Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: «Σενάριο να αποχωρήσω και να έρθει από μηχανής Θεός δεν υπάρχει»

Στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται ο Στέφανος Κασσελάκης, στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος μετά τις ευρωεκλογές.

«Με τρία ευχαριστώ» ξεκίνησε την ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως είπε, «το πρώτο είναι προς όλους εσάς, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το δεύτερο είναι προς όλες και όλους τους υποψήφιούς μας για τον όμορφο αγώνα που έδωσαν και θεωρώ ότι δικαιώθηκε. Όλοι οι υποψήφιοί μας είναι το μέλλον του κόμματός μας και κυρίως της χώρας μας», τόνισε και προσέθεσε πως «το τρίτο ευχαριστώ είναι προς τους πολίτες που μας εμπιστυεύθηκαν και εδραίωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Δεν πετάω από τη χαρά μου, γιατί αυτό που ταιριάζερι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πρωταγωνιστεί», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης για τις επιδόσεις του κόμματος στις ευρωεκλογές. «Ωστόσο», σημείωσε, «η πυξίδα μας είναι να βελτιώσουμε την ζωή των πολιτών, γι’ αυτό και έχουμε θέσει ως στόχο να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο σημείο αυτό, έπεσε ένα ποτήρι με νερό και ορισμένοι βουλευτές φώναξαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «γούρι, γούρι», με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά χαριτολογώντας: «Τι εννοείτε γούρι; Λες και πήγε ο Ολυμπιακός στο Conference!».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει πουθενά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει πουθενά»

«Είμαι πολύ υπερήφανος που καταφέραμε να καταρρίψουμε το αφήγημα του 41%», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε πως «όποιος δεν πιστεύει στην ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν διαβάζει σωστά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».

«Ανατέλλει η ώρα της αλλαγής. Αντέξαμε σε επιθέσεις, διασπάσεις που αδιάκοπα κρατούν από τότε που έφυγε ο Αλέξης Τσίπρας. Κατορθώσαμε να ρίξουμε την διαφορά από το 23% στο 12%, παρά το τι θέλησαν να μας φιμώσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε ότι «η πολιτική για μας δεν είναι για να διχάζει, αλλά για να ενώνει. Μετά τις διπλή εκλογική ήττα και την διάσπαση καταφέραμε να ανσυνταχθούμε. Όσοι πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδυναμωθεί, έπεσαν έξω. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετα τις ευρωεκλογές βγαίνει πιο δυνατός. Δόθηκαν απαντήσεις σε όσους ήθελαν να μας δουν χαμηλά. Είναι εδώ και δεν πάμε πουθενά μέχρι να αλλάξουμε τη χώρα, απέναντι στην πιο αδίστακτη και αλαζονική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».

«Το προοδευτικό κέντρο έχει το σπίτι του στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Κασσελάκης, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, δεν πάει πουθενά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει πουθενά!».

Συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας

«Θέλουμε ένα κόμμα φρέσκο, που μιλάει και σκέφτεται διαφορετικά», τόνισε στη συνέχεια, ενώ έδωσε απάντηση σε όσα στελέχη ζητούν σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Αριστερά, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής, πιστεύω βαθιά στις συμφωνίες που αναπτύσσονται από την βάση προς την κορυφή».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το να κλειστούμε τρεις άνθρωποι σε ένα γραφείο είναι απλά λάθος. Θα μας βάλει στο ίδιο κάδρο με τους ηττημένους. Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει αν η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει σωστά τη δουλειά της. Βεβαίως χρειάζονται συγκλίσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αγκαλιάσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Για να έχει μέλλον μία συνένωση των προοδευτικών δυνάμεων, θα πρέπει να έχει προηγηθεί κάτι τέτοιο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε πρόσκληση στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας για συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, πάνω σε νομοσχέδια που βελτιώνουν τη ζωή του πολίτη. Μάλιστα, παρότρυνε και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθούν στους συναδέλφους τους στο ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας, αλλά με σεβασμό στην αυτοτέλεια των κομμάτων.

«Είμαστε υπερήφανοι για το κόμμα μας, αλλά αυτό δεν μας οδηγεί στον ηγεμονισμό. Αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής  παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίνεσης τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήταν εμπόδιο, θα ήταν η δική μου καρέκλα.  Και αν είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκ νέου εκλογή προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, από τον μεγαλύτερο προοδευτικό χώρο, τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης, θα ανταποκριθώ σε αυτή την προϋπόθεση και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία. Διότι όντως συμφωνώ, ότι οι ηγεσίες πρέπει πάντα να έχουν τη σφραγίδα της βάσης. Και η βάση μας είναι μεγαλύτερη από την δεξιά-ακροδεξιά που μας κυβερνούν», υπογράμμοσε.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «όπως σωστά είπε ο Κοτζιάς, να σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε. Άρα, συντροφοι του ΠΑΣΟΚ και απ’ όλους τους προοδευτικούς χώρους: Το μέλλον της Ελλάδας είμαστε εμείς και είμαστε τώρα. Γι’ αυτό ανεξάρτητα από την απόφασή σας, εμείς θα προχωρήσουμε. Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε μέσα από τη δουλειά μας, απέναντι σε ένα σάπιο σύστημα».

Ωστόσο, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να είμαι καθαρός. Σενάριο να αποχωρήσω και να έρθει από μηχανής Θεός, δεν υπάρχει. Η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει. Η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή με ανέδειξε στον αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας και της φιλοσοφίας της. Η ίδια η Νέα Δημοκρατία με ανέδειξε ως αντίπαλό της. Και έδειξε ότι φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ. Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε το σύγχρονο κόμμα του μέλλοντος».

Ο κ. Κασσελάκης έκλεισε οποιαδήποτε συζήτηση για αναβολή ή επίσπευση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως θα γίνει το φθινόπωρο και προαναγγέλοντας τομές και καταστατικές αλλαγές στον κόμμα.

Related posts

Μετωπική Μητσοτάκη με Τσίπρα: «Αυτός κρύβεται πίσω από τον Βαξεβάνη»

admin

Οι Γάλλοι επιστρέφουν για τις κορβέτες τη μέρα που ο Μητσοτάκης συναντά τη Μελόνι

admin

Κρις Μέρφι: Βλέπουμε ξεκάθαρα τις προκλήσεις της Τουρκίας στη θάλασσα και στην Κύπρο

admin

Αποστολάκης για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έδωσε νέο ενδιαφέρον – Ο κόσμος έχει ελπίδες από το κόμμα

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώθηκαν οι νέοι τομεάρχες

admin

Η γραβάτα του Μπάιντεν με την ελληνική σημαία

admin

Ανδρέας Πάτσης: Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής μετά τις καταγγελίες ότι διαχειρίζεται «κόκκινα» δάνεια

admin

Επιχείρηση «συσπείρωση τώρα»

admin

Καμπάνια με διπλό στόχο

admin