Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο ξένοι στην ίδια πόλη

Αρχισαν και οι δύο με καθυστέρηση: για πρώτη φορά ο Στέφανος Κασσελάκης εγκατέλειψε το φόντο του βαν για το χατίρι του Θερμαϊκού και του Λευκού Πύργου, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης αξιοποίησε το ίδιο σκηνοθετικό σκηνικό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης που είχε λειτουργήσει στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Αν φυσούσε περισσότερο, ενδεχομένως η μία πλευρά να μπορούσε να ακούσει την άλλη, όμως αυτό δεν θα άλλαζε το κλίμα μεταξύ τους: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν επί της ουσίας το ίδιο ακροατήριο και την ίδια σειρά κατάταξης, ενώ Κασσελάκης και Ανδρουλάκης αποκλείουν ο ένας τον άλλον από το κάλεσμα της επόμενης μέρας για τη συσπείρωση του προοδευτικού χώρου. Και η κινητοποίηση που έκαναν για να φανεί ποιος έχει το πάνω χέρι ήταν εμφανής και στους δύο τόπους συνάντησης.

«Για μια ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση»

Το σκηνικό στον Λευκό Πύργο ήταν λιγότερο συγχωρητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κασσελάκη να συγκεντρώνει τα φώτα λόγω της αποκάλυψης του πόθεν έσχες: «Οι εκλογές της Κυριακής είναι η τελευταία ευκαιρία για αξιοπρέπεια. Είναι η τελευταία ευκαιρία να συμμαζευτεί η κυβέρνηση της αλαζονείας» επισήμανε για το διακύβευμα των εκλογών, περιγράφοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, τη φορολογία και την εξωτερική πολιτική. «Μιλήστε με τους δικούς σας ανθρώπους. Μιλήστε τους για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μια ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση σήμερα και για μια δημοκρατική κυβερνητική εναλλακτική στις επόμενες εθνικές εκλογές» επισήμανε.

Στην ομιλία του, ο Κασσελάκης δεν απευθύνθηκε μόνο στην πλευρά της κυβέρνησης, αλλά δεν δίστασε να απευθυνθεί υποτιμητικά και προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Το σύστημα Μητσοτάκη έστηνε πάρτι: “Τι ωραία! ΣΥΡΙΖΑ τέλος. Θα έχουμε τον Ανδρουλάκη να κοιμάται κι εμείς θα αδειάζουμε τα ταμεία”» σχολίασε ο Κασσελάκης, περιγράφοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη «δημοκρατική παράταξη» της χώρας. «Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος να κυβερνήσει αύριο; Εγώ θα σας απαντήσω λέγοντας και πάλι την αλήθεια: Αν κυβερνούσαμε αύριο, πάλικαλύτερα από τη ΝΔ θα τα πηγαίναμε» ανέφερε για τον ορίζοντα του 2027.

Απευθυνόμενος στο σημαντικό (για τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ στην πόλη) πλήθος που βρέθηκε στο λιμάνι για να τον ακούσει, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ για να στείλουν μήνυμα «στην ατιμωρησία και την αλαζονεία» της σημερινής κυβέρνησης, περιγράφοντας την επιλογή ως τη μόνη που μπορεί να «συνθέσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, τη δημόσια υγεία, το σχέδιό της για την κοινωνική στέγαση και τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ο Ανδρουλάκης παρουσίασε «συγκεκριμένες προτάσεις» της πασοκικής πλευράς, τόσο για την ακρίβεια όσο και για το κοινωνικό κράτος. Γνωρίζοντας το διακύβευμα του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα, ο Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά και στην πόλη, σχολιάζοντας πως «έχει ζήσει στο πετσί της την κοροϊδίααπό την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Για την παράλληλη μάχη που εξελίσσεται για τα ηνία του προοδευτικού χώρου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έριξε τα βέλη του στην «αντιπολίτευση του Tik-Tok και του lifestyle» και προσωπικά στον Κασσελάκη για την επιλογή του να παρουσιάσει «μετά βαΐων και κλάδων το πόθεν έσχες του», παρότι αποτελεί «μια αυτονόητη υποχρέωση όλων των πολιτικών»: «Λες και μας κάνει χάρη. Αφού πρώτα δεν άφησε κανάλι για κανάλιπου να μην έχει δείξει τα σπίτια του.Αφού αρνείτο να πει το παραμικρόγια τις επιχειρηματικές του δραστηριότητεςσε φορολογικούς παραδείσους» σχολίασε. «Αξίζουμε και μπορούμε περισσότερα. Θα είμαστε ευχάριστη έκπληξη για τους πολίτεςκαι δυσάρεστη για το Μέγαρο Μαξίμου».

Related posts

Στέφανος Κασσελάκης: Απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη – «Ας αντιπαρατεθεί με το… κενό της προσωπικής του ευθύνης»

admin

Τσίπρας: Η Αριστερά πρέπει να αναστοχαστεί – Δημιουργούνται συνθήκες ενίσχυσης ενός αντιπολιτικού ρεύματος

admin

ΚΚΕ: Χωρίς καθυστέρηση να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιοριστούν τα πύρινα μέτωπα

admin

ΠΑΣΟΚ: Πόσο κοστίζουν οι μετακινήσεις

admin

Κυπριακό: Ο Χουλουσί Ακάρ κατηγορεί την ελληνική πλευρά για αδιαλλαξία

admin

Προβλέπουν εκλογές στις 2 Απριλίου

admin

Τέμπη: Μήλον της έριδος η κατάθεση Ρέππα – «Ίχνος αυτοκριτικής», η ΝΔ – «Καταρρέει το αφήγημα ΝΔ», ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Κουβέντα στην Κουμουνδούρου για μεταγραφή στους ευρωσοσιαλιστές

admin

Εκλογές: Νέος χρησμός Μητσοτάκη για τις κάλπες

admin