Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: “Υπέβαλα την παραίτησή μου στην Μελόνι, αλλά δεν έγινε δεκτή”, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού

“Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου, από την Τζόρτζια Μελόνι και από τους συνεργάτες μου”, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο σε συνέντευξή του στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno, στην οποία αναφέρθηκε στη σχέση του με την “ινφλουένσερ” Μαρία Ροζάρια Μπότσια.

“Η σχέση μας ήταν αισθηματικού χαρακτήρα, ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις αρχές Αυγούστου. Θα θεωρούσα περίεργο να υπάρξει δικαστική έρευνα επί του θέματος, οι προσωπικές σχέσεις δεν νομίζω ότι αποτελούν αντικείμενο δικαστικού ενδιαφέροντος”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Με αναφορά στη διάσκεψη των υπουργών Πολιτισμού της G7, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Νάπολη σε δυο εβδομάδες, ο Σαντζουλιάνο δήλωσε ότι η Μπότσια δεν είχε καμία απολύτως σχέση με πρωτόκολλα ασφαλείας της διάσκεψης, αλλά μόνο με “δευτερεύουσας σημασίας θέματα”, όπως τυχόν επιλογή δώρων για τους συμμετέχοντες και το δείπνο της διοργάνωσης.

Ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε ότι δεν οριστικοποιήθηκε η επιλογή της Μαρία Ροζάρια Μπότσια ως συμβούλου του λόγω του δεσμού τους -προς αποφυγή ενδεχόμενου ασυμβίβαστου- αλλά και λόγω του ότι η ίδια είχε μια σειρά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα μπορούσαν να έρθουν σε σύγκρουση με την άμισθη παρουσία της στο υπουργείο.

“Είπα στην Τζόρτζια Μελόνι ότι είμαι έτοιμος να παραιτηθώ, αλλά εκείνη μου ζήτησε να συνεχίσω. Μου είπε επίσης να ξεκαθαρίσω όλη αυτή την υπόθεση με ειλικρίνεια και τιμώντας την αλήθεια”, είπε τέλος ο Ιταλός υπουργός και δημοσιογράφος.

“Το υπουργείο μου, για την υπόθεση αυτή δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ. Πλήρωσα τα πάντα εγώ, όπως αποδεικνύεται από τις κινήσεις του τραπεζικού μου λογαριασμού και της πιστωτικής μου κάρτας”, δήλωσε ο Σαντζουλιάνο.

Απαντώντας σε ερώτηση του διευθυντή ειδήσεων του Rai Uno, παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός τόνισε: “είναι πολύ λεπτό και δύσκολο θέμα για μένα. Είχαμε μια σχέση προσωπικού, αισθηματικού χαρακτήρα με την κυρία Μπότσια, αυτός είναι και ένας από τους λόγους που με οδήγησαν στο να ακυρώσω τον διορισμό της ως συμβούλου μου. Δεν είμαι, όμως, εκβιάσιμος, διότι δεν χρησιμοποίησα με ακατάλληλο τρόπο, δημόσια χρήματα”.

-

Related posts

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε ρύθμιση-κλειδί της δικαστικής μεταρρύθμισης Νετανιάχου

admin

Η Τουρκία κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι θέλει τον πόλεμο για να παραμείνει στην εξουσία

admin

Οι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν στο νότιο μέτωπο, λέει το Κίεβο

admin

Γερμανία: Γερουσιαστής δέχτηκε επίθεση με βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι

admin

Ιταλικά καταδιωκτικά αναχαίτισαν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στη Βαλτική

admin

Πιέσεις Μπάιντεν σε Κογκρέσο μετά το ρωσικό σφυροκόπημα: “Πάρτε τώρα αποφάσεις για την Ουκρανία”

admin

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Λίγο περισσότεροι από 100 οι νεκροί στο νοσοκομείο στη Γάζα – “Δεν το έκανε το Ισραήλ”

admin

Σύνοδος G7: Οι ηγέτες απευθύνουν προειδοποιήσεις σε Κίνα και Ιράν

admin

Η δικαιοσύνη του Κολοράντο προκαλεί σοκ στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές

admin