Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Κύριε Μητσοτάκη, εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με την ΕΥΠ – Δεν με κρατάτε από πουθενά

Λίγα 24ωρα πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνεται στους πολίτες από την πλατεία Συντάγματος, στην  κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στην πλατεία Συντάγματος άρχισαν – πριν την προγραμματισμένη για τις 19:30 ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη – να προσέρχονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Παππάς και ο Διονύσης Τεμπονέρας, καθώς και ψηφοφόροι του κόμματος.

Ο Νίκος Παππάς στην πλατεία Συντάγματος

Ο Διονύσης Τεμπονέρας

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους, εκτός από σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και ελληνικές, κρατούσαν και σημαίες της Παλαιστίνης, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας.

Παρών στο Σύνταγμα ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε στην πλατεία Συντάγματος, όπου τον υποδέχθηκαν θερμά οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι»

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβηκε στην εξέδρα, που είχε στηθεί στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος, ακριβώς στις 21:00 και ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας έναν απολογισμό των λόγων που τον οδήγησαν να εμπλακεί με την πολιτική και να πάρει τελικά τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήλπιζα ότι κάποτε θα γύριζα να ενωθώ με τις ρίζες μου. Το ήθελα τόσο πολύ. Και εκεί ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας και μου πρότεινε να μπω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Για να τονίσει χαρακτηριστικά: «Ο Αλέξης που είναι σήμερα εδώ. Που τον πήρα τηλέφωνο να τον καλέσω στη σημερινή μας συγκέντρωση και με αποστόμωσε: ‘Πώς είναι δυνατόν να λείπω;’. Ακριβώς. Πώς είναι δυνατόν να λείπει η καρδιά από τη θέση της!».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στους πολίτες, ανέφερε πως ο ίδιος τους περίμενε καιρό στη ζωή του. «Αλλά έχω την αίσθηση ότι κάτι περιμένατε κι εσείς», είπε, κάνοντας λόγο για «κάποιον που να μπορέσει να φέρει κάτι καινούργιο. Χωρίς να σας κοροϊδεύει. Χωρίς να σας κρύβεται».

«Και μπορεί κάποιες στιγμές να υπερέβαλα, αλλά δεν κρύφτηκα ποτέ. Σας είπα, ορίστε: Αυτός είναι ο άνθρωπός μου. Αυτό είναι το σπίτι μου. Αυτή είναι η ζωή μου. Δεν είμαι τέλειος. Δεν είμαι αλάνθαστος. Αλλά είμαι καθαρός όπως κι εσείς. Θέλετε να πάμε μαζί; Κι έτσι άρχισε αυτή η πολιτική διαδρομή, αυτή η περιπέτεια που μου χάρισε ως τώρα απίστευτες συγκινήσεις», δήλωσε εν μέσω χειροκροτημάτων.

Και με Ανδρέα Παπανδρέου και με Κωνσταντίνο Καραμανλή

Συγκινημένος δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης που βρίσκεται στο Σύνταγμα και μιλάει για πρώτη φορά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «από αυτή την ιστορική πλατεία. Που συνδέθηκε με τον αγώνα του λαού μας για Σύνταγμα. Που ήταν πάντα το επίκεντρο των αγώνων για δημοκρατία. Που συγκεντρώνονται οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι κάθε φορά που θέλουν να φωνάξουν δυνατά το δίκιο τους», όπως είπε.

«Κι εδώ, στη Βουλή των Ελλήνων, έχουν μιλήσει στο βήμα οι μεγαλύτεροι Έλληνες και Ελληνίδες πολιτικοί. Εδώ στη Βουλή κάποτε λέγονταν ιστορικές φράσεις. Ακόμα και στη σχετικά πρόσφατη πολιτική μας Ιστορία. Γιατί όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε από το βήμα της Βουλής ‘η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες’, ήταν μία φράση και μια επιλογή ιστορική», τόνισε, προσθέτοντας «αλλά κι όταν προηγουμένως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει ‘ανήκομεν είς την δύσιν’, κι αυτή ήταν μια φράση και μία επιλογή ιστορική».

«Ένα αδίστακτο σύστημα προπαγάνδας με σκοπό να ανεβάσει τον Μητσοτάκη στην εξουσία»

Ο Στέφανος Κασσελάκης αντιπαρέβαλε τους δύο ιστορικούς ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας με τον σημερινό «εκφυλισμό» της χώρας, όπως είπε, επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, στον οποίο και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση.

«Από το 2016 και μετά, έχει στηθεί στη χώρα ένα αδίστακτο σύστημα προπαγάνδας που είχε έναν και μοναδικό σκοπό:

  • Να ανεβάσει τον Μητσοτάκη στην εξουσία.
  • Να δημιουργήσει ένα βαθύ κράτος που – όπως έχει ομολογήσει ο κ. Βορίδης – ‘θα απαγορεύσει στην Αριστερά να επιστρέψει στην εξουσία’.
  • Να απλώσει τα οικονομικά πλοκάμια των λίγων πάνω στη δημόσια περιουσία», επισήμανε.

Και προσέθεσε ότι ο κυριότερος στόχος αυτού του συστήματος ήταν «να καταρρακώσει τόσο βαθιά το δημοκρατικό ένστικτο του ελληνικού λαού, ώστε να τον φτάσει να μην αντιδρά. Να αρκείται στο λίγο. Να φιλάει το χέρι του ηγεμόνα που μοίρασε τα ψίχουλα».

«Ένα σύστημα εξουσίας με κέντρο παρακολουθήσεων το Μαξίμου, χωρίς ρωγμές, με ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία, να δολοφονούν χαρακτήρες όπως έκαναν για χρόνια με τον Αλέξη και όπως επιχειρούν να κάνουν τώρα μ’ εμένα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Κύριε Μητσοτάκη, εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με την ΕΥΠ»

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης περιέγραψε στους συγκεντρωμένους πολίτες τι ήταν αυτό που τον σόκαρε, τι δεν περίμενε ποτέ να ζήσει, όπως τόνισε, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι σε ευρωπαϊκό κράτος θα έχει συγκροτηθεί ένας τέτοιος μηχανισμός μαύρης προπαγάνδας που να επιχειρεί να τσακίσει, να συντρίψει, να εξοντώσει τον πολιτικό του αντίπαλο. Που να προσπαθεί να φτάσει μέχρι το μεδούλι της ψυχής του άλλου και να αμφισβητήσει την εντιμότητα και την αξιοπρέπειά του», σημείωσε.

«Το έζησα με τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών μου στοιχείων. Τέτοια λύσσα. Τέτοια λάσπη. Τέτοιο ψέμα. Τέτοιο στημένο παιχνίδι. Τέτοια ανοιχτή γραμμή Μαξίμου και εντεταλμένων του ΜΜΕ, δεν φανταζόμουν ποτέ στη ζωή μου», προσέθεσε.

Για να σημειώσει χαρακτηριστικά: «Από ποιους, φίλες και φίλοι; Από τον Μαχάτμα Γκάντι της ελληνικής πολιτικής; Όχι! Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Από την οικογένεια που έσκαβε να φυτέψει και έβρισκε αρχαία στο χωράφι της. Από τον άνθρωπο που σπούδασε με μέσον, μπήκε στην εθνική τράπεζα με μέσον, απέτυχε με μέσον, έπιασε το οικογενειακό έδρανο στη Βουλή και έρχεται να παρουσιαστεί ως τιμητής των ανθρώπων έχοντας 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή, αδήλωτο σπίτι, αδήλωτη off shore και δύο ολόκληρα χρόνια να παρουσιάσει πόθεν έσχες γιατί κρατάει ο ίδιος κλειστή την ηλεκτρονική πλατφόρμα!»

«Τον προκάλεσα: Είναι ο πρωθυπουργός. Με ένα τηλεφώνημα μπορεί να ανοίξει την πλατφόρμα. Του είπα: Κύριε Μητσοτάκη, ανοίξτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το 2023 να πάμε μαζί αύριο να καταθέσουμε τα πόθεν έσχες μας. Να δούμε πού θα τρέχουν να κρυφτούν τα τρολ, οι περούκες και τα πληρωμένα πιστόλια σας. Και τι κάνει τώρα; Τι κάνει τώρα που μιλάμε: Δίνει τρίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων για το 2023 – και των αρχικών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα ανοίξει ούτε στις 30 Ιουνίου, αλλά τρεις μήνες μετά», επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης, ρωτώντας ξανά τον πρωθυπουργό «τι φοβάται; Κρύβει κάτι ή θέλει να κρατάει δέσμιο τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

«Κύριε Μητσοτάκη, σας τα είπαν λάθος. Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Δεν με κρατάτε από πουθενά. Γιατί κανένας δεν με κρατάει από πουθενά», υπογράμμισε.

Related posts

Π. Μαρινάκης: Εισαγόμενη η ακρίβεια – Η κυβέρνηση «τα έχει βάλει» με εταιρείες για την αισχροκέρδεια

admin

Μανιφέστο Καραμανλή με αιχμές για τη Δύση: Με εκπτώσεις στην Τουρκία δεν εξαγοράζεται ειρήνη

admin

«Νέα ψήφος» το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές

admin

Χουριέτ: «Να επιτεθούμε στα στρατιωτικοποιημένα ελληνικά νησιά»

admin

Πρεμιέρα με συγκρούσεις στη Βουλή για τα μη κρατικά ΑΕΙ

admin

Κασσελάκης: Άσπονδοι συνέταιροι Γεωργιάδης και Νέα Αριστερά, διαστρεβλώσαν όσα είπα για την Υγεία

admin

Προειδοποιεί η Αθήνα για τη διγλωσσία των Σκοπίων

admin

Βαρθολομαίος: Στην Αποκαθήλωση στην Ιμβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

admin

Οικονόμου: Σε 2.500 δικαιούχους 18-39 ετών τα αδρανή ακίνητα του Δημοσίου

admin