Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ανώμαλη προσγείωση για το προεδρικό ελικόπτερο, ασαφής η τύχη του Ραΐσι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:04.

Ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι υποχρεώθηκε σε “ανώμαλη προσγείωση” και συνεργεία διάσωσης βρίσκονται καθ’ οδόν, μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν  Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν και άλλοι αξιωματούχοι, βρίσκονταν μέσα στο ελικόπτερο μαζί με τον προέδρο Ραϊσί όταν σημειώθηκε το γεγονός. 

Ένας τοπικός αξιωματούχος χρησιμοποίησε τη λέξη “πρόσκρουση” για να περιγράψει το περιστατικό, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν είχε φτάσει ο ίδιος στο σημείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αχμέντ Βαχίντι επιβεβαίωσε στην κρατική τηλεόραση προηγούμενες πληροφορίες που ανέφεραν ότι ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι πραγματοποίησε “ανώμαλη προσγείωση” στο ανατολικό Αζερμπαϊτζάν και πρόσθεσε ότι δύο από τα άτομα που βρίσκονται μέσα σε αυτό είχαν επαφή με τις κεντρικές υπηρεσίες, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες ότι το περιστατικό θα λήξει χωρίς θύματα.

Ο υπουργός απέφυγε ωστόσο να αναφέρει αν ο Ιρανός πρόεδρος έχει τραυματιστεί και είπε ότι οι αρχές περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες.  Ο Α. Βαχίντι διευκρίνισε ότι οι ομάδες διάσωσης δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το σημείο λόγω της πυκνής ομίχλης και των πολύ κακών καιρικών συνθηκών.

Το Tasnim News Agency μεταδίδει ότι ο Ιρανός πρόεδρος επέζησε δίνοντας φωτογραφίες και βίντεο από το εσωτερικό του ελικοπτέρου αλλά το υλικό που δημοσιεύει προέρχεται πριν το συμβάν.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στην Τζόλφα,  περιοχή ορεινή και με δάση, στα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τεχεράνης.

Στο σημείο έχουν σταλεί ομάδες διάσωσης που αποτελούνται από 20 άτομα και drones. Το πρακτορείο Irna όμως μεταδίδει ότι το ελικόπτερο με επιβάτη τον Ιρανό πρόεδρο δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Farts κάλεσε τους Ιρανούς να προσευχηθούν για τον Ραϊσί μετά τις αναφορές αυτές.

Ο 63χρονος Ραϊσί εξελέγη πρόεδρος με τη δεύτερη προσπάθεια το 2021 και αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του έδωσε εντολή για αυστηροποίηση των νόμων περί ηθικής, επέβλεψε την αιματηρή καταστολή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και κράτησε σκληρή στάση στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με τις διεθνείς δυνάμεις. Πολλοί θεωρούν πως φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Η πολιτική και διπλωματική ηγεσία του Ιράν επέστρεφε από το Αζερμπαϊτζάν όπου είχε παραβρεθεί στα εγκαίνια ενός φράγματος που κατασκεύασαν από κοινού οι δύο χώρες στον ποταμό Αράς.

Incident Reported for Helicopter Carrying Iranian President


Reports indicate that the helicopter carrying Ebrahim Raisi, the President of the Islamic Republic of #Iran, has experienced an incident in East Azerbaijan.


However, some of the president’s companions on this helicopter… pic.twitter.com/pwr0R3Qtze

— Tasnim News Agency (@Tasnimnews_EN) May 19, 2024

Incident Reported for Helicopter Carrying Iranian President


Reports indicate that the helicopter carrying Ebrahim Raisi, the President of the Islamic Republic of #Iran, has experienced an incident in East Azerbaijan.


However, some of the president’s companions on this helicopter… pic.twitter.com/pwr0R3Qtze

— Tasnim News Agency (@Tasnimnews_EN) May 19, 2024

Related posts

Ερντογάν: Το φθινόπωρο στο κοινοβούλιο η επικύρωση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Kinds of Kindness: Η νέα ταινία του Γ. Λάνθιμου με την Έμα Στόουν κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι

admin

Ελβετία: “Ανθεκτικές” οι εγχώριες τράπεζες σε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων

admin

Ρωσία: Κατασχέθηκαν όλα τα φύλλα της Sobesednik που είχε κυκλοφορήσει με τη φωτογραφία του Ναβάλνι στην πρώτη της σελίδα

admin

Ο Σι στο Ανόι και το “Κοινό Πεπρωμένο” Κίνας – Βιετνάμ

admin

Ισραηλινά πλήγματα στη Δαμασκό: Νεκροί ένας διοικητής και πέντε μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν

admin

Γκουτέρες: Το δράμα της Αϊτής θα πρέπει να αναχθεί σε διεθνή προτεραιότητα

admin

Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Κατάφωρη η “υποκρισία” της Δύσης στις παραβιάσεις του Ισραήλ

admin

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει να περιορίσει την πρόσβαση της Κίνας σε υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους

admin