Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Στη δεύτερη θέση η ακροδεξιά του AfD, δείχνει δημοσκόπηση

Μια εβδομάδα προτού εκατομμύρια Ευρωπαίοι προσέλθουν στις κάλπες για να αναδείξουν νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παραμένει στη δεύτερη θέση ως προς τις προθέσεις ψήφου, παρά τη σειρά σκανδάλων στην οποία ενεπλάκησαν στελέχη του, υποδεικνύει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Αν οι ευρωεκλογές διεξάγονταν σήμερα, το AfD θα εξασφάλιζε το 16% των ψήφων, μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς (14%), σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ταμπλόιντ Bild am Sonntag.

Το ποσοστό της ακροδεξιάς παράταξης είναι μειωμένο κατά 1% σε σύγκριση με το 17% που κατέγραψε η προηγούμενη εκδοχή της κυλιόμενης δημοσκόπησης αυτής, που δημοσιεύθηκε την περασμένη Κυριακή.

Πρώτο κόμμα οδεύει να αναδειχθεί η δεξιά Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), η οποία συγκεντρώνει το 29% των προθέσεων ψήφου, ενώ οι κυβερνητικοί εταίροι του κ. Σολτς, οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), βρίσκονται αντίστοιχα στο 13% και το 4%.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του AfD ενόψει ευρωεκλογών, ο Μαξιμίλιαν Κρα, αναγκάστηκε να παραιτηθεί το ομοσπονδιακό εκτελεστικό συμβούλιο του κόμματος και κατ’ ουσία του απαγορεύθηκαν οι δημόσιες δηλώσεις και προεκλογικές εμφανίσεις, αφού προκάλεσε σάλο υποστηρίζοντας πως δεν ήταν εγκληματίες όλα τα μέλη των Ες-Ες, επίλεκτου σώματος του ναζιστικού καθεστώτος. Ο ίδιος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με έρευνα για ενδεχόμενο χρηματισμό από την Κίνα και κατασκοπεία.

Ο δεύτερος του ψηφοδελτίου της παράταξης, ο Πετρ Μπρίστον, επίσης αποσύρθηκε από την προεκλογική εκστρατεία αφού έγινε γνωστό πως ερευνήθηκε το σπίτι του από την αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος και δωροληψία και φέρεται να έχει σχέσεις με φιλορωσικά δίκτυα.

- -


 

Related posts

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Ο τουρισμός αναμένεται να επανέλθει το 2024 στα επίπεδα προ πανδημίας

admin

Ρωσία: Κατέρριψε ουκρανικό πύραυλο στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από την Μόσχα κυβερνήτη

admin

Η ακροδεξιά της Ουγγαρίας θα διεκδικήσει γειτονική περιοχή, αν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο

admin

Μπουρκίνα Φάσο: Η χούντα διέταξε την απέλαση του στρατιωτικού ακολούθου της Γαλλίας

admin

Ισπανία: Οι αφίξεις μεταναστών σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2023

admin

Η γερμανική ναυτιλιακή Hapag-Lloyd αναστέλλει όλες τις διελεύσεις πλοίων της στην Ερυθρά Θάλασσα μέχρι τη Δευτέρα

admin

Το Βερολίνο αναστέλλει τη χρηματοδότησή του στην Unwra

admin

Τζάστιν Τριντό: Νίκη του Τραμπ θα σήμαινε “αβεβαιότητα” για τον Καναδά

admin

Ιταλία: Μεγάλη διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στην Ρώμη

admin