Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενα νέο πλοίο και δύο επιτυχείς ναυλώσεις για τη Seanergy

Η Seanergy Maritime Holdings (NASDAQ: SHIP) παρέλαβε ακόμα ένα πλοίο Capesize, στο πλαίσιο αγορών που έχει πρόσφατα ανακοινώσει. Πρόκειται για το M/V Iconship, χωρητικότητας 181.392 dwt, που ναυπηγήθηκε το 2013 στο Imabari Shipbuilding της Ιαπωνίας. Η εταιρεία έχει ήδη 18 Capesize πλοία στο δυναμικό της, ενώ αναμένει ακόμα ένα μέσα στη χρονιά.

Εκμεταλλευόμενη τις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς, μάλιστα, η εταιρεία συνήψε συμφωνία χρονοναύλωσης του νέου της αποκτήματος για περίοδο 22 μηνών με την Costamare. Ο ημερήσιος ναύλος είναι συνδεδεμένος με τον δείκτη BCI, με δυνατότητα μετατροπής του κυμαινόμενου ναύλου σε σταθερό βάσει των FFA υπό προϋποθέσεις.

Επιπρόσθετα, η Seanergy προχώρησε σε ακόμα μια νέα συμφωνία χρονοναύλωσης με την Costamare, αυτή τη φορά για το M/V Lordship, Capesize του υφιστάμενου στόλου της με χωρητικότητα 178.838 dwt, που κατασκευάστηκε το 2010 στην Hyundai της Κορέας. Η χρονοναύλωση αναμένεται να αρχίσει στα τέλη Ιουλίου, μετά τον προγραμματισμένο δεξαμενισμό του πλοίου, για περίοδο 22 μηνών. Ο ημερήσιος ναύλος είναι συνδεδεμένος με τον δείκτη BCI, επίσης με δυνατότητα μετατροπής του σε σταθερό για περίοδο 2 έως 12 μηνών. Η Seanergy, επίσης, θα λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του οφέλους από τη χρήση scrubber του πλοίου.

Ο Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy, δήλωσε: «Η προσθήκη ακόμη ενός ιαπωνικού πλοίου Capesize στον στόλο της Seanergy ενισχύει περαιτέρω την παρουσία μας στον κλάδο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη νέα εμπορική μας συνεργασία με την Costamare, με την οποία επιτυχώς συνάφθηκαν δύο επωφελείς συμφωνίες χρονοναύλωσης».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ολα τα πλοία του στόλου μας είναι χρονοναυλωμένα και ο ημερήσιος ναύλος τους είναι συνδεδεμένος με τον δείκτη BCI. Ταυτόχρονα, η δυνατότητα μετατροπής του κυμαινόμενου ναύλου σε σταθερό υποστηρίζει τη στρατηγική αντιστάθμισης κινδύνου που ακολουθούμε, επιτρέποντάς μας, τα τελευταία χρόνια, να αποδίδουμε καλύτερα από τον μέσο όρο της αγοράς Capesize».

«Παραμένουμε αισιόδοξοι», συμπλήρωσε, «για τις μελλοντικές προοπτικές της αγοράς, καθώς οι παραγγελίες νεότευκτων πλοίων παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ η ζήτηση για κύριες πρώτες ύλες φαίνεται σταθερά αυξανόμενη. Η παράδοση του πλοίου M/V Iconship τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μας επιτρέπει να επωφεληθούμε από τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς».

«Η Seanergy παραμένει επικεντρωμένη στον τομέα Capesize με ισχυρή επιχειρησιακή δράση και συνεπή στρατηγική κατανομής κεφαλαίων, εστιάζοντας κυρίως στις ανταμοιβές των μετόχων και στην ποιοτική ανάπτυξη», κατέληξε ο κ. Τσαντάνης.

Η Seanergy, εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, διαχειρίζεται στόλο πλοίων Capesize, για τη μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται πλέον από 18 πλοία (1 Newcastlemax και 17 Capesize), με συνολική μεταφορική ικανότητα 3.236.212 dwt και με μέση ηλικία τα 13,2 έτη.

Related posts

Πώς μια γαλακτοβιομηχανία από το Διδυμότειχο νίκησε την κρίση του γάλακτος

admin

Παπαστράτος: Κερδίζει μερίδια το iQOS

admin

Παρουσιάζει νέα ραδιοσυστήματα στο συνέδριο της Βαρκελώνης η Intracom Telecom

admin

Με την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ συνεργάζεται η ACS

admin

Στρατηγική συνεργασία με τη Skroutz ανακοίνωσε η Mastercard

admin

Η AEGEAN παρατείνει την προσφορά της στους κατόχους Freedom Pass

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην εξαγορά Imerys Βωξίτες από τη Mytilineos

admin

Η Aegean Sea Lines αγοράζει το οχηματαγωγό Rosella από την Viking Line

admin

Πειραιώς: To swap με MIG ρίχνει το NPE ratio κάτω του 7,5%

admin