Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές: Πρώτο σχόλιο πηγών του ΣΥΡΙΖΑ για τα exit polls

Σαν ένα «ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» διαβάζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο κύμα των exit polls. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως πρόκειται για «μια σαφής αποδοκιμασία των πολιτικών του».

Πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται ως η πρωταγωνιστική δύναμη της ευρύτερης Κεντροαριστερής παράταξης. Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που μέχρι πρότινος προέβλεπαν την κατάρρευση του».

«Στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ η ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου»

Είναι σαφές, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «πως είναι πλέον στο χέρι» του ΣΥΡΙΖΑ «να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου».

Είναι επίσης σαφές, όπως λένε, «πως δεν επιβραβεύτηκε η τακτική του κ. Ανδρουλάκη για μόνομέτωπη στόχευση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη».

Το πρώτο κύμα των exit polls δείχνουν σαφή νίκη της ΝΔ αλλά με ποσοστό σημαντικά κάτω του 33% με τον ΣΥΡΙΖΑ σαφώς δεύτερο κόμμα -στα ποσοστά των εθνικών εκλογών- και το ΠΑΣΟΚ τρίτο να υπερβαίνει το 12%.

Το ΚΚΕ φαίνεται ενισχυμένο όπως και η Ελληνική Λύση ενώ ποσοστό άνω του  3% καταγράφουν ΝΙΚΗ, Πλεύση Ελευθερίας. Στα ανώτατα όρια ΜεΡΑ25 και Φωνή Λογικής μπορούν να ξεπεράσουν το κατώφλι του 3%.

Η μέση τιμή έχει ως εξής:

ΝΔ 30%, ΣΥΡΙΖΑ 16,7%, ΠΑΣΟΚ 12,4%, ΚΚΕ 9,1, Ελληνική Λύση 8,2%, ΝΙΚΗ 3,9%, Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, Φωνή Λογικής 2,9%, ΜεΡΑ25 2,7%,. Όμως, Φωνή Λογικής και ΜεΡΑ25 μπορούν αν κινηθούν στα ανώτατα όρια να περάσουν το κατώφλι του 3%.

Related posts

Συνεδριάζει στις 11 το Υπουργικό – Ποια θέματα θα συζητηθούν

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin

Οι ρωγμές σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, η απουσία του Πολάκη και το όνομα που συζητήθηκε

admin

Πασχαλινή αποφυλάκιση για τον Μιχαλολιάκο

admin

Κυριάκος Πιερρακάκης για gov.gr: «Το μέλλον είναι ψηφιακό – Ή το σχεδιάζεις ή το υφίστασαι»

admin

Κακοκαιρία Daniel: Τι είπαν Μητσοτάκης – Μέτσολα για τη βοήθεια στην Ελλάδα

admin

Σύγκρουση στόχων και στοιχημάτων

admin

Τι απαντούν «πηγές» του Υπουργείου Άμυνας για την παροχή διευκολύνσεων στις ΗΠΑ από την Ελλάδα

admin

Μητσοτάκης: Είναι δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές

admin