Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια» – Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ σε Κωνσταντινόπουλο

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων».

Με αυτή την αιχμή κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη απάντησαν στη κριτική βουλευτών και την επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που ζητάει σύγκλιση των οργάνων του κόμματος και νέες εκλογές για την ηγεσία εντός του 2024.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι «δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες.

Επισημαίνουν ότι ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας και πώς το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό.

«Το ζήτημα τώρα είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος και οι κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης», τονίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Η επιστολή Κωνσταντινόπουλου

Υπενθυμίζεται ότι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με επιστολή που απέστειλε προς τον γραμματέα και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, θέτει επί της ουσίας θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητώντας μεταξύ άλλων επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή προέδρου από τη βάση του κόμματος έως το τέλος του 2024.

«Χρειαζόμαστε μία ισχυρή επανεκκίνηση! Μία νέα ισχυρή νομιμοποιητική εντολή ώστε να κάνουμε πράξη το μεγάλο ΠΑΣΟΚ των προσδοκιών μας, με ηγεσία που να κινητοποιεί ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις.

Ζητώ, λοιπόν, άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να συγκληθούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, και να αποφασίσουν το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: Οι καταστατικά προβλεπόμενες για το 2025 εκλογικές διαδικασίες για την ηγεσία της παράταξης, να επισπευστούν, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να έχουν ολοκληρωθεί τόσο αυτές, όσο και το μετέπειτα Συνέδριο για την ανάδειξη των πολιτικών μας και την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων» τόνισε μεταξύ άλλων.

Related posts

Ελληνική Λύση: Τα «παρατράγουδα» συνεχίζονται… – Με ανταλλαγή μηνύσεων

admin

Συλλυπητήρια του ΥΠΕΞ για τα θύματα του μακελειού στο Μαυροβούνιο

admin

Σακελλαροπούλου: Οι ευχές της στον Νίκο Χριστοδουλίδη

admin

Η μάχη των δύο απαράτ μέχρι εσχάτων στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

admin

Υπέρ Κασσελάκη η Νίνα Κασιμάτη – «Το κόμμα και ο λόγος ανήκει πρώτα στα μέλη, όχι στη συλλογική ηγεσία»

admin

Νέα πυρά ΝΔ προς Κασσελάκη για πόθεν έσχες: Εχει σπάσει κάθε ρεκόρ αδιαφάνειας και υποκρισίας

admin

Κρίση σε δόσεις

admin

Μητσοτάκης: Θα υπάρξει παρέμβαση στη βενζίνη

admin