Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση ΗΠΑ κατά του ακροδεξιού ΥΠΟΙΚ του Ισραήλ: Δεν θα αφήσουμε τους εξτρεμιστές να εκτροχιάσουν μια εκεχειρία στη Γάζα

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, επιτέθηκε στον ακροδεξιό υπουργό Οικονομικών και εκ των κυβερνητικών εταίρων του δεξιού πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Μπεζαλέλ Σμότριτς, αναφέροντας η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα επιτρέψει στους “εξτρεμιστές”, συμπεριλαμβανομένων εκείνων εντός του Ισραήλ, να εκτροχιάσουν τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν “δεν θα επιτρέψει στους εξτρεμιστές να ανατρέψουν την πορεία των πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένων των εξτρεμιστών στο Ισραήλ, προβάλλοντας αυτές τις γελοίες κατηγορίες κατά μιας συμφωνίας”, λέει ο Κίρμπι.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος κατηγόρησε συγκεκριμένα τον Σμότριτς ότι προέβη σε ψευδείς ισχυρισμούς, λέγοντας ότι ο ισχυρισμός του πως οι μάχες θα μπορούσαν να συνεχίζονται επ ‘αόριστον είναι “εντελώς λανθασμένος” και παραπλανά την ισραηλινή κοινή γνώμη.

Ο Σμότριτς τοποθετήθηκε κατά μιας συμφωνία κατάπαυσης του πυρός νωρίτερα την Παρασκευή, λέγοντας ότι οι όροι της θα ισοδυναμούσαν με παράδοση του Ισραήλ και κατηγορώντας τις ΗΠΑ και άλλους διεθνείς συμμάχους ότι σπρώχνουν το εβραϊκό κράτος σε μια “παγίδα”.

“Ο Σμότριτς ουσιαστικά προτείνε ο πόλεμος να συνεχίζεται επ’ αόριστον χωρίς παύση και χωρίς καμία πραγματική ανησυχία για τις ζωές των ομήρων”, ανέφερε ο κ. Κίρμπι. “Οι απόψεις που εξέφρασε ο κ. Σμότριτς στην πραγματικότητα θα θυσίαζαν τις ζωές των Ισραηλινών ομήρων, συμπατριωτών του, καθώς και Αμερικανών ομήρων”.

Είπε τέλος ότι οι ΗΠΑ έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από το Κατάρ ότι η Χαμάς θα εκπροσωπηθεί όταν επαναληφθούν οι συνομιλίες στο Κάιρο ή τη Ντόχα στις 15 Αυγούστου.

Related posts

Η ΕΕ σχεδιάζει την επιβολή δασμών στα σιτηρά που εισάγει από τη Ρωσία

admin

Ισραήλ: Το κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο που επιτρέπει την απαγόρευση της προβολής του Al Jazeera

admin

Σενάριο επιβολής κυρώσεων από ΗΠΑ σε εξτρεμιστές του IDF, αιματοχυσίας συνέχεια σε Γάζα, Δυτική Όχθη

admin

Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ: Ο γιος του Νετανιάχου ζητά αναγνώριση Κουρδιστάν και στήριξη στο ΡΚΚ

admin

Χήρα Ναβάλνι: Ο Πούτιν είναι δολοφόνος και γκάνγκστερ

admin

Σολτς: “Κακό” το εκλογικό αποτέλεσμα και για τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού

admin

Ρωσία – Ουκρανία: Συνεχίζονται οι επιθέσεις με drones

admin

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο οι τιμές παραγωγού

admin

Λετονία: Νέα πρωθυπουργός η Εβίκα Σιλίνα

admin