Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ο επικεφαλής της Ακροδεξιάς, Μπαρντελά, δηλώνει “εγγυητής μιας υπεύθυνης ρήξης” κατά της “απειλής της Άκρας Αριστεράς”

Ο πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού (RN), ο οποίος αναδείχθηκε πρώτη πολιτική δύναμη στη Γαλλία στον α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή, Ζορντάν Μπαρντελά,  απευθύνθηκε στους Γάλλους πολίτες εν όψει του β’ γύρου, με ανοικτή επιστολή που απέστειλε στα ΜΜΕ.

Σε αυτήν, ο Τζόρνταν Μπαρντέλα, πιστός σύμμαχος της ηγέτιδας του κόμματος Μαρίν Λεπέν, σε διχαστικούς τόνους, αναφέρει ότι πιστεύει πως “η Γαλλία βρίσκεται σε μια εποχή στρατηγικής επιλογής”. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τον πρώτο γύρο “είναι στη διάθεσή σας δύο σαφείς επιλογές”, παρουσιάζοντας από τη μια πλευρά ως “παράγοντες του χάους” τους υποψηφίους του αριστερού Νέου Λαϊκού Μετώπου και από την άλλη ως “τεχνίτες της ανάτασης” τους υποψηφίους του Εθνικού Συναγερμού. Παρουσιαζόμενος ως “η επιλογή μιας υπεύθυνης ρήξης και τομής”, καλεί τους ψηφοφόρους να προσφέρουν στον Εθνικό Συναγερμό την πλειοψηφία στη νέα Εθνοσυνέλευση.

“Υπάρχουν δύο δρόμοι που αναδύονται για τη χώρα: είτε η συμμαχία της άκρας αριστεράς που συγκεντρώνεται πίσω από τον Ζαν Λουκ Μελανσόν, ο οποίος τουλάχιστον εξήλθε από την ασάφεια χθες το βράδυ δηλώνοντας την υποψηφιότητά του για τη θέση του πρωθυπουργού. Είτε μια νίκη της άκρας αριστεράς την Κυριακή είτε η συμμαχία που ηγούμαι γύρω από τον Εθνικό Συναγερμό και τον Éric Ciotti, οπότε είναι μια στιγμή της διευκρίνισης”, διαβεβαίωσε ο Jordan Bardella κατά τη διάρκεια δήλωσής του μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του RN στο Παρίσι. καλώντας σε ντιμπέιτ τον ιδρυτή της “Ανυπότακτης Γαλλίας”, του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος το οποίο είναι το μεγαλύτερο μεταξύ εκείνων του Νέου Λαϊκού Μετώπου, στο οποίο συνασπίζονται σοσιαλιστές, οικολόγοι, ριζοσπάστες και κομμουνιστές.

Ερωτηθείς σχετικά με τα αποθέματα ψήφων για την επέκταση της πλειοψηφίας του RN στην Εθνοσυνέλευση, ο Μπαρντελά διαβεβαίωσε ότι θέλει “να μελετήσει κάθε εκλογική περιφέρεια κατά περίπτωση. Το εκτελεστικό γραφείο θα οδηγηθεί ίσως σε έναν ορισμένο αριθμό αποφάσεων αν πρέπει να θέσουμε φραγμό σε πιθανές νίκες της Ανυπότακτης Γαλλίας και της άκρας αριστεράς”.

Κανένα από τα κόμματα του Νέου Λαϊκού Μετώπου δεν αυτοχαρακτηρίζεται ακροαριστερό, ενώ ακόμη και ο ίδιος ο Μελανσόν έλκει την πολιτική καταγωγή του από το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ο πρόεδρος του RN κάλεσε τους Γάλλους “να παραμείνουν κινητοποιημένοι”.

Related posts

Νορβηγία: Νέο αίτημα αποφυλάκισης από τον μακελάρη Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ και αγωγή για την “ακραία” απομόνωσή του

admin

Κουλέμπα: Η Ουκρανία έχει αρκετά όπλα για αντεπίθεση

admin

Βραζιλία: Τους 143 έφτασαν οι νεκροί από τις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες

admin

ΗΠΑ: Έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα στοιχεία της ADP για τις θέσεις εργασίας

admin

Μέλος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σκοτώθηκε κοντά στα σύνορα με Πακιστάν και Αφγανιστάν

admin

Βρετανία: Περισσότερες από 10.000 αφίξεις με μικρά πλοιάρια έχουν καταγραφεί από την αρχή του χρόνου

admin

Νέα δικαστική υπόθεση σε βάρος του φυλακισμένου Ναβάλνι στη Ρωσία

admin

Χαμάς: Η ισραηλινή επιθετικότητα συνιστά κλιμάκωση στην περιοχή

admin

Έφτασε στην Κωνσταντινούπολη ο Άντονι Μπλίνκεν

admin