Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ο δήμος του Παρισιού ανακοίνωσε την επιβολή ορίου ταχύτητας 50 χιλιομέτρων στον Περιφερειακό

Ο δήμος του Παρισιού ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή ορίου ταχύτητας 50 χιλιομέτρων από την 1η Οκτωβρίου στον Περιφερειακό της γαλλικής πρωτεύουσας, οδική αρτηρία κλειδί μήκους 35 χιλιομέτρων.

“Τα 50 χιλιόμετρα είναι δική μου απόφαση. Θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου. Το δουλεύουμε εδώ και 18 χρόνια, άρα δεν είναι καινούργιο θέμα”, δήλωσε η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, η οποία είχε υποσχεθεί ότι θα λάβει το μέτρο μετά τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στην αρχή του έτους, ο τότε υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον είχε δηλώσει ότι το κράτος “δεν θα επικυρώσει” αυτό το μέτρο, ενώ η τότε υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης Ανιές Πανιέ-Ρυνασέρ είχε καταγγείλει ένα “αντικοινωνικό” μέτρο που είναι πιθανό να προκαλέσει περισσότερα μποτιλιαρίσματα και κατά συνέπεια περισσότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Νταβίντ Μπεριάρ, υπεύθυνος για το οδικό δίκτυο του δήμου του Παρισιού, χαρακτήρισε την μείωση του ορίου ταχύτητας στον Περιφερειακό “μέτρο κοινής ωφέλειας για το συλλογικό συμφέρον”.

Το 2014, το όριο ταχύτητας στον Περιφερειακό μειώθηκε κατά 10 χιλιόμετρα για να περάσει από τα 80 χιλιόμετρα στα 70 χιλιόμετρα.

Από τότε, οι 550.000 κάτοικοι των ζωνών κατά μήκος του νευραλγικού αυτού οδικού άξονα γύρω από το Παρίσι γνώρισαν “μείωση της ηχητικής όχλησης, κυρίως τις νυκτερινές ώρες: περίπου κατά ένα décibel την νύκτα και κατά 0,5 décibel κατά την διάρκεια της ημέρας”.

“Αν το περιβαλλοντικό κέρδος από την μετάβαση από τα 130 χλμ ανά ώρα στα 110 χλμ ανά ώρα είναι αποδεδειγμένο, για την μετάβαση από τα 90 στα 70 είναι συζητήσιμο τόσο σε σχέση με την ρύπανση σε NO2 όσο και σε σχέση με τον θόρυβο”, είχαν υποστηρίξει πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της δεξιάς σε κοινό άρθρο.

“Καμία από τις δημοσιευμένες μελέτες δεν έχει δείξει ποτέ ότι υπάρχει κέρδος από την μετάβαση από τα 70χλμ/ω στα 50χλμ/ω”.

Related posts

Η Βρετανία κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να τερματίσει τις συνομιλίες για την πώληση όπλων στη Ρωσία

admin

Η τακτική καμένης γης του Στάρμερ φέρνει λιτότητα – Τι σημαίνει για την Ευρώπη

admin

Μπορέλ: Tο Ισραήλ “ενθάρρυνε την ανάπτυξη της Χαμάς” για να διχάσει τους Παλαιστίνιους

admin

Υπό πίεση η Tesla – Δεύτερος γύρος περικοπών τιμών σε 24 ώρες

admin

Ρωσία: Ρωσοαμερικανίδα δικάζεται για προδοσία για δωρεά σε ΜΚΟ

admin

Μεσανατολικό: Υπουργοί Εξωτερικών αραβικών χωρών θα συναντηθούν με τον Μπλίνκεν στο Κάιρο

admin

Οργισμένη αντίδραση Ισραήλ: Η προσπάθεια Ερντογάν να υπερασπιστεί τη Χαμάς δεν θα αλλάξει αυτά που είδε ο κόσμος

admin

Γκεμπρεγέσους (ΠΟΥ): Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

admin

Ο Σαλβίνι θέλει “ενιαίο σπίτι της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη, χωρίς να ασκείται βέτο”

admin