Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν είναι ακρίβεια είναι ληστεία, λέει ο Ηλιόπουλος

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, σημειώνοντας πως «δεν είναι ακρίβεια, είναι ληστεία».

Όπως τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στην αγορά ρεύματος έχουν οδηγήσει σε ασφυξία την πλειοψηφία των πολιτών και την ίδια στιγμή παράγουν υπερκέρδη για λίγους».

«Βαθιά άδικη και ταξική υπερφορολόγηση εργαζομένων και συνταξιούχων»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς προσθέτει ότι ταυτόχρονα «αυξάνουν τα κρατικά έσοδα μέσα από τον ΦΠΑ, αποτελούν δηλαδή μια βαθιά άδικη και ταξική υπερφορολόγηση εργαζομένων και συνταξιούχων».

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο, «η ύπαρξη πραγματικά δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού και η επιβολή πλαφόν στην ενέργεια είναι απαραίτητα και κοινωνικά δίκαια μέτρα».

Η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου:

Πράσινο φως… στα πράσινα τιμολόγια ανάβουν οι καταναλωτές

Σημειώνεται πάντως, πως, για την ώρα τουλάχιστον, οι περισσότεροι καταναλωτές (περί το 75%)… ψηφίζουν «πράσινο» τιμολόγιο.

Πρόκειται για ένα ειδικό τιμολόγιο κοινό για όλους τους παρόχους, το οποίο είναι ομοιόμορφο για όλους τους παρόχους και διευκολύνει έτσι τη σύγκριση των τιμών μεταξύ προμηθευτών και τη διαφανή και απλοποιημένη πληροφορία των καταναλωτών για τις τιμές των προμηθευτών.

Την 1η κάθε μήνα, η τιμή χρέωσης θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του εκάστοτε προμηθευτή και θα κοινοποιείται στην ΡΑΑΕΥ.

Στο πλαίσιο αυτό, μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος θα αντικρίσουν οι περισσότεροι καταναλωτές για τον μήνα Μάιο καθώς οι περισσότεροι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας προχώρησαν σε μειώσεις των ειδικών ή πράσινων τιμολογίων για τον μήνα Μάιο.

Οι ανταγωνιστικές χρεώσεις διαμορφώνονται χαμηλότερα σε σχέση με τον Απρίλιο έως και 12% με την πλειονότητα των παρόχων να περνάνε τις μειώσεις των τιμών χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές καλούνται να μελετούν προσεκτικά και τα λεγόμενα ψιλά γράμματα των συμβολαίων (ενδεχόμενες εκπτώσεις συνέπειας, χρεώσεις ανά ώρα, κτλ) που προσφέρουν οι εταιρείες, πριν επιλέξουν ποιο τιμολόγιο ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Related posts

Ευχαρίστησε την ΕΜΑΚ ο Μητσοτάκης – «Βαθιά υπόχρεοι για την αποστολή σας»

admin

Επίσκεψη Κασσελάκη στην Κύπρο: Συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

admin

Και στο κυπριακό κοινοβούλιο θα μιλήσει ο Ζελένσκι την Πέμπτη

admin

Αυτός είναι ο πιθανότερος για το χρίσμα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού

admin

Αδωνις Γεωργιάδης: «Αν είναι δυνατόν ότι χτύπησα τη σύζυγό μου, φτάνει με τα αίσχη»

admin

Προληπτική απαγόρευση συναθροίσεων στο Λεκανοπέδιο

admin

Οι επιθέσεις στην Αχτσιόγλου, η απάντηση που άργησε και η αλλαγή τακτικής μετά τη νίκη Κασσελάκη

admin

Προσδοκούν «ανατροπή» με 17%

admin

Ελληνοτουρκικά: Τον… χαβά τους Ερντογάν και Τσαβούσογλου

admin