Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξελίσσεται τo πρόγραμμα Vodafone Posidonia του Ιδρύματος Vodafone

Το πρόγραμμα Vodafone Posidonia του Ιδρύματος Vodafone σε συνεργασία με τους επιστήμονες του Oceanus Lab του Τμήματος Γεωλογίας, του Πανεπιστημίου Πατρών, ολοκλήρωσε την πρώτη λεπτομερή χαρτογράφηση 97.000 στρεμμάτων λιβαδιών της Ποσειδωνίας στις ελληνικές θάλασσες.

Ταυτόχρονα, το Ίδρυμα Vodafone δημιούργησε την πλατφόρμα “Citizen Science” posidonia.vodafone.gr, μία πλατφόρμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ποσειδωνία, που δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη του κοινού να γίνουν πολίτες-επιστήμονες και να συνεισφέρουν με απλούς τρόπους, τόσο στον εμπλουτισμό της επιστημονικής γνώσης, όσο και σε δράσεις προστασίας.

Η πλατφόρμα Citizen Science αποτελεί βασικό κόμβο της πρωτοβουλίας Vodafone Posidonia και έχει στόχο προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε ένα εύχρηστο και δυναμικό περιβάλλον γνώσης για την Ποσειδωνία, τις ιδιαίτερα σημαντικές οικοσυστημικές υπηρεσίες που προσφέρουν τα λιβάδια της, καθώς και τις πιέσεις που δέχεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, με αποτέλεσμα την αλλοίωση της.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να ενημερώνονται για την πρόοδο των χαρτογραφικών αποστολών και να απολαύσουν με τη δύναμη του Vodafone 5G Network τη μαγεία του βυθού, μέσα από μοναδικές εικόνες από το υποβρύχιο παρατηρητήριο του Vodafone Posidonia. Παράλληλα, θα μπορούν και οι ίδιοι να συμμετέχουν στην έρευνα για τη διάσωση της Ποσειδωνίας, με την ανάρτηση του δικού τους φωτογραφικού υλικού και των τοποθεσιών όπου συναντούν λιβάδια, συμπληρώνοντας τον πρώτο, μεγάλο χάρτη της Ποσειδωνίας στις ελληνικές θάλασσες.

Παράλληλα με την έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας, το Ίδρυμα Vodafone μέσα από μια ενημερωτική εκστρατεία πανελλαδικής εμβέλειας, με πρωταγωνιστές τα παιδιά και την επαφή τους με τα λιβάδια της Ποσειδωνίας, μέσα από το παιχνίδι τους στην θάλασσα, καλεί όλες και όλους να ανακαλύψουν τον πολύτιμο αυτό πνεύμονα της Μεσογείου και να συμμετέχουν ενεργά στην προστασία ενός μοναδικού υποθαλάσσιου θησαυρού, των λιβαδιών της Ποσειδωνίας.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί επιτακτική ανάγκη, το Ίδρυμα Vodafone, μέσω του πυλώνα δράσεων για το περιβάλλον και με όχημα το πρόγραμμα Vodafone Posidonia επιδιώκει να ανακόψει την καταστροφική πορεία που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή και οι ανθρώπινες δραστηριότητες στην παράκτια ζώνη. Από την έναρξη του προγράμματος Vodafone Posidonia τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι επιστήμονες του Oceanus Lab υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Περιβαλλοντικής και Γεωλογικής Ωκεανογραφίας και Διευθυντή του Oceanus Lab, Γιώργου Παπαθεοδώρου, έχουν χαρτογραφήσει με μεγάλη λεπτομέρεια 325 χιλιάδες στρέμματα πυθμένα όπου και βρέθηκαν 97 χιλιάδες στρέμματα λιβαδιών Ποσειδωνίας με αφετηρία τον κυκλαδικό θαλάσσιο χώρο και συγκεκριμένα τις περιοχές 7 νησιών (Σύρος, Πάρος, Αντίπαρος, Δεσποτικό, Μύκονος, Δήλος και Ρήνεια).

Περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο ενημερωτικό υλικό για την Ποσειδωνία και το πρόγραμμα Vodafone Posidonia είναι διαθέσιμο στο http://posidonia.vodafone.gr/

Related posts

Prodea: Κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες €62,9 εκατ. το 2020

admin

Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Ηθελα να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου

admin

e-stegastiko.gr: Ταυτόχρονες αιτήσεις για στεγαστικό δάνειο από μια πλατφόρμα

admin

Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα η Johnson & Johnson MedTech

admin

Ο Όμιλος Ηρακλής ενισχύει στην πράξη τον κλάδο μελισσοκομίας της Βόρειας Εύβοιας

admin

«Διορθωτικές» προσφορές από επενδυτές για τις μετοχές της Εθνικής

admin

Στο Ταμείο Ανάκαμψης η αναβάθμιση του Λιμανιού Αλεξανδρούπολης

admin

ΕΥΔΑΠ: Εκπρόσωποι των μετόχων μειοψηφίας οι Χρ. Μηστριώτης και Π. Σκουλαρίκης

admin

Η Berkshire Hathaway επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα

admin