Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεχαγιά: Το κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ένα απολύτως κοστολογημένο πρόγραμμα, το οποίο προφανώς έχει ενοχλήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, σχολιάζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης, ακριβώς επειδή βρίσκει και ο ίδιος ελκυστικές τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι θα συγκριθούν με το πρόγραμμα που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ σε σχέση με τη φορολογική της πολιτική και με την αδυναμία της να αντιμετωπίσει την ακρίβεια».

Η Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής, σημείωσε ότι η μη μείωση των έμμεσων φόρων «είναι μια αντίληψη, είναι μια επιλογή» της κυβέρνησης και πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «τη μείωση των έμμεσων φόρων, τον μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά είδη κατανάλωσης για 6 ή ενδεχομένως και για ακόμη 6  μήνες».

«Η ΝΔ οδήγησε τη χώρα σε χρεοκοπία»

«Ο κ. Χατζηδάκης λέει ‘θα διατηρήσω υψηλά τους έμμεσους φόρους και θέλω να περιορίσω την κατανάλωση’. Τι άλλο θα ακούσουμε;», τόνισε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως «το να έρχεται ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και οι υπουργοί του και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και να λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία, είναι εντελώς κινδυνολογική συμπεριφορά».

Για να προσθέσει πως «η παράταξη που οδήγησε τη χώρα σε χρεοκοπία, ήταν η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη».

Ερωτηθείσα για τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς σχετικά με το κόστος των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα, η Βούλα Κεχαγιά ανέφερε αρχικά ότι «βεβαίως και έχει δοθεί απάντηση», προσθέτοντας με νόημα πως «ίσως ο κ. Πατέλης (σ.σ. προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο της γενικής γραμματείας πρωθυπουργού) να μη θέλει να ακούσει την απάντηση».

«Εκεί θα βρούμε τα λεφτά»

«Η απάντηση είναι η φορολόγηση των υπερεσόδων από τα διυλιστήρια, από τα υπερκέρδη των τραπεζών, σε ποσοστό 90%, και από τις εταιρείες ενέργειας. Το έχουμε πει αυτό, και το όφελος, αυτό που θα έρθει στα δημόσια ταμεία, από τη φορολόγηση αυτών των υπερκερδών είναι περί τα 3,5 δισ. ευρώ», όπως είπε.

Προσέθεσε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, «το οποίο διέψευσε την κυβέρνηση του κ. Πατέλη, λέει ότι το δημοσιονομικό κόστος είναι 2,7 δισ. ευρώ. Άρα, υπάρχουν και χρήματα τα οποία μπορούν να διατεθούν και για άλλους σκοπούς».

«Εφικτός ο στόχος να δούμε το 2 μπροστά στις ευρωεκλογές»

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, η Βούλα Κεχαγιά επανέλαβε ότι στόχος είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ τόνισε πως η εκτίμηση των αποτελεσμάτων, για όλα τα κόμματα, θα είναι συνδυαστική.

«Εμείς έχουμε θέσει ως στόχο ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα στην κάλπη της 9ης Ιουνίου, το οποίο, όπως λέει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα ήταν να δούμε και το δυάρι μπροστά. Πιστεύουμε ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός», ανέφερε, κάνοντας λόγο για ένα ποσοστό «από 17% έως 20%, μακάρι και υψηλότερο», με βάση τις δημοσκοπήσεις και τη δυναμική που δείχνει στην παρούσα φάση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Να ενταχθούν με ισότιμη συμμετοχή στον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη του ΠΑΣΟΚ»

Όσο για το ενδεχόμενο να μπει, μετά τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια συζήτηση με τις ευρύτερες δυνάμεις της κεντροαριστεράς, τόνισε πως «δεν κοιτάζουμε την επόμενη μέρα, κοιτάζουμε πώς θα αποσπάσουμε το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα».

«Ήδη, όμως, ο κ. Κασσελάκης έχει πει ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες, ούτως ώστε όλοι όσοι το θέλουν και το επιθυμούν, και όχι σε επίπεδο ηγεσιών, να μπορούν να έρθουν, να συσπειρωθούν και να συμπαραταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε.

Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ, είπε «να γίνει συζήτηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θέλουν να ακολουθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να ενσωματωθούν σε αυτόν, να μην είναι ένα παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να ισχύουν κομματικές επετηρίδες. Να ενταχθούν, αλλά με ισότιμη συμμετοχή, όχι σαν οι ‘ξένοι’ που ήρθαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα ενταχθούν και θα έχουν μια ισότιμη μεταχείριση, ως ισότιμα μέλη, ως ισότιμα στελέχη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ο πυλώνας, η βάση για να δημιουργηθεί η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη που θα εκφράζει το χώρο της Κεντροαριστεράς», σημείωσε καταληκτικά η Βούλα Κεχαγιά.

Related posts

Κασσελάκης: Έκλαιγα για ώρες όταν μίλησα στη μητέρα μου για τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου

admin

«Λόγια»: Το ξεκαρδιστικό βίντεο της Φίνος Φιλμ για τις εκλογές 2023

admin

Απόβαση του FBI στην Κύπρο για τους ρώσους ολιγάρχες

admin

8+5

admin

Εισαγγελική έφοδος στην ΕΥΠ για τα αρχεία παρακολουθήσεων

admin

ΣΥΡΙΖΑ για Σκρέκα: Αφού δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια, το ρίχνει στις… ασκήσεις φυσικής. Και μη χειρότερα!

admin

Γιώργος Κύρτσος: Αντιδράσεις στο Twitt για τον θάνατο του Κυριόπουλου

admin

Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια παρά το… μασάζ στην ΚΟ

admin

Ολγα Κεφαλογιάννη: «Η διαδικασία της εξωσωματικής είναι Γολγοθάς, έχει προσωπικό κόστος»

admin