Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Βενέτης μπαίνει στο… ελαιόλαδο

Πέρυσι βρέθηκε στα φώτα της δημοσιότητας, λόγω του ράλι των τιμών παραγωγού που οδήγησε σε εκρηκτική άνοδο τις τιμές στο ράφι. Εφέτος βρίσκεται στο επίκεντρο, όχι μόνο λόγω των τιμών οι οποίες δεν έχουν αποκλιμακωθεί, αλλά και λόγω της εισόδου στην κατηγορία γνωστών ονομάτων του επιχειρείν.

Στις 16 Ιουλίου, ο Νίκος Καραμούζης και ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος ανακοίνωσαν  πως η SMERemediumCap και η Inspiring Earth ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός νέου ομίλου στον κλάδο του ελληνικού ελαιολάδου. Η κοινή τους εταιρεία θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των εταιρειών «Λατζιμάς Α.Ε.», «Έλαια Σητείας-LASITIA Α.Ε.» και «Olympian Green International Α.Ε.».

Η βασική στόχευση του νέου σχήματος είναι οι εξαγωγές, επισημαίνει - ο επικεφαλής της SMERemediumCap, Νίκος Καραμούζης. Σήμερα η κοινή εταιρεία που θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των εταιρειών «Λατζιμάς Α.Ε.», «Έλαια Σητείας-LASITIA Α.Ε.» και «Olympian Green International Α.Ε.» πραγματοποιεί τζίρο περί τα 20 εκατ. ευρώ και ο στόχος σε βάθος τετραετίας είναι να υπερδιπλασιαστεί και να κυμανθεί στα 40-45 εκατ. ευρώ.

Ο νέος όμιλος διαθέτει πολυετείς συμφωνίες που εξασφαλίζουν πρόσβαση σε παραγωγή από Κρήτη (Ρέθυμνο, Σητεία) και Πελοπόννησο. Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες του deal όπως το ύψος του «κουρέματος» στα δάνεια της «Λατζιμάς», ούτε τα νέα τραπεζικά κεφάλαια που θα χρειαστεί το νέο σχήμα.

Αλλά ο Νίκος Καραμούζης και ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος δεν είναι οι μόνοι. Πριν από ένα εικοσιτετράωρο η εταιρεία «Βενέτης», γνωστή κυρίως για τους «Φούρνους Βενέτη» ίδρυσε την εταιρεία «Ολυμπία Αρχαίων Ελαίων Ι.Κ.Ε.» με αρχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ. Στη νέα αυτή εταιρεία η Βενέτης ελέγχει ποσοστό 55% και ο Γεώργιος Μαντάς το υπόλοιπο 45%.

Σκοπός της εταιρείας είναι η αγορά και/ή μίσθωση και εκμίσθωση αγροτικών/γεωργικών και αστικών γεωτεμαχίων, η αγορά ή και δημιουργία ελαιώνων, η παραγωγή ελαιολάδου και προϊόντων ελαιών, η τυποποίηση, συσκευασία και εμπορία αυτών κ.λπ.

Εκτός από το ελαιόλαδο η εταιρεία Βενέτης επεκτάθηκε πρόσφατα και στην παραγωγή παγωτού με την απόκτηση της «Παγωτά Δωδώνη». Oι στόχοι της Βενέτης για την Παγωτά Δωδώνη, όπως έχει γνωστοποιήσει η εταιρεία, είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών εξυγίανσης, η επένδυση στο γάλα με εξαγορά ελληνικής φάρμας γάλακτος και η ανάπτυξη νέων προϊόντων που να βασίζονται σε αυτό.

Related posts

MSC Group: Πάνω από 400 επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων σε ελληνικά λιμάνια

admin

Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση της Frigoglass

admin

Νέος επενδυτικός γύρος 5 εκατ. για την ελληνική startup «Ferryhopper»

admin

H Masdar επενδύει στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ελλάδα

admin

Μπαίνει λουκέτο στο εργοστάσιο της υαλουργίας ΓΙΟΥΛΑ στο Αιγάλεω

admin

ΛΑΝΑΚΑΜ: Ο Ι. Θεοδώρου νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο

admin

ΤΕΝΕΡΓ ΜΑΕΧ: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο μετά την παραίτηση του Β. Δεληκατερίνη

admin

Χρ. Μεγάλου: Νέες χρηματοδοτήσεις 400 εκατ. στον αγροτικό τομέα το 2024

admin

Νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα σχεδιάζει η Leonardo Hotels

admin