Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις»

Το συνέδριο, στο οποίο ο ίδιος θεωρεί πως η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό του μπορεί να ανατραπεί, είναι το βασικό πεδίο μάχης για τον Στέφανο Κασσελάκη από εδώ και πέρα. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χθες επανέλαβε (Star) πως δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση και όλα είναι στα χέρια της βάσης – ενώ αμφισβήτησε τα όσα έχουν συμβεί σε εσωκομματικό επίπεδο από την πρόταση μομφής και μετά: «Δεν υπήρχε κάλπη στην ψηφοφορία, ούτε καν καταμετρήθηκαν οι ψήφοι και ούτε έγινε ταυτοποίηση. Αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι το εάν αυτή η Κεντρική Επιτροπή έπρεπε να είχε ακυρωθεί λόγω έλλειψης απαρτίας. Δεν έχει καμία αρμοδιότητα και εξουσία», επεσήμανε για τη συνεδρίαση που αποφάσισε πως ο ίδιος δεν μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία, διαβάζοντας το άρθρο 20 και 21 του καταστατικού. «Το συνέδριο, όπως λέει το καταστατικό μας, είναι το μόνο το οποίο εγκρίνει υποψηφιότητες. Οποιο στέλεχος του κόμματος λέει το αντίθετο, ψεύδεται εις γνώση του», ανέφερε. «Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι μια προσπάθεια να απογοητευτεί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, να θεωρήσει ότι δεν πρόκειται ο πρόεδρός τους να είναι υποψήφιος, έτσι ώστε να μη γραφτούν μέλη του κόμματος ή να μην πάνε να ψηφίσουν και συνέδρους».

Οταν ρωτήθηκε γιατί θεωρεί πως η κομματική πλειοψηφία θέλει τον αποκλεισμό του, απάντησε πως «η βάση θα εκφραστεί και δεν θα χάσω. Αν έχω υπάρξει τόσο κακός πρόεδρος, όπως ξαφνικά έχουν θυμηθεί, γιατί δεν με αφήνουν να αποδοκιμαστώ από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ;», αναρωτήθηκε. Ο Κασσελάκης κατηγόρησε τους «100» για «ξεκάθαρα προειλημμένες αποφάσεις», περιέγραψε το εξώδικο ως πρόσχημα αποκλεισμού, ενώ έκανε λόγο και για 50 στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία είναι εργαζόμενοι στο κόμμα και ψήφισαν εναντίον του γιατί ήθελε να τους αποδεσμεύσει. «Αυτό που γίνεται ρευστοποιεί το κόμμα», είπε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «δημοκρατικό συγκεντρωτισμό» και προβλέποντας ότι το συνέδριο θα αναβληθεί. «Αν αναβάλουν το συνέδριο θα πάρει πρωτοβουλίες η βάση», σχολίασε, επισημαίνοντας για το ενδεχόμενο διάσπασης και δημιουργίας νέου κόμματος πως «δεν έχει έρθει για να μικρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος συνεχίζουν τις περιοδείες και τις παρεμβάσεις τους – ο Σωκράτης Φάμελλος, με κεντρικό σύνθημα «Μαζί ξαναχτίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ», πραγματοποιεί την πρώτη του ανοιχτή ομιλία στη Λάρισα. Ερωτώμενος στο Ρέθυμνο αν η υπόθεση Κασσελάκη έχει τραυματίσει το κόμμα, ο Παύλος Πολάκης απάντησε πως «μας έχει τραυματίσει, αλλά θα γειάνει», ενώ από τις Βρυξέλλες ο Νικόλας Φαραντούρης περιέγραψε την πρότασή του για την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων.

Related posts

ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ

admin

Ασκήσεις στο Αιγαίο και για υβριδικές απειλές

admin

Η τελική πράξη στον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Ουκρανικό αίτημα για μπλόκο στα μπαλέτα Μπολσόι

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Συνέστησε στον Ανδρουλάκη να καταθέσει μηνύσεις για τις παρακολουθήσεις

admin

Αντιπυρική περίοδος: Ερχονται πυροσβέστες από έξι χώρες – Περιπολίες μόνο από τον στρατό

admin

Ενα κόμμα, δύο (και μισό) πραξικοπήματα

admin

Σπύρος Πνευματικός: Το Twitter τον κατακεραυνώνει για την κυνική δήλωση περί διαλογής καρκινοπαθών

admin