Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση από την αντιπολίτευση σε κυβέρνηση και Πρωθυπουργό

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεβάζει το ένα μετά το άλλο βίντεο από τις επισκέψεις του σε πυρόπληκτες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής ή δομές που βοηθούν όσους επλήγησαν από τη φυσική καταστροφή – τα οποία φυσικά συνοδεύονται από επιθέσεις στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αιτηθεί μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη φωτιά που έφτασε μέχρι την Αθήνα, ενώ το κόμμα του κατηγορεί τους κυβερνώντες ότι φροντίζουν να χαθεί η ουσία «στον βωμό της επικοινωνίας και της επίπλαστης εικόνας προετοιμασίας». Η κυβέρνηση, που δέχεται σφοδρά αντιπολιτευτικά πυρά από την Τρίτη, έχει σηκώσει το γάντι και προσπαθεί να αμυνθεί.

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Νίκου Ανδρουλάκη στον πρόεδρο της Βουλής, κυβερνητικές πηγές απάντησαν ότι «όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η κυβέρνηση θα ζητήσει να γίνει συζήτηση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο, μόλις περάσει η ένταση και η πίεση από τις πυρκαγιές του Αυγούστου και η αντιπυρική περίοδος βαίνει προς το τέλος της, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί και ο σχετικός απολογισμός. Συζήτηση η οποία θα γίνει επί τη βάσει στοιχείων και πραγματικών δεδομένων και όχι με πολιτικά τσιτάτα».

Γραμμή άμυνας

Η τελευταία πρόταση της διαρροής συνοψίζει τη γραμμή άμυνας που στήνει το κυβερνητικό στρατόπεδο. Απέναντι στις αντιπολιτευτικές κατηγορίες η κυβέρνηση παραθέτει τα νούμερα με βάση τα οποία θεωρεί ότι αποδεικνύεται πως ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε όσο καλύτερα μπορούσε. Παράλληλα, βέβαια, διά στόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη – όταν ο Πρωθυπουργός είπε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας «από όποια αστοχία μας ή από όποια φωτιά ξεφεύγει, πάντα να κοιτάμε να μαθαίνουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο».

Εκτός από απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία θέτει τόσο η αντιπολίτευση όσο και η κοινή γνώμη, κυβέρνηση και κυβερνών κόμμα έχουν επιλέξει να περάσουν και στην αντεπίθεση, καταλογίζοντας ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του «λαϊκισμό» και «μαύρη προπαγάνδα» εξαιτίας της επιμονής του να αναφέρει πως είδε μόνο τρία αεροπλάνα να επιχειρούν όταν επισκέφθηκε το Συντονιστικό στον Φάρο της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Βασίλης Κικίλιας, για παράδειγμα, σημείωσε σε συνέντευξη (ΑΝΤ1) ότι «αναγκάστηκε το Πυροσβεστικό Σώμα να ξαναβγάλει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ανακοίνωση διαψεύδοντας τον κ. Κασσελάκη» – τονίζοντας ότι τα στοιχεία πτήσεων που έχει δώσει η Πυροσβεστική μπορούν να επιβεβαιωθούν από τους πύργους ελέγχου των αεροδρομίων – και αναρωτήθηκε «τι ψυχοσύνθεση μπορεί να έχει κάποιος ο οποίος με λαϊκίστικο τρόπο και τυχοδιωκτικά βάλλει απέναντι στο Πυροσβεστικό Σώμα». Ο δε εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ρεσιτάλ λαϊκισμού».

Related posts

Στην Αθήνα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας τον Δεκέμβριο – Θα παραστεί και ο Ερντογάν

admin

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεταφέρει την κρίση από το Αιγαίο στη Μεσόγειο

admin

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Καλύτερα να αναβιώσει την οικονομία παρά την Οθωμανική Αυτοκρατορία

admin

Οι παλαιοί λογαριασμοί φέρνουν πονοκέφαλο

admin

Στην τελική ευθεία η έρευνα για τα μέιλ

admin

Κοινοβουλευτική πίεση επί πέντε για τις υποκλοπές

admin

Διάλογος μακριά από τις διαφορές

admin

6+2+1+2

admin

Αντιφάσεις

admin