Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση για ΠΑΣΟΚ: Πρόβαδισμα Δούκα έναντι Ανδρουλάκη, από κοντά ο Γερουλάνος

Ισχνό προβάδισμα του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα έναντι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη καταγράφει δημοσκόπηση για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη.

Οι ανακοινώσεις για τον χρόνο που θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Ιουνίου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Τα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ – Τι επιλέγουν οι ψηφοφόροι

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό του politic.gr, ο Χάρης Δούκας προηγείται με ποσοστό 21,5% και ακολουθεί ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 20,9%.

Τρίτος με κοντινό ποσοστό κατατάσσεται ο Παύλος Γερουλάνος με 18,4%. Σημειώνεται πως η έρευνα μέτρησε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Χριστοδουλάκη (13,7%), καθώς αποσύρθηκε κατά τη διάρκεια αυτής. Σημειώνεται ο Μανώλης Χριστοδουλάκης εξέφρασε στήριξη στην υποψηφιότητα Δούκα για την ηγεσία του κόμματος.

«Άλλον» επιλέγει το 9,9%, ενώ «δεν έχω αποφασίσει» αναφέρει το 11,9%. «Άκυρο, λευκό, δεν θα ψηφίσω, δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» απήντησε το 3,7%.

Ακόμη, επτά στους δέκα θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει εκλογή νέου προέδρου για το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, μετά και από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Στις απαντήσεις ποιος διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο «κανείς» αποτελεί τη δημοφιλέστερη απάντηση με 38%.

Τέλος, ως «ήττα» λογίζεται τόσο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ (63,3%) όσο και από τους υπόλοιπους (76,1%) το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών καθώς παρότι το κόμμα αύξησε το ποσοστό του σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, αλλά και εξέλεξε και έναν ευρωβουλευτή περισσότερο σε σχέση με το 2019, δεν κατάφερε να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Related posts

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Οχι από Βορίδη – «Δεν θα τον ψηφίσω – Η συζήτηση είναι θεωρητικού χαρακτήρα»

admin

Εκλογές 2023: Πότε «πιάνει δουλειά» η υπηρεσιακή κυβέρνηση

admin

Παραδοχή Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: «Είχαμε μία τραγική αποτυχία»

admin

Αντιπυρική περίοδος: Ερχονται πυροσβέστες από έξι χώρες – Περιπολίες μόνο από τον στρατό

admin

ΚΙΝΑΛ για τουρκικές παραβιάσεις: «Παραμένει προκλητικά αναθεωρητική και σε πλήρη ρήξη με τη διεθνή νομιμότητα»

admin

Στα χαρακώματα για τα μη κρατικά ΑΕΙ

admin

ΠΑΣΟΚ: Ο γιος του Ούλοφ Πάλμε ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στο κόμμα για τις επερχόμενες εκλογές

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Προσέγγιση για να χαμηλώσουν οι τόνοι

admin

Ερώτηση Νέας Αριστεράς για προπηλακισμούς τρανς στη Θεσσαλονίκη – Η κρατική αδιαφορία οδηγεί σε κοινωνικό ρατσισμό

admin