Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση της Τουρκίας στον Δένδια για το Κυπριακό: Θέλει να κάνει πολιτική καριέρα σπέρνοντας διχόνοια

Σφοδρότατη επίθεση στον Νίκο Δένδια εξαπολύει το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, με αφορμή τη δήλωση Έλληνα υπουργού για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ο Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψη του στη Λευκωσία καταδίκασε «με τον πιο απόλυτο τρόπο τις τουρκοκυπριακές φιέστες ντροπής και τη βέβηλη παράνομη παρουσία επί μισόν αιώνα του τουρκικού Στρατού Κατοχής στην Κύπρο»,  σημειώνοντας πως «είμαστε στη Λευκωσία, την τελευταία διαιρεμένη πόλη, ενάντια στις αρχές του Διεθνούς Δίκαιου, ενάντια στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Οι δηλώσεις αυτές εξόργισαν την Άγκυρα, με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας να «καταδικάζει σθεναρά την χαμηλού επιπέδου, ψευδή και συκοφαντική δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας», φτάνοντας στο σημείο να τον κατηγορήσει προσωπικά λέγοντας ότι «οι προσπάθειες του κυρίου Δένδια να κάνει πολιτική σταδιοδρομία σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού δεν θα καρποφορήσουν».

Υποστηρίζει δε προκλητικά, διαστρέφοντας την πραγματικότητα, ότι «ο ηρωικός τουρκικός στρατός ανέλαβε δράση σύμφωνα με το δικαίωμα εγγυήσεως της Τουρκίας που απορρέει από διεθνείς συμφωνίες και έσωσε τον τουρκοκυπριακό λαό, ο οποίος υποβλήθηκε σε κάθε είδους διώξεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά μεταξύ 1963 και 1974, από απόπειρα γενοκτονίας».

Η προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Άμυνας

Αναλυτικά το τουρκικό υπ. Άμυνας αναφέρει:

«Καταδικάζουμε σθεναρά τα χαμηλού επιπέδου, ψεύδη και συκοφαντίες του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, με στόχο τους Τουρκοκύπριους και τον ηρωικό τουρκικό στρατό.

Ο ηρωικός τουρκικός στρατός ενήργησε σύμφωνα με το δικαίωμα εγγυήσεως της Τουρκίας που απορρέει από διεθνείς συμφωνίες και έσωσε τον τουρκοκυπριακό λαό, ο οποίος υποβλήθηκε σε κάθε είδους διώξεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά μεταξύ 1963 και 1974, από απόπειρα γενοκτονίας.

Χάρη στο θάρρος και την παρουσία των Τούρκων στρατιωτών, δεν έχει χυθεί αίμα στην Κύπρο από το 1974, η χουντική καταπίεση της Ελλάδας στον ελληνοκυπριακό λαό έχει εξαλειφθεί και το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα έχει ανατραπεί και η επιστροφή στη δημοκρατία κατέστη δυνατή.

Οι Τούρκοι στρατιώτες θα είναι εγγυητές της ειρήνης και της ηρεμίας στην Κύπρο και στο μέλλον, όπως ήταν χθες και είναι σήμερα.

Καλούμε τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του για υπονόμευση της κοινής θέσης των ηγετών των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας με εποικοδομητικό τρόπο. Oι προσπάθειες του κυρίου Δένδια να κάνει πολιτική σταδιοδρομία σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού δεν θα καρποφορήσουν».

Κείμενο υπό διαμόρφωση…

Related posts

Ξεκίνησε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ενρτογάν

admin

Δημοσκόπηση: Συνεχής η φθορά της ΝΔ λόγω ακρίβειας – Δεν πιστεύουν στην Εξεταστική για τα Τέμπη

admin

Ανδρουλάκης: «Οικογενειοκρατία, αδιαφάνεια και ρουσφέτι, ό,τι μας έφερε στα μνημόνια, επικρατούν ακόμη»

admin

Ανδρουλάκης σε Γεραπετρίτη: Επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ

admin

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Καβγάς μεταξύ Μπέου και Ηλιόπουλου

admin

Εύα Καϊλή: Τα τρία λάθη που την έκαψαν και τα επόμενα βήματά της

admin

Επιμένει στο παιχνίδι των προκλήσεων

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Κασσελάκη – Αχτσιόγλου στη Βουλή

admin

Μητσοτάκης από Καρδίτσα: Δεν υπάρχει για μας ξεχασμένη γωνιά και πολίτες δύο ταχυτήτων

admin