Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Καταρρέουν οι μετοχές των τουρκικών κατασκευαστικών εταιρειών μετά την εκλογική νίκη της αντιπολίτευσης

Οι τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες σημειώνουν μεγάλη πτώση στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα, αφού το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας υπέστη ήττα στις δημοτικές εκλογές, καθιστώντας λιγότερο πιθανό να υλοποιηθούν μεγαλεπήβολα έργα που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση.

Η κρατική εταιρεία REIT Emlak Konut GYO AS υποχώρησε έως και 9,8% στις 8,99 λίρες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και ένα χρόνο. Η εταιρεία, της οποίας προηγουμένως ήταν επικεφαλής ο υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης του κυβερνώντος κόμματος Μουράτ Κουρούμ, συμπαρέσυρε τον δείκτη Borsa Istanbul σε πτώση έως και 4,5%.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις του Κουρούμ περιλάμβαναν την κατασκευή 650.000 νέων κατοικιών, αλλά αντ’ αυτού ο αντιπολιτευόμενος δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου παρέτεινε τη θητεία του για άλλα πέντε χρόνια με διαφορά 11 ποσοστιαίων μονάδων.

Το αποτέλεσμα των εκλογών έπληξε επίσης τις κατασκευάστριες τσιμέντου, με την Bogazici Beton Sanayi Ve Ticaret AS με έδρα την Κωνσταντινούπολη να σημειώνει πτώση έως και 10%. Η Akcansa Cimento AS, μια άλλη μεγάλη τσιμεντοβιομηχανία στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, σημείωσε πτώση άνω του 6%.

“Τέτοιες κινήσεις είναι μάλλον βραχυπρόθεσμες και ψυχολογικές, πιθανώς καθοδηγούμενες από τους μικροεπενδυτές”, δήλωσε ο Haydar Acun, διευθύνων σύμβουλος της Marmara Capital, διαχειρίστριας χαρτοφυλακίου με έδρα την Κωνσταντινούπολη. “Πιθανώς υπήρχε κάποια προσδοκία ότι ένα θετικό αποτέλεσμα για το κυβερνών κόμμα θα στήριζε μια κατασκευαστική κίνηση”, σημείωσε.

Related posts

Monte dei Paschi: Δεκαπλασιασμός κερδοφορίας στο δεύτερο τρίμηνο

admin

Η ΕΕ επεκτείνει τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν μετά την επίθεση στο Ισραήλ

admin

Βατικανό: “Νέα στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης” στην υπόθεση της μαθήτριας που εξαφανίστηκε πριν από 40 χρόνια

admin

Ρωσία: Οι κατηγορίες σε βάρος του Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου στο Λονδίνο “είναι ψέμα”

admin

ΗΠΑ: Προειδοποιούν πως “κλιμάκωση” στον Λίβανο θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια του Ισραήλ

admin

Γερμανία: Μέτρα εξοικονόμησης νερού λόγω σοβαρής λειψυδρίας

admin

Την Τουρκία θα επισκεφθεί τον Αύγουστο ο Πούτιν

admin

Υεμένη: Βυθίστηκε το εμπορικό πλοίο Rubymar

admin

Γαλλία: Νέα υποχώρηση του πληθωρισμού στο 5%

admin