Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη στο «πράσινο» κάστρο της Πάτρας

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

Οι περιοδείες των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται- παράλληλα, όμως ανοίγει και το κεφάλαιο της ίδιας της διαδικασίας των εκλογών.

Παύλος Γερουλάνος

Επίσκεψη στο «πράσινο» κάστρο της Πάτρας

Ο Παύλος Γερουλάνος είναι ένας εξ αυτών που έχει επιλέξει, τουλάχιστον για την ώρα, να μην ανοίξει συζήτηση για την οργάνωση των εκλογών – χωρίς να αποκλείει, ωστόσο, πως κάτι τέτοιο θα γίνει αργότερα μέσα στην κούρσα.

Για την ώρα, μετά τη χθεσινή του παρουσία στην Ζάκυνθο, ο Γερουλάνος αναμένεται να πραγματοποιήσει μια ανεπίσημη επίσκεψη σε μια πόλη-κάστρο για τη Δημοκρατική Παράταξη, την Πάτρα. Με ραντεβού στα γραφεία της περιφερειακής παράταξης του Σπύρου Σκιαδαρέση, που ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας που στήριξε το ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτή τη συνάντηση έχουν κληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιοι βουλευτές που θα μπορούσαν να δουν θετικά το ενδεχόμενο της στήριξης της υποψηφιότητας του βουλευτή Α’ Αθήνας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η κανονική, πιο «παραδοσιακή» επίσκεψη στη στρατηγική Πάτρα (ειδικά για όσους υποψηφίους διεκδικούν φιλοπαπανδρεϊκές ψήφους) θα έρθει για τον Γερουλάνο στην τελική ευθεία της προεκλογικής κούρσας.

Αννα Διαμαντοπούλου

«Ανάγκη συγκροτημένης πολιτικής για το νερό»

Παράλληλα με τη συζήτηση για τα οργανωτικά της κάλπης, η Αννα Διαμαντοπούλου συνεχίζει και τις πολιτικές της παρεμβάσεις – αυτή τη φορά για το ζήτημα της λειψυδρίας, που επηρεάζει πρακτικά και το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται, αλλά και τις περιοχές στις οποίες η ίδια έχει πυρήνες που θα τη στηρίξουν σε αυτή την προεκλογική μάχη, όπως η Θεσσαλία και τα νησιά του Αιγαίου.

«Υπάρχει ανάγκη μιας συγκροτημένης πολιτικής στο νερό. Δεν γίνεται να έρχεται το πρόβλημα και μετά να θυμάται η κυβέρνηση να κάνει υπουργικά συμβούλια» επεσήμανε μιλώντας σε τοπικό μέσο του Βόλου και ρίχνοντας αιχμές προς την πλευρά της κυβέρνησης.

Περιέγραψε, μάλιστα, συγκεκριμένη πολιτική για την αντιμετώπιση της έλλειψης νερού: μικρά φράγματα, συντήρηση των αγωγών ανά την Ελλάδα, νέα έργα υδροδότησης, χρήση υψηλής τεχνολογίας για την άρδευση και εργοστάσια αφαλάτωσης με ανανεώσιμες πήγες ενέργειας. Πού θα βρεθούν τα χρήματα; Από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς η υλοποίηση είναι απόλυτα συμβατή με τα κριτήριά του.

Χάρης Δούκας

Ζητά τουλάχιστον 1.400 τάμπλετ για τις κάλπες

Η σκυτάλη των επιστολών διαμαρτυρίας προς την ΕΔΕΚΑΠ πήγε χθες στον Χάρη Δούκα, ο οποίος με την επιστροφή του στην Αθήνα από την περιοδεία του στη Χαλκιδική εστίασε όχι στην κατάσταση του μητρώου μελών που παραδόθηκε στους υποψήφιους προέδρους, αλλά σε ένα θέμα που αναδείχτηκε την προηγούμενη μέρα και από την Αννα Διαμαντοπούλου: τον αριθμό των τάμπλετ.

«Η μαζική συμμετοχή σε αυτή την κορυφαία, δημοκρατική και συμμετοχική διαδικασία θα αποτελέσει το πρώτο ηχηρό μήνυμα για γενναίες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό, θα αποτελέσει το πρώτο δείγμα γραφής ότι θέλουμε και μπορούμε ν’ αλλάξουμε το κόμμα, ν’ αλλάξουμε τη χώρα», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, σημειώνοντας πως έχει υπάρξει καθυστέρηση ή ανεπαρκής σχεδιασμός, με βάση τις εκλογές του 2021. «Αυτό δεν αντιστοιχεί στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για να αποτελέσει η προσέλευση στις κάλπες λαϊκό κάλεσμα συμμετοχής», αναφέρει, ζητώντας τουλάχιστον 1.400 τάμπλετ, διασφάλιση του αριθμού των χρηστών τους, δοκιμές για να αντιμετωπιστούν απρόοπτα, καθώς και «σωστή και έγκαιρη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων».

Νίκος Ανδρουλάκης

Η λεπτή ισορροπία προέδρου – υποψηφίου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, παρά τις καλοκαιρινές διακοπές που ήδη έχουν ξεκινήσει για κάποια από τα στελέχη του κόμματος, δεν έχει την πολυτέλεια να φύγει ακόμα από την Αθήνα – παράλληλα με τις προεκλογικές επαφές που έχει αναλάβει προσωπικά και οι οποίες δεν έχουν ακόμα σταματήσει, η ιδιότητα του προέδρου επιτάσσει να συνεχίσει και τις παρεμβάσεις σε θεσμικό επίπεδο, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ.

Η ισορροπία είναι λεπτή, ειδικά από τη στιγμή που έχουν ήδη υπάρξει οι πρώτες αιχμές από τους συνυποψηφίους του για τα όρια που πρέπει να κρατούνται ανάμεσα στον ρόλο του υποψηφίου και τον ρόλο του προέδρου.

Το θεσμικό καρπούζι έχει κι αυτό δύο πλευρές: η μία είναι η διοργάνωση της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας χωρίς παρατράγουδα και η άλλη ο προγραμματισμός των καθιερωμένων παρεμβάσεων του κόμματος στις αρχές Σεπτεμβρίου – δηλαδή η (συμβολική φέτος) εκδήλωση για τα πενήντα χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος και η παρουσία του ίδιου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Μιχάλης Κατρίνης

Πυρά από Κατρίνη κατά ΝΔ

Την καθαρή ιδεολογική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ ως βασικού αντιπάλου της ΝΔ περιγράφει ο Μιχάλης Κατρίνης: «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποτελέσει το άλλοθι και το δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιήσουμε, μέσα από μια κυβερνητική συνεργασία, τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου, τη συγκάλυψη σκανδάλων, τη λογική καρτελοποίησης της οικονομίας και διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας» ανέφερε ο βουλευτής Ηλείας ως προμετωπίδα και της δικής του υποψηφιότητας, ο οποίος σήμερα θα βρεθεί στη Χίο.

Στην Τήνο ταξίδεψε χθες η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο του νησιού Παναγιώτη Κροντηρά και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Γκίζη, ενώ συνομίλησε και με εργαζομένους στους τομείς της αυτοδιοίκησης.

Τη δική του πλατφόρμα για τη συγκέντρωση των απαραίτητων 5.000 υπογραφών στήριξης έχει στήσει διαδικτυακά και ο υποψήφιος δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης – μια από τις τελευταίες του προτάσεις, αν γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Related posts

Νέα Δημοκρατία: ψάχνουν δυσαρεστημένους σε τρεις δεξαμενές

admin

Στο υπουργικό το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – Τι προβλέπει, πώς θα ιδρύονται

admin

Με στρατηγική «τριγωνοποίησης» στο ΕΛΚ

admin

Συναίνεση αλλά και σκληρή κριτική

admin

Τέμπη: Με μοναδικό θέμα την πολύνεκρη τραγωδία συνεδριάζει το Υπουργικό της Πέμπτης

admin

ΣΥΡΙΖΑ για διαρροή δεδομένων αποδήμων: Το υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει έμμεσα παρανομία

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εφτασε στη Γαύδο για τα Θεοφάνια

admin

Νίκος Παππάς: Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καθαρή εντολή μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Μητσοτάκης: Τι θα εισηγηθεί στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Γρανάδα

admin