Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσημα το χρίσμα στον Ντ. Τραμπ – Ο γερουσιαστής Τζ. Ντ. Βανς υποψήφιος αντιπρόεδρος

Τελευταία ενημέρωση – 23:01

Τον γερουσιαστή από το Οχάιο Τζ. Ντ. Βανς επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου, όπως ανακοίνωσε μέσα από το κοινωνικό του δίκτυο Truth Social.

Πρόκειται για έναν μόλις 39χρονο πολιτικό, που θεωρείται ανερχόμενο αστέρι των Ρεπουμπλικάνων, άλλοτε σφοδρό πολέμιο του Ντόναλντ Τραμπ που πλέον έχει μεταβληθεί σε έναν εκ των στενότερων υποστηρικτών και συμμάχων του. 

Την ίδια ώρα, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έδωσε και επίσημα το χρίσμα στον πρώην πρόεδρο ως υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του 2024, κατά την έναρξη του εθνικού συνεδρίου του κόμματος στο Μιλγουόκι.

“Μετά από μακροχρόνιες διαβουλεύσεις και σκέψεις και λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών άλλων, αποφάσισα ότι το πρόσωπο που είναι καταλληλότερο για να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο γερουσιαστής Τζ. Ντ. Βανς από τη Μεγάλη Πολιτεία του Οχάιο”, έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social.

“Ως αντιπρόεδρος, ο J.D. θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το Σύνταγμά μας, θα σταθεί στο πλευρό των στρατιωτών μας και θα κάνει ό,τι μπορεί για να με βοηθήσει να κάνω την ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΞΑΝΑ”, συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Το τετραήμερο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων άνοιξε στο κέντρο του Μιλγουόκι, στο Fiserv Forum, δύο ημέρες αφότου ο Τραμπ επέζησε μιας απόπειρας δολοφονίας στην Πενσιλβάνια και λίγες ώρες αφότου εξασφάλισε μια σημαντική νομική νίκη, όταν ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε μια από τις ποινικές διώξεις του.

Ο Τραμπ πρόκειται να αποδεχθεί επισήμως το χρίσμα του κόμματος με ομιλία του την Πέμπτη ώστε να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ από τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Γιατί επελέγη ο Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς

Η επιλογή του Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς, συγγραφέα του μπεστ σέλερ “Hillbilly Elegy”, θα μπορούσε να συσπειρώσει τους υποστηρικτές του Τραμπ, ιδιαίτερα εκείνους που έκαναν δεύτερες σκέψεις στο να προσέλθουν στις κάλπες στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, καθώς ο γεννημένος στο Οχάιο γερουσιαστής είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη βάση του Ρεπουμπλικάνου κόμματος.

Από την άλλη, ως ακραιφνής συντηρητικός από μια αμιγώς ρεπουμπλικανική πολιτεία, ο Βανς μοιάζει δύσκολο να φέρει πολλούς νέους ψηφοφόρους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε ακόμα και να “απομακρύνει” τους πιο μετριοπαθείς. Σημειώνεται πως ορισμένοι υποστηρικτές του πρώην προέδρου τον πίεζαν να επιλέξει μία γυναίκα ή έναν εκπρόσωπο από κάποια μειονότητα ως το Νο2. 

Αρκετοί από τους πιο προβεβλημένους υποστηρικτές του Τραμπ – συμπεριλαμβανομένου του πρώην ανώτερου συμβούλου Στιβ Μπάνον και του μεγαλύτερου γιου του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ – έχουν επαινέσει τον Βανς για την πίεση προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να υιοθετήσει μια πιο χαλαρή προσέγγιση στην εξωτερική πολιτική καθώς και για την υποστήριξη των εμπορικών φραγμών.

Ο Βανς έχει επίσης ενθουσιάσει τους υποστηρικτές του Τραμπ με την συγκρουσιακή παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που σπανίζει στη Γερουσία, όπου πολλοί νομοθέτες προσπαθούν να διατηρούν ένα προφίλ ευπρέπειας.

Επιλέγοντας τον 39χρονο Βανς, ο Τραμπ προσπέρασε άλλους πιθανούς υποψηφίους, όπως τους γερουσιαστές Μάρκο Ρούμπιο και Τιμ Σκοτ και τον κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα Νταγκ Μπέργκαμ.

Related posts

Reuters: “Ένεση” ρευστότητας $4 δισ. ετοιμάζει η Ν. Κορέα για στήριξη της MG Community

admin

Ιράκ: Δύο νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ του ιρακινού στρατού και Κούρδων Πεσμεργκά

admin

Τούρκος αξιωματούχος: Έχουμε αναπτύξει 60.000 στρατιώτες στα σύνορά μας

admin

Γαλλία: Πέθανε ο Ρομπέρ Μπαντεντέρ, υπουργός Δικαιοσύνης επί Μιτεράν

admin

ΗΠΑ: Μειώθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τα επιδόματα ανεργίας

admin

Ρωσία: Ο “έμπορος του θανάτου” Βίκτορ Μπουτ θα είναι υποψήφιος σε περιφερειακή βουλή με το ακροδεξιό LDPR

admin

Στόλτενμπεργκ: H κλιματική αλλαγή απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια

admin

Οι αντισημιτικές ενέργειες στη Βρετανία καταγράφουν ιστορικό υψηλό

admin

Ταγιάνι για μεταναστευτικό: “Ο Σολτς λέει ό,τι θέλει – Εμείς έχουμε σημείο αναφοράς την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη”

admin