Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεχαγιά: Οι διασπαστικές δυνάμεις πάτωσαν – Να αναλογιστούν αν πρέπει να διατηρήσουν τις έδρες που πήραν

Για τις πολιτικές εξελίξεις στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για τα μηνύματα της κάλπης σε ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση και Νέα Αριστερά μίλησε η Βούλα Κεχαγιά στο MEGA.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι ευρωεκλογές επέφεραν τεκτονικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι από αυτό που βιώνουν, οι συνθήκες ζωής έχουν δυσκολέψει».

«Ωστόσο, το κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις είναι γιατί οι πολίτες στρέφονται προς την άκρα δεξιά, πανευρωπαϊκά. Να αναλογιστούμε για το πού οφείλεται η συντηρητικοποίηση του κόσμου και γιατί τον εκφράζουν πρόσωπα από την άκρα δεξιά που, αν μη τι άλλο, προκαλούν», τόνισε σε συνέντευξή της στο Live News.

«Οι διασπαστικές δυνάμεις πάτωσαν. Δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση στην κοινωνία και στον κόσμο της Αριστεράς. Τους πέρασε μέχρι και το κόμμα της κ. Λατινοπούλου!»

«Ήταν καλό το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ», δεδομένης της συγκυρίας

Η Βούλα Κεχαγιά σημείωσε πως «το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένων των όσων είχαν προηγηθεί» και προσέθεσε πως «είναι ένα αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρωταγωνιστική δύναμη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου και της Αριστεράς. Και από εδώ και πέρα μπορούμε, με το κατάλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα, να πείσουμε τους πολίτες, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν πειστεί, καθώς είχαμε και μόλις δύο μήνες ανέφελης πορείας σε σχέση με τα εσωκομματικά μας», όπως σχολίασε με νόημα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στις 24 Φλεβάρη είχε μονοψήφιο δημοσκοπικό ποσοστό. Από εκεί πέρα, όμως, είχε διαρκώς ανοδική πορεία κι έφτασε στο 15%, το οποίο είναι ένα καλό ποσοστό, αν αναλογιστεί κανείς το τι είχε συμβεί στο κόμμα και πόσο τραυματίστηκε τους προηγούμενους 11 μήνες, με την πολύ οδυνηρή ήττα στις εθνικές εκλογές», εξήγησε, τονίζοντας πως επηρέασε και τον ΣΥΡΙΖΑ η αποχή.

«Ωστόσο, είμαστε ξεκάθαρα η δεύτερη πολιτική δύναμη της χώρας, τη στιγμή που κάποιοι έλεγαν ότι θα είμαστε τρίτοι, ανάμεσα σε αυτούς και κάποιες δημοσκοπήσεις», προσέθεσε η κυρία Κεχαγιά.

Μήνυμα στη Νέα Αριστερά για τις κοινοβουλευτικές έδρες της

«Οι διασπαστικές δυνάμεις πάτωσαν», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση στην κοινωνία και στον κόσμο της Αριστεράς. Τους πέρασε μέχρι και το κόμμα της κ. Λατινοπούλου!».

«Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, θα πρέπει να αναλογιστούν αν αυτό που έκαναν στον ΣΥΡΙΖΑ, στο κόμμα τους, μέσα από το οποίο αναδείχτηκαν και πήραν και τις 11 βουλευτικές έδρες, ήταν σωστό ή αν θα πρέπει να διατηρούν την κατοχή αυτών των εδρών», είπε η Βούλα Κεχαγιά, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα που έστειλε στους πρώην συντρόφους του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Για τη ΝΔ και τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η απήχηση του κόμματος «φάνηκε από το ότι η αντιπολίτευση που άσκησε στην κυβέρνηση της ΝΔ έπιασε τόπο. Το ποσοστό που πήρε η ΝΔ έχει χαρακτηριστικά αντίδρασης και δυσφορίας της κοινωνίας, στο οποίο είχαμε και εμείς τη δική μας συμβολή. Μένει να πείσουμε τους πολίτες ότι θα έχουμε ένα ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα τους εκφράζει», προσέθεσε.

Για να καταλήξει πως «η κυβέρνηση πήρε ένα μάθημα στις ευρωεκλογές. Αυτή η πτωτική πορεία της ΝΔ θα συνεχιστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλύψει την απόσταση που τον χωρίζει από το κόμμα του κ. Μητσοτάκη. Και στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν τις προκηρύξει ο κ. Μητσοτάκης, θα είμαστε η διεκδικήτρια δύναμη της Κεντροαριστεράς, που θα κερδίσει και τη διακυβέρνηση της χώρας».​

Related posts

Μητσοτάκης: Θα ανακοινώσω μέτρα για το φυσικό αέριο τον Μάιο – Θα εξαντλήσουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια

admin

Εκλογές: «Στις 21:00 αποτελέσματα στο 80% των τμημάτων»

admin

Blame game για τη ματαίωση των εσωκομματικών εκλογών

admin

Ρωμανός για ακρίβεια: H μόνη αντιπρόταση της αντιπολίτευσης ήταν η μείωση ΦΠΑ που έχει αποτύχει παντού

admin

Η αθλιότητα της φιλοσοφίας

admin

Τουρκία: Αποχωρεί από την άσκηση Tiger Meet ενώ έχει ήδη αποκλειστεί

admin

Τέμπη: Τριήμερο εθνικό πένθος με απόφαση Μητσοτάκη

admin

Φωταγώγηση του Προεδρικού Μεγάρου με τα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας

admin

Προκαλεί ο Καμμένος: Οι τρόφιμοι του φρενοκομείου ανέλαβαν τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

admin