Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αναγέννηση του ακινήτου που αλλάζει την περιοχή του Σταθμού Λαρίσης

Η Resolute Cepal Greece δίνει νέα ζωή μετά από 15 χρόνια σε ακίνητο 26.000 τ.μ. στον Σταθμό Λαρίσης το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για γραφεία της ΑΑΔΕ.


Τα αναξιοποίητα κτήρια της Αθήνας αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την αναβάθμιση του αστικού ιστού της πόλης και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας. Σε μια περιοχή της πρωτεύουσας που έχει συνδεθεί άρρηκτα με την συλλογική μνήμη και την ανάπτυξη της σύγχρονης Ελλάδας, στον σταθμό Λαρίσης, ένα κτήριο που έμενε ανεκμετάλλευτο επί μία 15ετία βγαίνει από την αδράνεια και αποκτά μία καινούργια χρήση δίνοντας νέα πνοή σε ολόκληρη την περιοχή.





Η αναγέννηση του ακινήτου που αλλάζει την περιοχή του Σταθμού Λαρίσης

Το εγχείρημα της αναγέννησης του συγκεκριμένου κτηρίου ανέλαβε να ολοκληρώσει η Resolute Cepal Greece (RCG), η νεοσύστατη σύμπραξη της Resolute και της Cepal,παρέχοντας την υψηλή τεχνογνωσία της στον τομέα των υπηρεσιών ολοκληρωμένης διαχείρισης ακινήτων.





Η εταιρεία ανέλαβε την αναβάθμιση ενός ακινήτου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον Σταθμό Λαρίσης, συνολικής επιφάνειας 26.000 τ.μ. Το κτήριο αυτό αποτελείται από 6 ορόφους και 6 υπόγειους χώρους και παρέμενε κατά 90% κενό και αναξιοποίητο για περισσότερα από 15 χρόνια.


Η εταιρεία θα παραδώσει στην ΑΑΔΕ και στους εργαζόμενούς της ένα ενεργειακό κτίριο με σύγχρονο σχεδιασμό στους χώρους των γραφείων, με όλες τις απαραίτητες υποδομές και την κορυφαία λειτουργικότητα ενός μοντέρνου περιβάλλοντος εργασίας. Η διακόσμηση σε τόνους του μπλε και του λευκού σε συνδυασμό με τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, δημιουργούν έναν υψηλής αισθητικής χώρο που προσφέρει όλες τις ανέσεις στους εργαζόμενους ώστε να εκτελούν απρόσκοπτα το έργο τους.





Η Resolute και η Cepal, έχοντας διαμορφώσει ένα σύγχρονο μοντέλο συνεργασίας για την αξιοποίηση επί σειρά ετών αναξιοποίητων ακινήτων, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η συνεργασία τους μπορεί να δώσει δεύτερη ζωή στα συγκεκριμένα κτίρια συμβάλλοντας παράλληλα στην αναβάθμιση της ίδιας της περιοχής και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.


Με διεθνή τεχνογνωσία ως προς την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ακίνητης περιουσίας και αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, η RCG τοποθετείται στην αγορά με στρατηγικές επενδύσεις και με στόχο να επανατοποθετεί ακίνητα στην αγορά, ακόμα και μετά από 15 χρόνια έλλειψης αξιοποίησης, μετατρέποντάς τα σε οργανικό μέρος της πόλης. Ο Deputy CEO της RCG Κωνσταντίνος Δηλαράς ανέφερε “Η RCG, ολοκλήρωσε την «αναγέννηση» ενός ακινήτου που είχε μείνει αδρανές και ελλιπώς αξιοποιήσιμο, δίνοντας νέα ώθηση και πνοή στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης. Και ταυτόχρονα παραδίδει ένα σύγχρονο ενεργειακό κτήριο γραφείων, αναβαθμίζοντας τον χώρο εργασίας για το στελεχιακό δυναμικό της ΑΑΔΕ”.


Πιο αναλυτικά, το εν λόγω ακίνητο ανεγέρθηκε το διάστημα 2007-2009, και παρέμενε κενό στο μεγαλύτερο ποσοστό του για όλη αυτή την περίοδο. Τον Μάιο του 2022 το ακίνητο εκπλειστηριάστηκε με επίσπευση της Cepal και η RCG ανέλαβε τη διαχείρισή του.Η RCG δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο Business Plan με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αξίας για τους επενδυτές της, το οποίο περιλάμβανε αλλαγή χρήσεως του ακινήτου και την αποπεράτωσή του.


Η εν λόγω διαδικασία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και μέσα από διαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες που κατέληξαν στην επιλογή ενός σχήματος συνεργατών, που εργάστηκαν πυρετωδώς για την ολοκλήρωση του έργου. Και πέτυχαν την παράδοση του ακινήτου στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού για τη στέγαση γραφειακών χώρων της Α.Α.Δ.Ε., μέσω του οποίου μισθώθηκε, μετά την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών, συνολική επιφάνεια εμβαδού 10.200 τ.μ. Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, ανανεώθηκε και η μίσθωση με την Εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, για συνολική επιφάνεια εμβαδού 3.700 τ.μ. Η εν λόγω ενέργεια εντάσσεται στην υπηρεσία Regenerate της RCG που ως στόχο έχει την αύξηση της αξίας για τους επενδυτές της -συμπεριλαμβανομένων των τιτλοποιήσεων του Ηρακλή- μέσω της αξιοποιήσεως και επανατοποθετήσεως ημιτελών ακινήτων καθώς και ακινήτων που απαιτούν σημαντικές επενδύσεις για την αξιοποίησή τους.





Η RCG είναι η νέα εταιρεία στρατηγικής σύμπραξης του Ομίλου Resolute Asset Management και της Cepal Hellas, που παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες για ένα ευρύ φάσμα πελατών, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, διαχειριστών απαιτήσεων, ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και θεσμικών επενδυτών, καθώς και ελληνικών δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει υφιστάμενους πελάτες, χαρτοφυλάκια του Ομίλου Resolute και 14 δισ. ευρώ σε ακίνητα και εξασφαλίσεις ακίνητης περιουσίας, που βρίσκονται ήδη υπό τη διαχείριση της Cepal Hellas.


Επιπλέον της μοναδικής διαχειριστικής της ικανότητας, η RCG δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή διεθνώς καινοτόμων υπηρεσιών, προσαρμοσμένων στα χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς και στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε πελάτη.


resolute-cepal.com






--.GR

Related posts

ΔΥΠΑ: Επίδομα 1.000 ευρώ σε 30.000 ανέργους με ένα νέο πρόγραμμα

admin

Το συνέδριο «όλοι αδέλφια είμαστε», τα πρώτα σημάδια των γκάλοπ, οι πανελίστες έρχονται και ο Αδωνις με τον Καρανίκα και σούπερ Μάρτιος στο Ελ-Βελ

admin

Γιάννης Στουρνάρας στο συνέδριο του Economist: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 6% το 2022

admin

ΛΑΡΚΟ: Παρατείνεται η ειδική διαχείριση μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2024

admin

Η εταιρεία που αποτελεί πόλο έλξης για τους εργαζομένους

admin

Τοποθέτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, Κ. Ξιφαρά στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Υδρογόνου

admin

Γερμανία: Σε ύψος-ρεκόρ 7,9% ο πληθωρισμός τον Μάιο – Αυξήθηκαν οι τιμές σε αλεύρι, ζυμαρικά, αβγά και κρέας

admin

Moody’s: «Σήμα» για επενδύσεις και νέο ομόλογο η αναβάθμιση της Ελλάδας

admin

Ανοδικό «ξέσπασμα» στη Wall Street – Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Nasdaq

admin