Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα είναι ανοικτή στην επικοινωνία με τις ΗΠΑ αλλά η αυτοσυγκράτησή της έχει όρια

Η Κίνα είναι “ανοικτή” στις επικοινωνίες με τις ΗΠΑ όσον αφορά τις στρατιωτικές υποθέσεις, δήλωσε σήμερα στη Σιγκαπούρη ο κινέζος υπουργός Άμυνας Ντονγκ Τζουν, δυο ημέρες μετά την πρώτη εκτενή συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του σε 18 μήνες. Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει, η αυτοσυγκράτησή της στη Νότια Σινική Θάλασσα έχει όρια, και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Κινέζος υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια του Διαλόγου Σαγκρί-Λα στη Σιγκαπούρη, ενός σημαντικού φόρουμ για την ασφάλεια στην Ασία, στο περιθώριο του οποίου συναντήθηκε προχθές Παρασκευή με τον αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν.

Συν τοις άλλοις, ο Ντονγκ Τζουν προειδοποίησε πως η αυτοσυγκράτηση της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα έχει “όρια”, έπειτα από σειρά επεισοδίων ανάμεσα σε πλοία της Κίνας και των Φιλιππίνων σε διεκδικούμενη ζώνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλοία του κινεζικού λιμενικού σώματος έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα αντλίες εκτόξευσης πεπιεσμένου νερού στα ύδατα της Νότιας Σινικής Θάλασσας, που το Πεκίνο διεκδικεί σχεδόν στο σύνολό τους, ενώ έχουν υπάρξει επίσης αρκετές συγκρούσεις πλοίων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μέλη των ενόπλων δυνάμεων των Φιλιππίνων.

Τελος, ο Ντονγκ Τζουν προειδοποίησε ότι η Κίνα θα “δράσει με αποφασιστικότητα και δύναμη” για να αποτρέψει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν. “Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας ήταν πάντα άφθαρτη και ισχυρή δύναμη στην υπεράσπιση της ενοποίησης της πατρίδας και θα δράσει με αποφασιστικότητα και δύναμη για να σταματήσει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και να εγγυηθεί πως δεν θα επιτύχουν ποτέ οι προσπάθειες” για αυτό, τόνισε ο κ. Ντονγκ.

Related posts

Γερμανία: Η αστυνομία κατάσχεσε πολυτελή αυτοκίνητα Ρώσου ολιγάρχη μετά από έφοδο στην έπαυλή του

admin

Κομισιόν: Πράσινο φως για αποδέσμευση 10 δισ. ευρώ για την Ουγγαρία

admin

Πολωνία: “Το Ισραήλ πρέπει να αποζημιώσει τις οικογένειες των εργαζομένων της World Central Kitchen που σκοτώθηκαν”

admin

ΗΠΑ: Η διάσωση της Ουκρανίας απαιτεί οι Δημοκρατικοί να στηρίξουν έναν υπερσυντηρητικό Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής

admin

Ολλανδία: Τρεις νεκροί από επιθέσεις ενόπλου στο Ρότερνταμ

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με drone προκαλεί ζημιές σε υποδομές στην ουκρανική περιφέρεια Βινίτσια

admin

Εμίρης Κατάρ κατά Δύσης: Αδιανόητο να δίνουν στο Ισραήλ “ελευθερία να σκοτώνει”

admin

Παλαιστίνιος υπουργός καλεί τις ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα

admin

Ο Ερντογάν λέει πως θα συζητήσει τη συμφωνία για τα σιτηρά αυτό το μήνα με τον Γκουτέρες

admin