Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΔΥΜΟ

Μαζί με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ έφτασε στις διαπραγματεύσεις για τις βασικές θέσεις της ΕΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – οι δυο τους ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι βασικοί διαπραγματευτές από την πλευρά του ΕΛΚ. Το δίδυμο έχει ενδιαφέρον και για τα καθ’ ημάς, αν σκεφτεί κανείς τις απώλειες που είχε η ΝΔ στους ψηφοφόρους του Κέντρου στις τελευταίες ευρωεκλογές.

Ο Τουσκ δεν είναι άγνωστος πολιτικός για τους Ελληνες, αλλά μάλλον γνώριμο πρόσωπο και για τον ρόλο του υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ την περίοδο της κρίσης. Και σίγουρα η παρουσία του έχει άλλο πρόσημο από άλλες μορφές του κεντροδεξιού (ή του συντηρητικού) χώρου.

ΔΙΑ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ

«Καλή επιτυχία» από την τηλεόραση ευχήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στις εργασίες της Διάσκεψης του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα – εξηγώντας πως ο λόγος που δεν έδωσε το παρών είναι γιατί επιλέγει αυτές τις μέρες να δώσει έμφαση στα εσωκομματικά ζητήματα που απασχολούν το ΠΑΣΟΚ. Στη θέση του, θεσμικά, στο Ωδείο Αθηνών βρέθηκε ο Θανάσης Γλαβίνας.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ

Δύο εισόδους έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στο Ωδείο Αθηνών: μια ανεπίσημη, στην έναρξή του, όταν αρκέστηκε στις επαφές εκτός της αίθουσας, και μια επίσημη, το απόγευμα, με κοστούμι και γραβάτα, για τη βράβευση του Μάθιου Νίμιτς. Τα έφερε όμως έτσι η τύχη και οι καθυστερήσεις στο πρόγραμμα, που όταν ο Κασσελάκης βρισκόταν στο τηλεοπτικό στούντιο όπου θα έδινε συνέντευξη, λίγη ώρα αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ ανέβαιναν στη σκηνή για να μιλήσουν για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μερικές φορές, ακόμα και οι τυχαίοι συμβολισμοί δεν χρειάζονται καν σχόλιο.

ΓΡΑΒΑΤΕΣ

Στα χαλαρά της χθεσινής ημέρας, τον ρώτησαν τον Αλέξη Τσίπρα αν έχει κρατήσει τη γραβάτα που του έκανε δώρο ο Ζόραν Ζάεφ τις ημέρες της Συμφωνίας – και εννοείται, η απάντηση ήταν θετική.

Το χιούμορ είχε και μπηχτές: η (διαδικτυακή) παρουσία του Φρανσουά Ολάντ έκανε τον Γιώργο Παπανδρέου να απευθυνθεί στον ομόλογό του πρώην πρωθυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και να του πει «αν ήταν εδώ ο Ολάντ, να κάναμε ένα πάνελ Ολαντρέου, Αλέξη», είπε – υπενθυμίζοντας στον Τσίπρα το παρατσούκλι που είχε κολλήσει τα αντιμνημονιακά χρόνια στον γάλλο πρόεδρο. Και οι δύο πλευρές, πάντως, πλέον χαμογελούν.

Related posts

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα του κυπριακού λαού για μια πατρίδα ενιαία

admin

Τέμπη: Χαμός μετά το εξώδικο της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού – Διεκόπη η συνεδρίαση της εξεταστικής

admin

Γεραπετρίτης στα ΝΕΑ: «Οταν ωριμάσουν οι συνθήκες η συζήτηση για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ…»

admin

ΤΟ 1/3

admin

Πέρασε επί της αρχής ο προϋπολογισμός με τις ψήφους της ΝΔ

admin

Μητσοτάκης για το τέλος της Ενισχυμένης Εποπτείας: Το αύριο πρέπει να είναι πιο δίκαιο με περισσότερες ευκαιρίες σε όλους

admin

Ο Μαραθώνιος και η κούρσα του Κασσελάκη στην ΚΕ – Το έκρυθμο κλίμα και οι νέες ισορροπίες

admin

Debate: Την αναβολή του αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή

admin

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Μόνο την περιφέρεια Πελοποννήσου κερδίζει η ΝΔ

admin