Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η επίθεση της Ουκρανίας σε αποθήκη όπλων στο Τβερ της Ρωσίας προκάλεσε τεράστια έκρηξη – Καταγράφηκε από σεισμογράφους

Η επίθεση της Ουκρανίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε αποθήκη όπλων της Ρωσίας, στην πόλη Τορόπετς της περιφέρειας Τβερ, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στο οπλοστάσιο της Μόσχας από την αρχή του πολέμου, προκάλεσε τέτοιου μεγέθους έκρηξη που εντοπίστηκε από τους σεισμογράφους.

Φιλορώσοι μπλόγκερ στρατιωτικών θεμάτων ανέφεραν ότι η Ουκρανία έπληξε μια αποθήκη που περιείχε πυραύλους, πυρομαχικά και εκρηκτικά στο Τορόπετς, μια ιστορική πόλη που βρίσκεται πάνω από 480 χλμ. βόρεια της Ουκρανίας και περίπου 370 χλμ. δυτικά της Μόσχας. 

Βίντεο και εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα τεράστιο πύρηνο μανιτάρι να υψώνεται στον νυχτερινό ουρανό και εκρήξεις να ακούγονται σε μια περιοχή όχι μακριά από τα σύνορα με τη Λευκορωσία, όπως μεταδίδει ο Guardian. 

Το πλήγμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επίθεσης της Ουκρανίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ρωσικών διυλιστηρίων, εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αεροδρομίων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων, και καταδεικνύει τις αυξημένες δυνατότητες πλέον του Κιέβου να πλήττει στόχος μακράς εμβέλειας.

Οι σταθμοί παρακολούθησης της σεισμικής δραστηριότητας κατέγραψαν στους αισθητήρες τους την έκρηξη που προκάλεσε η επίθεση στην αποθήκη όπλων σαν έναν μικρό σεισμό.

Η ουκρανική Pravda ανέφερε ότι η επιχείρηση διεξήχθη από την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας με τη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών του ουκρανικού στρατού και το Σώμα Ειδικών Επιχειρήσεων. Αξιωματούχος της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας ανέφερε ότι η ρωσική αποθήκη περιείχε ρωσικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και κατευθυνόμενες βόμβες γνωστές ως KABs.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία εξαπέλυσε 54 μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά πέντε περιοχών της δυτικής ρωσίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσθέτοντας ότι όλα καταστράφηκαν.

Ωστόσο, σε μια σιωπηρή παραδοχή του ουκρανικού πλήγματος, ο Ίγκορ Ρουντένια, κυβερνήτης της περιφέρειας Τβερ της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά και ορισμένοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Ο Ρουντένια πρόσθεσε ότι τα συντρίμμια ενός κατεστραμμένου ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους προκάλεσαν φωτιά, αλλά δεν είπε τι πήρε φωτιά.

Ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τον Gurdian, ανέφεραν ότι οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία στην περιοχή Zapadnodvinsk, που συνορεύει με την περιοχή Τορόπετσκ στην περιφέρεια Τβερ, έκλεισαν την Τετάρτη.

Ορισμένοι φιλοπόλεμοι Ρώσοι μπλόγκερ εξέφρασαν την οργή τους για το πώς τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπόρεσαν να πλήξουν μια εγκατάσταση που πιστεύεται ότι ήταν εξαιρετικά καλά οχυρωμένη.

Το χτύπημα της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας εγχώρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη έρχεται εν μέσω των συνεχιζόμενων προσπαθειών του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να πείσει τους συμμάχους του να επιτρέψουν στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει δυτικούς πυραύλους εναντίον αεροπορικών βάσεων και εγκαταστάσεων όπλων στο ρωσικό έδαφος, για να περιορίσει τη σταθερή προέλαση της Μόσχας στην ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη:

Related posts

Προειδοποίηση του βασιλιά Αμπντάλα ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια βίαιου εκτοπισμού Παλαιστινίων

admin

Οι ειδικές δυνάμεις σκότωσαν τους κρατούμενους που συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος και είχαν πάρει ομήρους σε κέντρο κράτησης

admin

Χαμάς: Καμιά ανταλλαγή ομήρων με το Ισραήλ μέχρι να υπάρξει εκεχειρία στη Γάζα

admin

Αντιπαράθεση του Ισραηλινού πρεσβευτή και του Παλαιστίνιου ΥΠΕΞ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, με τ

admin

Κρεμλίνο: “Eπικίνδυνα” τα σχόλια του Στόλτενμπεργκ για πυραυλικά πλήγματα στη Ρωσία

admin

Πόλεμος στο Σουδάν: 10.000-15.000 νεκροί σε σφαγές με εθνοφυλετικά κίνητρα μόνο στην Τζενέινα σε διάστημα τριών μηνών το 2023

admin

Η Intel έχει βάλει πλώρη να ξεπεράσει την TSMC με ώθηση από τη Microsoft

admin

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Σουηδία θα στηρίξει την Τουρκία σε τρομοκρατία, άνοιγμα θεωρήσεων και ένταξη στην ΕΕ

admin

Πέντε νεκροί από τις σφοδρές καταιγίδες στην Κροατία, τη Σλοβενία και τη Βοσνία — Δύο τραυματίες στη Σερβία

admin