Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Πράσινο φως στα σχέδια για επίθεση στο Λίβανο

Ο επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης του Ισραηλινού Στρατού, Υποστράτηγος Ori Gordin και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων, Υποστράτηγος Oded Basiuk ενέκριναν σήμερα τα σχέδια μάχης κατά του Λιβάνου, μεταδίδουν οι The Times Of Israel.

Σε ανακοίνωσή που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός (IDF) αναφέρει ότι οι δύο στρατηγοί πραγματοποίησαν σήμερα σύσκεψη για την αξιολόγηση της κατάστασης κατά την οποία εγκρίθηκαν τα επιχειρησιακά σχέδια για μια επίθεση στο Λίβανο.

“Στο πλαίσιο της αξιολόγησης της κατάστασης, εγκρίθηκαν και επικυρώθηκαν τα επιχειρησιακά σχέδια για μια επίθεση στο Λίβανο και λήφθηκαν αποφάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ετοιμότητας των στρατευμάτων στο πεδίο”, σημειώνεται σχετικά. 

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω επαναλαμβανόμενων επιθέσεων της Χεζμπολάχ και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων από το Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ, αναφέρουν οι Times Of Israel.

Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει ότι δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί την παρουσία της Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων του μετά τις θηριωδίες της 7ης Οκτωβρίου και έχει προειδοποιήσει ότι εάν δεν επιτευχθεί διπλωματική λύση, θα στραφεί σε στρατιωτική δράση για να ωθήσει τη Χεζμπολάχ προς τα βόρεια.

Διαβάστε ακόμη: 


Ισραήλ: Ο ΥΠΕΞ Ισραέλ Κατς απειλεί τη Χεζμπολάχ με “ολοκληρωτικό πόλεμο”

Related posts

Ρωσία: Μπαράζ συλλήψεων υποστηρικτών του Ναβάλνι

admin

Ουκρανία: Η χρήση δυτικών όπλων κατά της Ρωσίας “θα ενισχύσει σημαντικά” την άμυνά μας

admin

Μπουρκίνα Φάσο: Η στρατιωτική χούντα κήρυξε τις Γάλλους διπλωμάτες “ανεπιθύμητα πρόσωπα”

admin

Τραμπ: Οι απειλές μου στο ΝΑΤΟ είναι μορφή “διαπραγμάτευσης”

admin

Κομισιόν: Κοινός ευρωπαϊκός χώρος δεδομένων για τον τουρισμό

admin

Ολλανδία: Το κεντρώο κόμμα NSC απορρίπτει το ενδεχόμενο συνασπισμού με τον ακροδεξιό Βίλντερς

admin

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ συνδέουν F-16 με ένταξη Σουηδίας στο NATO – Εάν τηρήσουν τη δέσμευσή τους, θα την τηρήσουμε κι εμείς

admin

Πρώην ηγέτης Χαμάς: “Κρατάμε ομήρους αρκετούς ισραηλινούς στρατιώτες για να διαπραγματευτούμε την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων”

admin

Νετανιάχου: Θα πάρουμε εκδίκηση για αυτή τη Μαύρη Ημέρα

admin