Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γνώριμη η φωνή που ακούεις, γνωρίζεις ποίος σου ομιλεί, είμαι ο Μακάριος»

Ο Ελεύθερος Ραδιοσταθμός της Πάφου έχει καταγραφεί στην ιστορία ως ένα ταπεινό οχυρό ελευθερίας. Καταθέτω την εκτίμηση μου για όλους τους συνεργάτες-συναγωνιστές μου σε εκείνο το διήμερο επαναστατικό συναπάντημα. Κύρια και πρωταρχικά η τιμή και η εκτίμηση στον πρωταγωνιστή της δημιουργίας του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού Νίκο Νικολαΐδη που μας έφυγε νωρίς.

Ο Ελεύθερος Ραδιοσταθμός της Πάφου, αν πέτυχε κάτι, ήταν να στηρίξει το φρόνημα του λαού, να αποκαταστήσει την αλήθεια που κακοποιείτο βάναυσα από το χουντοκρατούμενο ΡΙΚ και να παράσχει τα χρονικά περιθώρια για την έλευση του Μακαρίου στην Πάφο και τη σωτηρία του με τη σχεδόν διά εξαναγκασμού αναχώρησή του για το εξωτερικό. Ο Ραδιοσταθμός της Πάφου έδωσε βήμα επικοινωνίας του Μακάριου, με τον λαό. «Ελληνικέ κυπριακέ λαέ, γνώριμη είναι η φωνή που ακούεις, γνωρίζεις ποίος σου ομιλεί, είμαι ο Μακάριος…», ενώ κονιορτοποίησε το ψεύδος που είχε μεταδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο ότι «Ο Μακάριος ήταν νεκρός». Η αυθεντική φωνή του Μακάριου από τις συχνότητες του Ραδιοσταθμού οδήγησε σε ναυάγιο τους αρχικούς σχεδιασμούς των πραξικοπηματιών για «ομαλή» συνταγματική διαδοχή στο προεδρικό αξίωμα.

Η φρενίτις της χαράς που μας κυρίευσε όταν η «είδηση» μας ολόκληρου του πρωινού της 15ης Ιουλίου 1974, ότι ο Μακάριος ήταν ζωντανός, επιβεβαιώθηκε νωρίς το απόγευμα. Ο Μακάριος ήταν ζωντανός. Βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Πάφο. Η μαγνητοφώνηση του ιστορικού διαγγέλματος του Μακάριου στη Μητρόπολη Πάφου. Η μετάδοσή του από τις συχνότητες του Ραδιοσταθμού.

Μεσάνυχτα της 15ης Ιουλίου 1974. Η ελληνική εκπομπή του BBC αναμεταδίδει ολόκληρο το διάγγελμα του Μακάριου. Ενθουσιασμός, ζητωκραυγές, παραλήρημα χαράς.

16 Ιουλίου 1974. «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί».

Το πραξικόπημα επιβάλλεται στην Πάφο. Τα άρματα μάχης κτυπούν αδιακρίτως, η τορπιλάκατος της Εθνικής Φρουράς βάλλει σε ολόκληρη την πόλη με βασικό στόχο να καταστρέψει και να σιγήσει την ελεύθερη φωνή του ραδιοσταθμού. Η φωνή της ελευθερίας θα σιωπήσει.

Θα ακολουθήσει η βαρβαρότητα. Οι συλλήψεις, οι κακοποιήσεις, οι βασανισμοί, οι εκτελέσεις. «Η Κύπρος εάλω». Η τουρκική εισβολή. Ο μέγας άθλος των αθλίων προδοτών.

Related posts

Δημοσκόπηση: Δούκες και Μαρκήσιοι δεν φαίνεται να συγκινούν τον λαό του ΠΑΣΟΚ

admin

Αναταράξεις στην Τουρκία: Οργισμένη αντίδραση Ερντογάν για τα F-35

admin

Το επόμενο βήμα των Σκοπίων περιμένει η Αθήνα

admin

Συρεγγέλα: Μία ειλικρινής συγγνώμη σημαίνει και διαγραφή του Πολάκη – Τι είπε στον Κασσελάκη

admin

Με αντιπρόταση τριών σημείων το «όχι» στα μη κρατικά ΑΕΙ

admin

ΣΤΟ ΣΕΦ

admin

«Ολοι ΠΑΣΟΚ είμαστε…»

admin

Οι σταθμοί, το «υπερόπλο» των social media και η εκτίναξη του Κασσελάκη μέσα σε 21 ημέρες

admin

Ο Πρωθυπουργός και ο «κανένας»

admin