Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: να απαντήσουν «Πρώτο Θέμα» και Καραμήτσος για τα τιμολόγια της Krikel του Λαβράνου

Αντεπιτίθεται ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Πρώτο Θέμα» και τον εκδότη του Τάσο Καραμήτσο. Αυτή τη φορά το αντικείμενο είναι οι πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για το γεγονός ότι ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» είχε ενημερωθεί ότι ήταν στόχος του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού Predator, αλλά προτίμησε να μην δημοσιοποιήσει το γεγονός, σε αντίθεση με άλλα θύματα υποκλοπών», σε συνδυασμό με την αποκάλυψη ότι κατά τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας στην εταιρεία Krikel του Γιάννη Λαβράνου, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση των υποκλοπών, βρέθηκαν τιμολόγια κομμένα για δύο εταιρείες του εκδοτικού ομίλου του «Πρώτου Θέματος», ύψους 116.000 ευρώ, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι αυτά δεν αντιστοιχούν σε διαφημιστικές καταχωρήσεις της Krikel ή κάποιο advertorial.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη έχει ως εξής:

«Πριν μερικές ημέρες, τότε που το «Πρώτο Θέμα» επιχειρούσε άλλη μια δολοφονία χαρακτήρα μου, σας ενημέρωσα για τα 26 εκ. € που κουρεύτηκαν από το χρέος του (με κόστος στον Έλληνα φορολογούμενο), μέσω funds.

Τι μάθαμε μετά από αλλεπάλληλα δημοσιογραφικά δημοσιεύματα;

Ο εκδότης του Πρώτου Θέματος και του --, Τάσος Καραμήτσος, τον Ιούλιο του 2023 ενημερώθηκε επίσημα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων πως συγκαταλέγεται και ο ίδιος στους στόχους του Predator!

Φυσικά ο εκδότης δεν είχε δημοσιοποιήσει ούτε καταγγείλει τίποτα σε σχέση με το συγκεκριμένο γεγονός, προς όφελος της «αντικειμενικής δημοσιογραφίας» που υπηρετεί…

Μετά από έλεγχο λοιπόν της Οικονομικής Αστυνομίας στην εταιρεία Krikel του Γιάννη Λαβράνου, του βασικού υπόπτου για το σκάνδαλο των υποκλοπών, βρέθηκαν μεταξύ άλλων δύο τιμολόγια -συνολικού ύψους 111.600€- που αφορούσαν σε πληρωμές προς τα ΜΜΕ του κ. Καραμήτσου.

Η Krikel, η εταιρεία δηλαδή που συνεργαζόταν με την Intellexa για να εξάγει το predator σε χώρες με απολυταρχικά καθεστώτα, έδωσε χρήματα στο Πρώτο Θέμα και το --.

Από ό,τι φαίνεται ΜΟΝΟ σε αυτά και σε κανένα άλλο ελληνικό μέσο.

Η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε μάλιστα πως δεν βρέθηκαν ούτε διαφημιστικές καταχωρήσεις της Krikel ούτε κάποιο advertorial στα site του κ. Καραμήτσου!

Μια απλή ερώτηση στον κ. Καραμήτσο:

Τι ακριβώς αγόρασε ο βασικός ύποπτος για το σκάνδαλο των υποκλοπών κ. Λαβράνος από τα site σας;»

Το ρεπορτάζ του TVXS

Νωρίτερα σήμερα η ιστοσελίδα TVXS είχε δημοσιεύσει άρθρο του Στέλιου Κούλογλου, με πληροφορίες για τα συγκεκριμένα τιμολόγια.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα του TVXS και του Στέλιου Κούλογλου αναφέρει ότι τον Ιούλιο του 2023 ο εκδότης του Πρώτου Θέματος Τάσος Καραμήτσος έλαβε επιστολή από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με την οποία ενημερώθηκε ότι συγκαταλέγεται στους στόχους του κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης Predator, αλλά επέλεξε να μην το δημοσιοποιήσει σε αντίθεση με άλλους δημοσιογράφους που βρέθηκαν να είναι στόχοι. Μάλιστα, σημειώνει ότι ακόμη και τώρα που η πληροφορία ότι συγκαταλεγόταν στους στόχους του Predator ήρθε στο φως (την περασμένη Παρασκευή από το δημοσίευμα του insidestory.gr και των Τάσου Τέλλογλου και Ελίζας Τριανταφύλλου, επέλεξε να μην επιβεβαιώσει ή σχολιάσει την πληροφορία.

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι «σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στα τιμολόγια που συνέλεξε η Οικονομική Αστυνομία από τον έλεγχο που έκανε στην Krikel, την περιβόητη εταιρεία του επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου που συνεργαζόταν με την Intellexa και λάμβανε μεταξύ άλλων τις άδειες εξαγωγής για το Predator από το υπουργείο Εξωτερικών, περιλαμβάνονται και δύο τιμολόγια που εκδόθηκαν το 2022 και αφορούσαν σε πληρωμές προς την Εκδόσεις Πρώτο Θέμα Εκδοτική ΑΕ και την Εκδόσεις Νέο Χρήμα ΑΕ (το --.gr)., που ανήκουν στον ίδιο εκδοτικό όμιλο.

Με βάση τις πληροφορίες, η Εκδόσεις Πρώτο Θέμα Εκδοτική ΑΕ έλαβε 55.800 ευρώ από την Krikel και η Εκδόσεις Νέο Χρήμα ΑΕ έλαβε 55.800 ευρώ. Δηλαδή αθροιστικά 111.600 ευρώ. Πρόκειται για τις μοναδικές επιχειρήσεις ΜΜΕ που εμφανίζονται ως προμηθευτές τις Krikel, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των στοιχείων που εισέφερε η Οικονομική Αστυνομία στις εισαγγελικές Αρχές. Σε σχέση με το χρόνο που έγινε η τιμολόγηση των 111.600 ευρώ το 2022, κατά τις πληροφορίες, αυτή ακολούθησε των αρχικών αποκαλύψεων για την υπόθεση των υποκλοπών.»

Το ρεπορτάζ του Στέλιου Κούλογλου καταλήγει ότι «Αν και αναζητήσαμε εκτενώς στο Πρώτο Θέμα και στο --.gr την ύπαρξη διαφημίσεων ή καταχωρήσεων που να σχετίζονται με την Krikel, δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε καμία σχετική διαφήμιση ή advertorial

ΣΥΡΙΖΑ: Από τις υποκλοπές στη διαπλοκή και τα «πληρωμένα πιστόλια»

«Από τις υποκλοπές στη διαπλοκή και από εκεί στα ‘πληρωμένα πιστόλια’», υπογραμμίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα, σημειώνει η Κουμουνδούρου, «το Πρώτο Θέμα και η ιστοσελίδα --.gr, που ανήκουν στον ίδιο εκδοτικό όμιλο του Τ. Καραμήτσου, έλαβαν 111 χιλιάδες ευρώ από την εταιρεία Krikel, την εταιρεία του Γιάννη Λαβράνου που συνεργαζόταν με την Intellexa και λάμβανε μεταξύ άλλων τις άδειες εξαγωγής για το Predator από το υπουργείο Εξωτερικών. H συναλλαγή, δε, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του tvxs.gr και του Στ. Κούλογλου, αποδεικνύεται από τιμολόγια που συνέλεξε η Οικονομική Αστυνομία κατά τον έλεγχο που έκανε στην Krikel, πλην όμως καμιά σχετική διαφημιστική καταχώριση που να δικαιολογεί τη δαπάνη δεν υπάρχει στα δύο Μέσα».

Και προσθέτει: «Θυμίζουμε, δε, πως μόλις προ ημερών το insidestory αποκάλυψε πως ο Τ. Καραμήτσος ήταν ανάμεσα στους στόχους του ενιαίου κέντρου παρακολουθήσεων ΕΥΠ και Predator, πλην όμως ο ίδιος επέλεξε να μην επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και να διαψεύσει, την αποκάλυψη».

«Για να το πούμε ξεκάθαρα: ο πιο φιλικός ίσως προς τη ΝΔ εκδότης, που παράλληλα πρωτοστατεί στις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, παρακολουθούνταν από το ‘σύστημα Μαξίμου’, και λάμβανε χρήματα  για άγνωστο λόγο από τον έμπορο του Predator», τονίζει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για να καταλήξει πως «με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών τινάχτηκε για τα καλά στον αέρα το καπάκι του υπονόμου της δυσώδους διαπλοκής ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα κρυφά και φανερά επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι πρωταγωνιστές του, από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη και τον ανιψιό του, ως τους ‘φίλους’ του στο χώρο των εκδόσεων, θα κάνουν για πολύ καιρό ακόμα τη στρουθοκάμηλο;».

Related posts

Μαϊάμι, Σφακιά, Τζουμέρκα

admin

Υπεροχή στον αέρα με 10 ελληνικούς εξομοιωτές πτήσης για F-16

admin

Κασσελάκης για Τζουμάκα: Δεν έχω ανάγκη την άδεια κανενός οργάνου

admin

Συνομιλία Μητσοτάκη με Ζελένσκι

admin

Ραγκούσης: Ο Κασσελάκης δεν θα είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν είχε δείξει τα πραγματικά πιστεύω

admin

Γεωργιάδης κατά Κασσελάκη: Στην αρχή είχε λίγο πλάκα αλλά… – Είναι άσχετος

admin

Ορκίζεται η νέα Βουλή – Όλη η διαδικασία της συνεδρίασης – Πότε εκλέγεται ο νέος πρόεδρος

admin

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην πνευμονολογική κλινική

admin

Κασσελάκης: Γιατί ζητάω εκλογές – Τι δεν γνώριζαν οι ψηφοφόροι όταν έδωσαν στον Μητσοτάκη 41%

admin