Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: Ο Τσίπρας δεν άφησε χρέη, μετά την αποχώρησή του ο ΣΥΡΙΖΑ πάει χειρότερα

Νέους τριγμούς και αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η επιμονή του Στέφανου Κασσελάκη στη συζήτηση για τα οικονομικά του κόμματος, ο οποίος χθες έβαλε στο κάδρο και τον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επιρρίπτοντας του ευθύνες. Παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην κυβερνώσα Αριστερά απαντούν με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς, και καλούν τον Στέφανο Κασσελάκη να κλείσει αυτήν την συζήτηση που πληγώνει και προσβάλλει το κόμμα και στο επίπεδο και με τον τρόπο που διεξάγεται δηλητηριάζει την πολιτική ζωή.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε ένα κόμμα το 2008 με χρέος 8 εκατ. ευρώ και το 2021 το χρέος μηδενίστηκε, υπογράμμισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Ζαχαριάδης, αναφερόμενος στη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα οικονομικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης συνέχισε λέγοντας πως «από το 2021 και μετά υπάρχει μια διαδικασία εξυγίανσης και στην «Αυγή» και «Στο Κόκκινο» που έριξε πάρα πολύ τη μισθολογική δαπάνη, τις υποχρεώσεις, γίνανε ρυθμίσεις, για να μην εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την εικόνα που εμφανίζουν άλλα κόμματα που χρωστάνε μισό δισ. ευρώ». Όπως είπε το στέλεχος του κόμματος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, «ο Στέφανος Κασσελάκης παρέλαβε ένα κόμμα που δεν χρωστάει πουθενά».

Συνέχισε λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έχει καθαρό κούτελο. Και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Ποτέ κανείς δεν είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έκανε χρηστή διοίκηση και στα οικονομικά του κράτους».

Τοποθετούμενος περί των δαπανών μεταξύ της πρώτης εκλογικής μάχης του Μαΐου 2023 και της δεύτερης του Ιουνίου 2023, ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι «προφανώς μεταξύ πρώτων και δεύτερον εκλογών υπήρχε ανάγκη να γίνει μια δαπάνη. Πώς θα κατέβαινε το κόμμα σε εκλογές; Τι έπρεπε να κάνει τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει το κόμμα να καταρρεύσει; Για να έρθει ο σημερινός πρόεδρος και να είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημαίνει ότι ο προηγούμενος, ο οποίος ξεκίνησε από ένα κόμμα του 3%, το πήγε στο 36% και το παρέδωσε στο 18%, το άφησε όμως αξιωματική αντιπολίτευση».

«Εύλογες δαπάνες μεταξύ των δύο εκλογικών μαχών»

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι πολύ σημαντικό ότι «από τη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου αποσύρθηκαν τα περί μαύρου χρήματος και έχουμε έρθει τώρα σε μια συζήτηση περί των δαπανών που έγιναν μεταξύ των πρώτων και των δεύτερων εκλογών».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης επισήμανε ότι μαύρα χρήματα «στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε πριν το 2023 ούτε μετά το 2023 υπήρχαν και υπάρχουν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα είναι αυτό το κόμμα και δεν θα γίνει σαν οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι είναι δαπάνες εύλογες σε μια εκλογική διαδικασία, θα βάλουμε όλοι πλάτη προκειμένου το κόμμα μας να τις ρυθμίσει και να τις αποπληρώσει».

«Παρών στην πολιτική σκηνή ο Αλέξης Τσίπρας»

Κάλεσε η συγκεκριμένη συζήτηση να λάβει τέλος, λέγοντας πως «θέλω να ζητήσω δημόσια αυτή η συζήτηση να σταματήσει χθες γιατί πληγώνει την κοινωνική και πολιτική μας βάση αλλά ρίχνει ταυτόχρονα νερό στον μύλο μιας αντιδραστικής πολιτικής η οποία γκριζάρει το πολιτικό τοπίο συνολικά».

Καταληκτικά, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι είναι παρών στην πολιτική σκηνή, όντας ενεργός πολιτικός. «Παραμέρισε πριν ένα χρόνο ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα του ηγεσία να πάει καλύτερα. Δυστυχώς έναν χρόνο μετά που έφυγε ο Τσίπρας και συνέτρεχαν οι λόγοι να πάμε καλύτερα, δεν πάμε καλύτερα αλλά πάμε χειρότερα», είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Related posts

Οικονόμου: Αυστηρή επιτήρηση των συνόρων – Αδιάκοπος αγώνας ενάντια στα εγκληματικά κυκλώματα

admin

Μαρία Ευθυμίου: Ανακριβές ότι θα είμαι σε ψηφοδέλτιο Επικρατείας

admin

Μητσοτάκης: Ισως και σήμερα ΠΝΠ για ενίσχυση του ΕΚΑΒ από Πυροσβεστική και Ενοπλες Δυνάμεις

admin

Κυρώθηκε η ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία με 181 «ναι» και 119 «κατά»

admin

Σφοδρή επίθεση ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ έλεγε προεκλογικά ψέματα για τη φορολογία

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεταβαίνει στο Κέντρο Επιχειρήσεων ο πρωθυπουργός

admin

«Το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ χάνει οριστικά και αμετάκλητα την προοπτική εξουσίας»

admin

ΠΑΣΟΚ: προετοιμασίες στη Χαριλάου Τρικούπη και για εκλογές

admin

Πλεύρης για Κιβωτό του Κόσμου: Αν ισχύουν οι καταγγελίες, κόσμος θα μπει φυλακή

admin