Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ από την Epsilon Net

Σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις χρειάζονται περισσότερο από ποτέ υποστήριξη και ευκαιρίες για ανάπτυξη, το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκ. €, έρχεται να συμβάλλει στην ενίσχυση της ρευστότητάς τους για την εύρυθμη λειτουργία τους και στη στήριξη των επενδυτικών τους σχεδίων για την ανάπτυξή τους, μέσα από την λειτουργία δύο Υποταμείων, του Ταμείου Δανείων και του Ταμείου Εγγυοδοσίας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος EPSILON NET, με στόχο τη συνεχόμενη ενημέρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για αποτελεσματικές λύσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη τους και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, διοργανώνει με τη συμμετοχή και την υποστήριξη της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), Ειδική Διαδικτυακή Ημερίδα για την παρουσίαση του χρηματοδοτικού Προγράμματος Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, το οποίο αναμένεται να δώσει ώθηση στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Η διαδικτυακή ημερίδα, με σκοπό την επεξήγηση των κυρίων σημείων του Προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17.06.2024 στις 16:00-18:00 με τη συμμετοχή έμπειρων στελεχών της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της Ημερίδας, η κα Ισμήνη Παπακυρίλλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) θα προβεί σε συνοπτική ενημέρωση σχετικά με τις προσφερόμενες δράσεις από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για την υποστήριξη της ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Στην συνέχεια, η κα Ροζαλία Θαλασσινού, Διευθύντρια Δανείων και Κρατικών Ενισχύσεων και η κα Σοφία Σωτηροπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Εγγυήσεων, Διεύθυνση Συνεπενδύσεων και Εγγυήσεων θα επικεντρωθούν στην αναλυτική παρουσίαση των προϋποθέσεων του Προγράμματος και στην επεξήγηση των βασικών σημείων για τα δύο Υποταμεία του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ :

  • του Ταμείου Εγγυοδοσίας το οποίο παρέχει προστασία πιστωτικού κινδύνου με τη μορφή εγγύησης για το σύνολο των επιλέξιμων επιχειρήσεων. Προσφέρει εγγύηση από 70% έως 80% σε επενδυτικά δάνεια (ύψους 10.000 ευρώ έως 10 εκατ. ευρώ), σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης και δάνεια ανακυκλούμενης πίστωσης (από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ), &
  • του Ταμείου Δανείου το οποίο προσφέρει επιδότηση επιτοκίου δύο ποσοστιαίων μονάδων για δυο έτη, σε επιχειρήσεις της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου, και τριών ποσοστιαίων μονάδων σε επιχειρήσεις των υπολοίπων Περιφερειών της χώρας.

Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν αναλυτικότερη πληροφόρηση για το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» μπορούν να δουν την πρόσκληση και να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή εδώ.

Related posts

Αλλαγές στο ΔΣ της Δίρφυς μετά την εξαγορά του 42,34% από τη Λουξ Μαρλαφέκας

admin

VIP κέρδη από ένα σούπερ μάρκετ στη Μύκονο

admin

Ο TAP μεταφέρει το πρώτο 1 bcm φυσικού αερίου στην Ευρώπη

admin

Airbnb: Εξωση στα καταλύματα χαμηλής ποιότητας

admin

Ομιλος Μαρινάκη: Με marketplace χτίζει θέση στον τομέα consumer services

admin

Ηλεκτρονικές δωροκάρτες λανσάρει η Skroutz

admin

Βιοκαρπέτ: Στο 98% η κάλυψη από ΑΠΕ των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια

admin

Τέρνα Ενεργειακή: Κατηγορηματική διάψευση σεναρίων για ΑΜΚ

admin

Αναβαθμίζει την πλατφόμα ενοποιημένων υπηρεσιών IoT η Intracom Telecom

admin