμματα».

Επισήμανε καταληκτικά ότι «θεωρώ πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επειδή έχει και την ευθύνη, θα παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη ανασυγκρότησης και ανοίγματος του κόμματος και από κει και πέρα, εφόσον μπούμε σε μια διαδικασία συζήτησης ή πρόωρης εσωκομματικής κάλπης, τέτοια ζητήματα θα συζητηθούν».

Related posts

Ηλεκτρική ενέργεια: Ολο το ελληνικό σχέδιο για τη μεταφορά ρεύματος από ΑΠΕ στην Ευρώπη

admin

ΝΔ: Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κώστας Τσιάρας – Αναπληρωτές Πλεύρης και Ράπτη

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Το πρώτο προεδρικό στίγμα

admin

Ειδική καμπάνια για συσπείρωση στον Βορρά

admin

Παύλος Μαρινάκης: Ας μην τσουβαλιάζουμε όλους τους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: Μετωπική εφ’ όλης της ύλης με Στέφανο Κασσελάκη

admin

Έφτασε η ώρα να χωρίσουμε… – Έκρυθμο το κλίμα πριν την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, γρίφος η στάση των 6+6

admin

Μητσοτάκης για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: Η Ιστορία θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τη δημόσια ζωή του αναφέρει σε μήνυμά του

admin

Ο Ερντογάν ψάχνει να δέσει νέες συμμαχίες σε συμβόλαια εξοπλιστικών

admin