Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και εκσυγχρονίστρια και TikToker

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ

Αννα Διαμαντοπούλου

Και εκσυγχρονίστρια και TikToker

«Για κάθε 15χρονη Αννα», ανέφερε η Αννα Διαμαντοπούλου στο βίντεο με το οποίο ανήγγειλε την υποψηφιότητά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Γενιά της Μεταπολίτευσης πείτε το, μπούμερ πείτε το», είπε πριν από λίγες εβδομάδες στα «ΝΕΑ», για να μιλήσει για τη γενιά από την οποία προέρχεται. Σε επίπεδο σόσιαλ μίντια, και ειδικά στο TikTok, η Διαμαντοπούλου δείχνει και τη γενιά στην οποία θέλει να απευθυνθεί: στους νεότερους ψηφοφόρους που δεν είναι το βασικό της ακροατήριο, αλλά σε μερικά χρόνια θα αποτελούν την κυρίως εκλογική βάση.

Στο TikTok μιλάει κι εκείνη περισσότερο για τους Gen Z: απαντάει σε ερωτήσεις που της έχουν στείλει, αστειεύεται για τους τράπερ, αλλά παράλληλα απαντάει και σε πολιτικά ζητήματα που προκύπτουν στη δημόσια συζήτηση, όπως η λειψυδρία. Ξέρει ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και με τους σκληροπυρηνικούς πασόκους λόγω της απουσίας της. Ξέρει επίσης πως ό,τι δεν λύνεται μπορεί να ξεπεράστει, αν οι καινούργιοι είναι περισσότεροι. Κωδικός: και εκσυγχρονίστρια και TikToker.

Χάρης Δούκας

Το διά ζώσης κάνει τη διαφορά

Ο Χάρης Δούκας χαμογελάει πολύ – σε βαθμό που υπάρχουν συνεργάτες του που αναρωτιούνται αν θα έπρεπε να το κάνει λιγότερο, προσδίδοντας στο προφίλ του περισσότερη στιβαρότητα. Από την άλλη, κατηγορείται για αλαζονεία, λόγω της διπλής ιδιότητας που λέει πως θα διατηρήσει, αν εκλεγεί. Το πρόβλημα, έχουν παρατηρήσει οι συνεργάτες του, μειώνεται παραπάνω από αισθητά στα μέρη που εμφανίζεται ο ίδιος, κερδίζοντας τους ψηφοφόρους που έρχονται να τον ακούσουν στην διαπροσωπική επαφή, έναν – έναν.

Με ένα τάμπλετ ή ένα μπλοκ στο χέρι ταξίδεψε πρόσφατα στην Κρήτη, επιλογή που παραπέμπει συμβολικά σε άλλες περιόδους του ΠΑΣΟΚ – την περιοδεία του αυτή, σημαντική για τις εσωκομματικές ισορροπίες, την έβαλε και στο TikTok, αρκετά σοβαρά, αλλά «ντυμένη» με μουσική υπόκρουση από το νησί. Δεν έχει ακόμα ξεδιπλώσει την επικοινωνιακή στρατηγική του, αλλά ένα από τα # που χρησιμοποιεί είναι η φράση «πάμε Χάρη» που χρησιμοποίησε για να ανακοινώσει τη στήριξή του ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Κωδικός: το διά ζώσης κάνει τη διαφορά.

Νίκος Ανδρουλάκης

Ενας μπούμερ εκπαιδεύεται

Η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να μη δώσει έμφαση στην παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις τελευταίες ευρωεκλογές, με τον ίδιο να τονίζει πως η πολιτική προέχει της επικοινωνίας, του καταλογίστηκε τους τελευταίους μήνες και σε εσωκομματικό επίπεδο. «Μου ασκούν την εξής κριτική: «ο Ανδρουλάκης δεν χαμογελάει». Να αρχίσω να χαμογελάω, λοιπόν. Από την άλλη, όσα έλεγα τόσο καιρό είναι σοβαρά ή όχι; Αφορούν τους πολίτες ή δεν τους αφορούν;», απαντούσε εκείνος τις πρώτες μέρες.

Τη φήμη του σοβαρού και του αγέλαστου, που δίνει την αίσθηση του απρόσιτου, πάντως αποφάσισε να τη «σπάσει» ο σημερινός πρόεδρος: δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία του από τους επίσημους λογαριασμούς του κόμματος στην οποία να μη χαμογελάει, ενώ επέτρεψε τα βίντεο από τις περιοδείες του να περιέχουν και λίγο χιούμορ: από τη Μεσσηνία, έκλεψε στο διαιτητικό πρόγραμμα που ακολουθεί για λίγο γαλακτομπούρεκο, ενώ στη Νάξο δημοσίευσε τις αντιδράσεις του σε πασοκικό πάρτι-έκπληξη. Κωδικός: ένας μπούμερ εκπαιδεύεται.

Παύλος Γερουλάνος

Ακούστε τον επαγγελματία

Δεν είναι άγνωστο πρόσωπο ο Παύλος Γερουλάνος στα πολιτικά πράγματα – δεν έχει άρα και πρόβλημα αναγνωρισιμότητας. Ο ίδιος, που έχει ασχοληθεί με πασοκικές καμπάνιες στο παρελθόν, την τελευταία φορά που το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην εξουσία το 2009, και ξέρει τη σημασία της επικοινωνίας, αλλά και το κοινό στο οποίο φιλοδοξεί να απευθυνθεί. Μέχρι τώρα επιλέγει να κάνει μια μείξη «παραδοσιακών» παρεμβάσεων, με δηλώσεις και συνεντεύξεις, αφήνοντας το χιούμορ να έρχεται σε δόσεις. Αυτό έκανε και χθες, με το βίντεο που δημοσίευσε να αλλάζει, με πουκάμισο και σηκωμένα μανίκια, τα τακάκια ενός αυτοκινήτου, ανταποκρινόμενος στην πρόκληση του κωμικού Αλέξανδρου Τσουβέλα – οι αναφορές στο 2009 ήταν συμβολικές, αλλά σε κάθε περίπτωση παρούσες.

Την ίδια μέρα έδωσε στη δημοσιότητα συνέντευξη για τα πέντε πρώτα πράγματα που θα κάνει αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το τέταρτο απ’ αυτά είναι πως θα αξιοποιήσει τη «σύγχρονη επικοινωνία που θα φτάσει το σχέδιό μας σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό». Κωδικός: ακούστε τον επαγγελματία.

Η διαδικτυακή προβολή τριών υποψηφίων

Ο πρώτος υποψήφιος που καθιέρωσε το προεκλογικό Tik-Tok είναι ο Μιχάλης Κατρίνης, το οποίο ωστόσο δεν χρησιμοποιεί πιο χαλαρά, για βίντεο που αναδεικνύουν την προσωπικότητά του, αλλά κυρίως για πολιτικές παρεμβάσεις και πλάνα από τις περιοδείες του – τουλάχιστον για την ώρα. Ο Κατρίνης, που προβάλλεται ως η πιο «αριστερή» υποψηφιότητα, έχει αξιοποιήσει και γραφιστικά για την καμπάνια του που παραπέμπουν στην πρώτη καμπάνια της νεοϋορκέζας βουλευτού Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ και αργότερα «κοπιαρίστηκαν» με καθαρά ελληνικό τρόπο, σε διάφορες φάσεις, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αντικαθιστώντας ωστόσο το κόκκινο πλαίσιο με μοβ, που ταιριάζει περισσότερο με το πασοκικό πράσινο φόντο.

Από τη δική της πλευρά, η Νάντια Γιαννακοπούλου επιλέγει περισσότερο το Instagram, που χρησιμοποιούν και περισσότερο οι πασόκοι της γενιάς της, τους οποίους και θέλει να προσεγγίσει.

Στο Facebook λαμβάνει χώρα, σχεδόν εξ ολοκλήρου, η προεκλογική καμπάνια του δημοσιογράφου υποψηφίου Γιάννη Κανελλάκη, με αναρτήσεις που απευθύνονται και στο πιο ανδρεοπαπανδρεϊκό μπλοκ.

Related posts

Η πλάστιγγα του 41%

admin

Τουρκία – Η Ελλάδα παραβίασε 423 φορές το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: Παρακολούθησε τη λειτουργία της Ανάστασης στη Μητρόπολη Αθηνών

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin

ΚΚΕ: «Εξοργιστική» η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για το χτύπημα της μονής Αγίου Πορφυρίου

admin

Παρέμβαση Κωνσταντοπούλου στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου στη νέα Βουλή

admin

Ελληνοτουρκικός «πόλεμος» στην Πράγα: Το σόου Ερντογάν και τα μηνύματα της Ε.Ε

admin

Εκλογές ΠΑΣΟΚ – Δούκας: Θα παραμείνω δήμαρχος, έχω τεκμηριώσει τον διττό ρόλο και οι δημότες θα κερδίσουν

admin

Ερευνα για τη «μονταζιέρα» ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης

admin